Το SPICYIIFF23 είναι και φέτος εδώ!

Πηγή εικόνας: www.spicyiiff.com

Ένα ακόμα φεστιβάλ κινηματογράφου άνοιξε την πόρτα του στις 4 Δεκεμβρίου, στην πόλη της Αθήνας. Διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Studio. Αγαπήθηκε πάρα πολυ τον πρώτο χρόνο και γι’ αυτό συνεχίζει δυναμικά. Το Spicy Indie International Film Festival με έδρα την Ελλάδα παρουσιάζει μια ποικιλία ανεξάρτητων ταινιών μικρού μήκους από διεθνείς κινηματογραφιστές. O βασικός στόχος του είναι η προώθηση, η αναγνώριση και η υποστήριξη αυτών των ταινιών , δημιουργώντας ένα κλίμα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των κινηματογραφιστών. Το συγκεκριμένο φεστιβάλ περιέχει ταινίες μικρού μήκους όλων των ειδών και από όλες τις γωνιές του κόσμου στην Ελλάδα. Συμμετέχουν δημιουργοί που είναι αφοσιωμένοι στον κινηματογράφο και στις τέχνες. Θα πραγματοποιηθεί από τις 4 Δεκεμβρίου έως τις 11 Δεκεμβρίου, με συμμετοχές από όλες τις πλευρές του πλανήτη. Από τις 717 συμμετοχές οι 47 είναι επίσημες που θα διαγωνιστούν και θα παρουσιαστούν.

Την κριτική επιτροπή της δεύτερης αυτής  διοργάνωσης αποτελούν ο Κωνσταντίνος Γιάνναρης, ο Στίβεν Μπερνστάιν, ο Μιχαλης Μανιατης, ο Αχιλλέας Κυριακίδης, η Μαργαρίτα Αλεξανδράκη, ο Φίλιππος Τσαλαχούρης, η Μέμη Κούπα και ο Νικήτα Τσάνη.  Το διαγωνιστικό τμήμα θα λάβει χώρα 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου στις 9.00 με 28 ταινίες εγχώριας παραγωγής και 19 διεθνούς. Στις παράλληλες δράσεις θα παρακολουθήσουμε αφιερώματα στον Κωνσταντίνο Γιάνναρη, Εύα Στεφανή και Αχιλλέα Κυριακίδη που θα γίνουν στις 8, 9 και 10 Δεκεμβρίου. Τέλος η τελετή λήξης και η απονομή βραβείων με τον διακεκριμένο συνθέτη Φίλιππο Τσαλαχούρη στο πιάνο, θα πραγματοποιηθεί στις 11 Δεκεμβρίου στις 9.00 με την προβολή των ταινιών που θα βραβευθούν.

Έχει την υποστήριξη σημαντικών φορέων, όπως το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και η ΕΡΤ, συνεργασίας με το Φεστιβάλ Δράμας και τη SAE Athens, και υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του Ομίλου της UNESCO Πειραιώς και Νήσων

Περισσότερες πληροφορίες και για να προμηθευτείτε εισιτήρια εδώ:  https://www.spicyiiff.com/

Ένα ακόμα φεστιβάλ  για τους λάτρεις του κινηματογράφου είναι παρών!

Advertising
Πηγή εικόνας: www.spicyiiff.com
Advertising

Με λένε Δήμητρα και είμαι φιλόλογος! Ακούω ραδιόφωνο κάθε πρωί, παρακολουθώ ταινίες και σειρές σχεδόν καθημερινά, μου αρέσουν τα ταξίδια και το διάβασμα και τώρα αρθρογραφώ εδώ!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Screwball: Ένα ξεχασμένο είδος για τους λάτρεις του παλιού Χόλυγουντ και της κωμωδίας

 Οι screwball comedies είναι ένα υποείδος της κλασικής κωμωδίας, που

Αντώνης Παντιώρας: Το Θέατρο Σκιών δε θα χαθεί

Συνέντευξη με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Σωματείου Θεάτρου Σκιών, καραγκιοζοπαίχτη