Βιντεοπαιχνίδια: 3 ντοκιμαντέρ στο Netflix

βιντεοπαιχνίδια
Πηγή Εικόνας: npr.org

Τα βιντεοπαιχνίδια αποτελούν μια τεράστια βιομηχανία που συνεχώς αναπτύσσεται  και μεγαλώνει. Από τα Arcade Games της δεκαετίας του 80, έως και τη δημιουργία των PlayStation και Xbox, οι οπαδοί των video games όλο και πληθαίνουν, δίχως να γνωρίζουν πια ηλικιακούς περιορισμούς. Στον 21 αιώνα, στην εποχή της τεχνολογίας, η ύπαρξη εταιριών κολοσσών και τα τουρνουά εκατομμυριών, έχουν αλλάξει την εικόνα για τα βιντεοπαιχνίδια όπως τα γνωρίσαμε. Αν είστε θαυμαστής τους, ή ακόμα και όχι, παρακάτω ακολουθούν τρία ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ για την εξέλιξη των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Netflix.

Free to Play (2014)

βιντεοπαιχνίδια
Πηγή Εικόνας: ggesports.com

Τα βιντεοπαιχνίδια, ιδιαίτερα στο παρελθόν, βρισκόντουσαν συχνά συνυφασμένα με μια κακή φήμη. Είτε χαρακτηρίζονταν ως χάσιμο χρόνου, είτε ως προωθητές της βίας. Κανείς δεν φανταζόταν τη στιγμή που θα μπορούσαν να θεωρηθούν επάγγελμα, πόσο μάλλον να έχει κανείς την δυνατότητα να εξασφαλίσει ένα μέλλον παίζοντας. Το ντοκιμαντέρ Free to Play ακολουθεί το ταξίδι τριών επαγγελματιών παικτών, στη προσπάθεια τους να κερδίσουν ένα τουρνουά με πρώτο έπαθλο το υπέρογκο ποσό του ενός εκατομμυρίου.

 

League of Legends Origins (2019)

βιντεοπαιχνίδια
Πηγή Εικόνας: zox.gr

Το LoL είναι ένα από τα πιο δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια παγκοσμίως. Ακόμα και να μην έχετε το παραμικρό ενδιαφέρον για τα esports, ενδεχομένως το έχετε ακούσει μια φορά στη ζωή σας. Πως κατόρθωσε ωστόσο ένα δωρεάν ντέμο να βρίσκεται στη κορυφή των παιχνιδιών; Φαν, ειδικοί και και δημιουργοί του League of Legends δίνουν τις δικές τους απόψεις πάνω στο παιχνίδι.

Not a game (2020)

βιντεοπαιχνίδια
Πηγή Εικόνας: netflix.com

Όταν δεν μεγαλώνεις με βιντεοπαιχνίδια, είναι πολύ εύκολο να τα συνδέσεις με βίαιες, «περιθωριακές» συμπεριφορές. Αυτό το φαινόμενο αποτελεί την πηγή του ντοκιμαντέρ Not a game. Ειδικοί όπως ψυχολόγοι και ψυχίατροι, αλλά και σχεδιαστές παιχνιδιών, αναλύουν τη συμπεριφορά γύρω από τα video games, προσπαθώντας να αποβάλλουν το στίγμα που φέρουν. Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από τη συμπεριφορά των νέων και πως επηρεάζεται από αυτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ανατολή Αναστασιάδου

Φοιτήτρια του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης, σινεφίλ και λάτρης των τεχνών.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;