Video Games: 10 ταινίες βασισμένες σε βιντεοπαιχνίδια

Τα video games είναι ένα φαινόμενο που έχει πλέον μπει για τα καλά στην καθημερινότητα μας. Λίγο ή πολύ όλοι μας παίξαμε κάποια στιγμή βιντεοπαιχνίδια και κολλήσαμε στην οθόνη και στο χειριστήριο για ώρες. Ένα τέτοιο φαινόμενο δεν θα μπορούσε όμως να μην αγγίξει ο κόσμος του κινηματογράφου, με προσπάθειες να δημιουργηθούν ταινίες βασισμένες σε video games. Παρακάτω παραθέτουμε μερικές από αυτές, χωρίς κάποια ιδιαίτερη σειρά, καθώς τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα για την ποιότητα αλλά και την επιτυχία τους.

1. Mortal Kombat (2021)

Πρωταγωνιστές: Lewis Tan, Jessica McNamee, Josh Lawson
Σκηνοθεσία: Simon McQuoid
Trailer: https://youtu.be/NYH2sLid0Zc
Βαθμολογία στο IMDb: –

Η σειρά Mortal Kombat μπόρεσε να συμβαδίσει με την αίσθηση του χιούμορ της, παρά το γεγονός ότι είναι ένα από τα πιο βίαια video games. Είναι ένα βιντεοπαιχνίδι που περιλαμβάνει ατελείωτες μάχες μεταξύ του καλού και του κακού, μεταξύ χαρακτήρων από άλλους κόσμους. Υπάρχουν 2 ταινίες Mortal Kombat, όμως αναμένεται η επόμενη, που δείχνει να είναι πολλά υποσχόμενη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

video games
Πηγή εικόνας: Microsoft.com

2. Super Mario Bros (1993)

Πρωταγωνιστές: Bob HoskinsJohn LeguizamoDennis Hopper
Σκηνοθεσία: Annabel JankelRocky Morton
Trailer: https://youtu.be/_oCgefJDilg
Βαθμολογία στο IMDb: 4.1

Η πρωτότυπη ταινία βιντεοπαιχνιδιών, με αναμφισβήτητα τους πιο αναγνωρίσιμους χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών ποτέ, το Super Mario Bros., επωφελείται από το να είναι απλά περίεργο. Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Bob Hoskins, ο John Leguizamo, ο Dennis Hopper και η Samantha Mathis ως Πριγκίπισσα Ντέιζη. Είναι μια από τις αρχικές προσπάθειες μεταφοράς ενός video game στην μεγάλη οθόνη.

video games
Πηγή εικόνας: theguardian.com

3. Tomb Raider (2018)

Πρωταγωνιστές: Alicia Vikander, Dominic West, Walton Goggins
Σκηνοθεσία: Roar Uthaug
Trailer: https://youtu.be/8ndhidEmUbI
Βαθμολογία στο IMDb: 6.3

Στις προσαρμογές του 2001 και του 2003 αυτού του δημοφιλούς video game, η Angelina Jolie έπαιξε τον ρόλο της Lara Croft, τον οποίο ανέλαβε η Alicia Vikander το 2018. Ένα από τα διασημότερα video games, που κατάφεραν να πετύχουν και ως ταινίες, με μερικές σκηνές να έχουν ληφθεί απευθείας από τα παιχνίδια και να προσδίδουν μια ιδιαίτερη νότα νοσταλγίας.

video games
Πηγή εικόνας: forbes.com

4. Resident Evil (2002)

Πρωταγωνιστές: Milla JovovichMichelle RodriguezRyan McCluskey
Σκηνοθεσία: Paul W.S. Anderson
Trailer: https://youtu.be/kEutwdia8n0
Βαθμολογία στο IMDb: 6,7

Το Resident Evil έχει τόσες πολλές ταινίες που είναι δύσκολο να επιλέξουμε μία για αυτή την λίστα. Η πρώτη δημιουργήθηκε το 2002 και μέχρι και σήμερα έρχονται νέες παραγωγές του franchise. Είναι η προσαρμογή του παιχνιδιού με τις καλύτερες πωλήσεις από το franchise παιχνιδιών της Capcom. Έχει μετατραπεί σε μια σειρά αποτελούμενη από έξι ταινίες που επικεντρώνονται στην Alice που πολεμά ενάντια σε μια κακή εταιρεία και την ατζέντα τους που σχετίζεται με τα ζόμπι.

Πηγή εικόνας: syfy.com

5.Prince of Persia: The Sands of Time (2010)

Πρωταγωνιστές: Jake GyllenhaalGemma ArtertonBen Kingsley
Σκηνοθεσία: Mike Newell
Trailer: https://youtu.be/bZ7Li5w2I-k
Βαθμολογία στο IMDb: 6.6

Είναι η ταινία προσαρμογή της διάσημης σειράς βιντεοπαιχνιδιών δράσης-περιπέτειας Prince of Persia. Αν και βασίστηκε σε ένα παιχνίδι που έχασε τη δημοτικότητά του με την είσοδο του βιντεοπαιχνιδιού Assassin’s Creed, κατάφερε να διατηρήσει την ύπαρξή του στα κλασσικά βιντεοπαιχνίδια. Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη προσαρμογή παιχνιδιού σε ταινία.

Πηγή εικόνας: roobla.com

6. Assassin’s Creed (2016)

Πρωταγωνιστές: Michael Fassbender, Marion Cotillard, Jeremy Irons
Σκηνοθεσία: Justin Kurzel
Trailer: https://youtu.be/C2e6Oruy_fA
Βαθμολογία στο IMDb: 5.7

Το 2016 ήταν η χρονιά που οι ταινίες βιντεοπαιχνιδιών προσπάθησαν να κάνουν πάρα πολλά, σε ένα είδος που απλά δεν θα έπρεπε να βασιστεί κανείς για να προσφέρει μια καλή ταινία. Αν και η ταινία προσαρμογής των Assassin’s Creed video games, δημιουργήθηκε με μεγάλες βλέψεις, δεν είχε όμως την επιτυχία που περίμεναν οι δημιουργοί. Δεν ήταν η προσαρμογή του παιχνιδιού που περιμέναμε όλοι αλλά μάλλον ήταν μια διαφορετική ταινία για έναν Assasin με δεσμούς με τον αντίστοιχο πρόγονό του που ζούσε στον 15ο αιώνα.

video games
Πηγή εικόνας: indiewire.com

7. Need for Speed (2014)

Πρωταγωνιστές: Aaron PaulDominic CooperImogen Poots
Σκηνοθεσία: Scott Waugh
Trailer: https://youtu.be/u3wtVI-aJuw
Βαθμολογία στο IMDb: 6.4

Παρά το δυναμικό cast που περιλάμβανε τους Aaron Paul, Imogen Poots, Rami Malek, Dominic Cooper και ακόμη και τον Michael Keaton το Need for Speed ήταν μια ταινία που δεν είχε την ίδια ενέργεια με το αντίστοιχο video game. Ακόμα και με διάρκεια μεγαλύτερη των δύο ωρών, η ταινία δεν κατάφερε να αναδείξει την αίσθηση της ταχύτητας που οι παίκτες απολαμβάνουν στα παιχνίδια.

Πηγή εικόνας: coolkidsvibe.com

8. Silent Hill (2006)

Πρωταγωνιστές: Radha Mitchell, Laurie Holden, Sean Bean
Σκηνοθεσία: Christophe Gans
Trailer: https://youtu.be/1mfnhu8sO5k
Βαθμολογία στο IMDb: 6.5

Το Silent Hill ήταν πραγματικά αρκετά τρομακτικό! Δεδομένου ότι ήταν το 2006 και αυτή η ταινία δεν δημιουργήθηκε με έναν τρελό προϋπολογισμό, παρουσίασε μερικούς από τους πιο φρικτούς χαρακτήρες του παιχνιδιού όπως έπρεπε. Η ταινία αφορά μια οικογένεια που μεταφέρεται σε μια απομονωμένη πόλη που ονομάζεται Silent Hill όπου οι κάτοικοι μάχονται με το κακό και το σκοτάδι που έχει επέλθει.

Πηγή εικόνας: gamespot.com

9. Sonic the Hedgehog (2020)

Πρωταγωνιστές: Ben SchwartzJames MarsdenJim Carrey
Σκηνοθεσία: Jeff Fowler
Trailer: https://youtu.be/szby7ZHLnkA
Βαθμολογία στο IMDb: 6.5

Το Sonic the Hedgehog είναι μια ακόμη προσαρμογή ταινίας από video games, που τράβηξε την προσοχή του κοινού. Η σειρά για αυτό το βιντεοπαιχνίδι βρισκόταν σε μια μέτρια θέση τα τελευταία χρόνια και η προσαρμογή της ταινίας δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα όταν το κοινό εξεγέρθηκε βλέποντας το ανατριχιαστικό σχέδιο που είχε δημιουργηθεί για τον Sonic. Η Paramount Pictures χρειάστηκε χρόνο για να επανασχεδιάσει πλήρως τον χαρακτήρα. Αυτή η ταινία προορίζεται κυρίως για το νεότερο κοινό, οπότε αποτελεί μια ανάλαφρη κωμωδία.

video games
Πηγή εικόνας: forbes.com

10. Pokemon Detective Pikachu

Πρωταγωνιστές: Ryan ReynoldsJustice SmithKathryn Newton
Σκηνοθεσία: Rob Letterman
Trailer: https://youtu.be/1roy4o4tqQM
Βαθμολογία στο IMDb: 6,6

Η σειρά anime Pokémon δεν προσαρμόστηκε ποτέ στις μεγάλες οθόνες παρά τις πολλές προσπάθειες. Αλλά ο Pikachu κατάφερε να δει τη δόξα του στο box office. Η ταινία είναι η μοναδική live action προσαρμογή της σειράς video games Pokémon. Χρησιμοποίησε CG Pokémon γεμάτα λεπτομέρειες, που συνυπάρχουν με τους ανθρώπους, για να δημιουργήσει έναν πολύχρωμο κόσμο, όπως ονειρεύονταν οι θαυμαστές. Ο Ryan Reynolds έχει δώσει τη φωνή του στο πολύ αγαπημένο pokemon Pikachu.

Πηγή εικόνας: pinterest.com

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αριστείδης Θωμάς

Ονομάζομαι Θωμάς Αριστείδης και σπουδάζω στο Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαικών Σπουδών, στο ΠΑΜΑΚ. Αποφάσισα να ασχοληθώ ερασιτεχνικά με την αρθρογραφία και να γραψω για θεματα κινηματογράφου, μουσικής και πολιτισμού.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;