The Witching Hour: Top 10 ταινίες με μάγισσες

Μιας και το Halloween είναι right around the corner, παρακάτω συλλέξαμε τις Top 10 ταινίες με μάγισσες. Spooky vibes στον αέρα και μικρές δόσεις γέλιου και ρομάντζου, θα κάνουν τις νύχτες σας καλύτερες.

Τις δεκαετίες του ’80, ’90, όταν ο Harry Potter ήταν ακόμα στα πρώτα έτη του Hogwarts και το ενδεχόμενο να εμφανιστεί στη μεγάλη οθόνη ήταν μακρινό, οι ταινίες με μάγισσες διέθεταν πολλά κλασικά στοιχεία, και μεγάλες δόσεις “καλτίλας”.

Τσουκάλια, μαύρες γάτες, πέταγμα με σκουπόξυλο μες τη μαύρη νύχτα, ξόρκια τύπου “ένα πόδι νυχτερίδας συν μια πρέζα κανέλας”, είναι όλα αυτά που τις χαρακτηρίζουν. Ξέρω πως το γνωστό κλισέ με τις μάγισσες, τύπου πράσινο δέρμα, μεγάλη μύτη και κρεατοελιές στο πρόσωπο, είναι κάτι που φανταζόμασταν όλοι όταν ακούγαμε τη λέξη “Μάγισσα ή Μάγισσες“.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όμως στις παρακάτω ταινίες εμφανίζονται ως ελκυστικές, δυναμικές και χαρισματικές γυναίκες. Όλες και όλοι θα θέλαμε να έχουμε μια δόση μαγείας μέσα μας. Εκτός από το κομμάτι με το πράσινο δέρμα και τις κρεατοελιές. Και το κομμάτι με τα ξόρκια. Που να βρεις πόδι νυχτερίδας σήμερα, πάμε καλά;

Αφού λοιπόν δεν μπορούμε να βγούμε για Trick or Treating, παίρνουμε τη κουβέρτα μας, μια ζεστή σοκολάτα και ετοιμαζόμαστε για τρελό binge watching.


The Witches of Eastwick (1987)

Στη γραφική Νέα Αγγλία τρεις μοναχικές γυναίκες αναζητούν τον τέλειο άντρα και, χρησιμοποιώντας τις μαγικές δυνάμεις που εν αγνοία τους κατέχουν, καταφέρνουν να τον προσελκύσουν. Μόνο που το τέλειο αρσενικό δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον διάβολο. Ποιος θα μπορούσε να ενσαρκώσει καλύτερα τον διάβολο βέβαια; Μόνο ο ίδιος και ο Jack Nicholson.

μάγισσες
Πηγή εικόνας: Zlutelazne.cz

Elvira, Mistress of the Dark (1988)

Η παρουσιάστρια Elvira παραιτείται από τη δουλειά της μετά την σεξουαλική παρενόχληση της από το νέο ιδιοκτήτη του σταθμού. Σχεδιάζει να κάνει ένα show στο Las Vegas, αλλά χρειάζεται 50.000$. Μόλις μαθαίνει ότι είναι δικαιούχος της πεθαμένης θείας της Morgana, ταξιδεύει στη Μασαχουσέτη για να διεκδικήσει την κληρονομιά. Η κοσμική στάση και τα αποκαλυπτικά ρούχα της Elvira, στρέφουν εναντίον της το συντηρητικό συμβούλιο. Η Elvira αγωνίζεται να πουλήσει το σπίτι, ώστε να μπορεί να αναχωρήσει για το Las Vegas. Εν τω μεταξύ, δεν γνωρίζει ότι ο φαινομενικά αβλαβής θείος Vincent, είναι στην πραγματικότητα ένας μάγος που έχει εμμονή με την απόκτηση του βιβλίου με ξόρκια της Morgana, κάτι που θέτει την Elvira, σε θανάσιμο κίνδυνο. Όλα χειροτερεύουν όταν η Elvira, καταλάθος χρησιμοποιεί ένα ξόρκι του βιβλίου για μάγισσες, ως συνταγή μαγειρικής.

μάγισσες
Πηγή εικόνας: Them.us

Hocus Pocus (1993)

Τρεις μάγισσες (Sarah Jessica Parker, Bette Midler, και Kathy Najimy) επιστρέφουν μετά από 300 χρόνια τιμωρίας, αφού κρεμάστηκαν για τις μαγικές τους ιδιότητες κατά τον 17ο αιώνα στο Salem της Μασαχουσέτης. Προκειμένου να διατηρήσουν την αθανασία τους πρέπει να πάρουν τη ζωή ενός παιδιού, ενώ τα τρία παιδιά που κατά λάθος τις ανέστησαν κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να τις αποτρέψουν από το να μετατρέψουν το Salem σε αυτό που ήταν πριν τρεις αιώνες. Μια μαύρη κωμωδία με αρκετή δόση μαγείας, γέλιου και φυσικά την ιστορική εμφάνιση της Sarah Jessica Parker κατά την προ-Sex and the City εποχή.

μάγισσες
Πηγή εικόνας: Eventbrite.com

The Craft (1996)

Η Sarah, μια 16χρονη έφηβη κοπέλα με τάσεις αυτοκτονίας και παραισθήσεις, μετακομίζει στο Los Angeles για μια καινούρια ζωή. Στο Καθολικό σχολείο γίνεται φίλη με τρεις κοπέλες, τη Nancy, την Bonnie και τη Rochelle. Οι κοπέλες έχουν η καθεμία τα προβλήματά τους και επιθυμούν να κάνουν τις ζωές τους καλύτερες. Η μία έχει ουλές στο δέρμα της και κρύβεται συνεχώς κάτω από φαρδιά ρούχα, η άλλη έχει οικογενειακά προβλήματα, γονείς που κάνουν κατάχρηση και μένουν σε ένα τρέιλερ, φτωχή οικογένεια και η τρίτη είναι θύμα εκφοβισμού στο σχολείο καθώς δέχεται και ρατσιστικές επιθέσεις λόγω του δέρματος της. Οι τρεις τους εξασκούν μαγεία και όταν προσέχουν ότι η Sarah, έχει τις δυνάμεις μιας μάγισσας, την πείθουν να πάρει μέρος στη σύναξη τους. Σύντομα συνειδητοποιούν ότι με μια τέταρτη μάγισσα, μπορούν να κάνουν ξόρκια που δεν μπορούσαν πριν. Όμως όπως όλα τα πράγματα στη ζωή, υπάρχει ένα τίμημα. Οι δυνάμεις τους σύντομα τις συνεπαίρνουν και θα στρέφονται η μία ενάντια στην άλλη.

μάγισσες
Πηγή εικόνας: Comicbook.com

Practical Magic (1998)

Σε ένα νησί της Νέας Αγγλίας, εδώ και μερικούς αιώνες, η δεισιδαιμονία των κατοίκων αποδίδει όλα τα κακά στις γυναίκες της οικογένειας Owens. Ανάμεσα στις φήμες που ακούγονται γι’ αυτές είναι πως είναι μοχθηρές μάγισσες, γνωρίζουν πως να δένουν άντρες με μαγεία, αλλά και αφού φέρουν στον κόσμο αποκλειστικά κόρες, θανατώνουν οι ίδιες τους συζύγους τους. Μετά το θάνατο των γονιών τους, δύο νεαρά κορίτσια, η Gillian και η Sally, έρχονται να ζήσουν με τις δύο θείες τους όπου κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη μαγεία, αλλά και βιώνουν την αποστροφή του κόσμου. Εκεί ακούνε για πρώτη φορά για την κατάρα της οικογένειας όπου καμία γυναίκα δεν μπορεί να χαρεί έναν ζωντανό εραστή για πολύ καιρό, θύμα της οποίας φαίνεται να έπεσε και η μητέρα τους. Λυπημένη η Sally, αποφασίζει να μην ερωτευτεί ποτέ για να μην νιώσει αυτόν τον πόνο, ενώ η Gillian, δηλώνει πως ανυπομονεί να γνωρίσει την εμπειρία του πραγματικού έρωτα. Οι αδερφές μεγαλώνουν και οι δρόμοι τους χωρίζουν. Όταν η μοίρα τις ενώνει ξανά, οι αδερφές πρέπει να βάλουν σε τάξη τα συναισθήματα τους, να κρύψουν τα μυστικά της οικογένειάς τους και να ανακαλύψουν την αληθινή αγάπη.

μάγισσες
Πηγή εικόνας: Syfy.com

Witch Hunt (1999)

Όταν η Barbara Thomas, δηλώνει την εξαφάνιση της μικρής εγγονής της, της Hannah, κάνει σαφή υπαινιγμό στην αστυνομία ότι ο γαμπρός της, ο David Overton, πρέπει να ευθύνεται γι αυτό το τραγικό συμβάν. Στη διάρκεια των ανακρίσεων που διεξάγει η αστυνομία, ο Overton, αντιλαμβάνεται ότι πίσω από όλη αυτή την ιστορία κρύβεται η πεθερά του και η ανάμειξή της με τη μαγεία. Από το σημείο αυτό ξεκινούν οι απεγνωσμένες προσπάθειές του να βρει την μικρή του κόρη και να την σώσει… από την «μάγισσα» γιαγιά της.

μάγισσα
Πηγή εικόνας: Moviefone.com

Blair Witch Project (1999)

Το Blair Witch Project ακολουθεί τρεις κινηματογραφιστές σε μια απλή βόλτα στο δάσος, όπως αυτή ξεκίνησε να είναι. Γρήγορα όμως εξελίσσεται σε μια ταινία τρόμου που θα κάνει τους σφυγμούς σας να ανέβουν καθώς οι τρεις φίλοι χάνουν απροσδόκητα τον προσανατολισμό τους και το ηθικό τους αρχίζει σιγά σιγά να εξασθενεί αφού αδυνατούν να βρουν το δρόμο της επιστροφής. Η κατάσταση χειροτερεύει καθώς η πείνα προστίθεται στα προβλήματά τους και οι αλληλοκατηγορίες οξύνουν το ήδη τεταμένο κλίμα. Καθώς η νύχτα πέφτει, ένα αόρατο στοιχείο θα ταράξει την ηρεμία της σκηνής όπου πρόκειται να περάσουν τη βραδιά. Το επόμενο πρωί θα τους βρει ψυχολογικά εξουθενωμένους και κάθε απόθεμα ψυχραιμίας θα εξαντληθεί με αυτά που πρόκειται να ανακαλύψουν, ενώ ο δρόμος της επιστροφής φαίνεται οριστικά χαμένος. Τελικά θα συνειδητοποιήσουν ότι αυτό που κινηματογραφούν δεν είναι «η ιστορία ενός θρύλου» – η αρχική τους αποστολή δηλαδή αλλά η ίδια τους η μοίρα απέναντι σε ένα τρόμο πέρα από κάθε φαντασία. Σχετίζονται μάγισσες ή κάτι άλλο ακόμη πιο τρομακτικό;

μάγισσες
Πηγή εικόνας: Pophorror.com

Bewitched (2005)

Η Isabel Bigelow, είναι μια από τις λίγες μάγισσες που έχει βαρεθεί την εύκολη ζωή, λόγω των μαγικών ιδιοτήτων της και επιθυμεί πλέον να ζήσει «φυσιολογικά». Ο Jack Wyatt, είναι ηθοποιός που ψάχνει απεγνωσμένα κάτι για να σώσει την καριέρα του, η οποία πάει από το κακό στο χειρότερο. Όταν του γίνεται πρόταση να πρωταγωνιστήσει στην «αναβίωση» της τηλεοπτικής σειράς «Η μάγισσα», με επίκεντρο πλέον τον ίδιο, δέχεται. Αναζητά πια ένα άφθαρτο πρόσωπο που θα υποδύεται την μάγισσα του τίτλου. Και την βρίσκει στο πρόσωπο της Isabel! Εκείνη του κρύβει ποια είναι στην πραγματικότητα, οι δυο τους ερωτεύονται τρελά, το μυστικό όμως, δεν θα αργήσει να αποκαλυφθεί.

μάγισσες
Πηγή εικόνας: Pinterest.com

Season of the Witch (2011)

Βρισκόμαστε στο 14ο αιώνα, όπου η Ευρώπη είναι ανάστατη από τις συνεχείς σταυροφορίες. Δύο σταυροφόροι, ο Behmen και ο φίλος του Felson, ταλαιπωρημένοι από τις μάχες στη Μέση Ανατολή, επιστρέφουν στην πατρίδα για να ξεχάσουν τις αποτρόπαιες εικόνες που είδαν στα πεδία των μαχών και να ξαναβρούν τη γαλήνη. Όμως αυτό που τους περιμένει στην επιστροφή, είναι κάτι πολύ χειρότερο. Η Ευρώπη αποδεκατίζεται από μια φονική πανδημία, που απειλεί να καταστρέψει τα πάντα. Οι πόλεις και τα χωριά έχουν γεμίσει πτώματα, ενώ όλοι ψάχνουν να εντοπίσουν την αιτία του κακού. Η Εκκλησία αδυνατώντας να συγκρατήσει τον πανικό του κόσμου, θα ρίξει το ανάθεμα σε κάποιες γυναίκες με ιδιαίτερα χαρίσματα, που θεωρούνται μάγισσες. Όταν μία απ’ αυτές κριθεί ως η πηγή της Μαύρης Πανώλης, θα δοθεί διαταγή να μεταφερθεί σε ένα αβαείο για εξιλασμό. Ο Behmen και ο Felson, αναγκάζονται να τη μεταφέρουν, όμως δεν είναι σίγουροι ότι αυτή η κοπέλα είναι η πραγματική αιτία του κακού.

μάγισσα
Πηγή εικόνας: Flickr.com

The Witch (2015)

Μεταφερόμαστε στον 17ο αιώνα, με μια πουριτανική χριστιανική εκκλησία να εξορίζει έναν άνδρα και την οικογένειά του. Διωγμένοι λοιπόν, χτίζουν μια φάρμα μέσα σε ένα δάσος της Νέας Αγγλίας (κοντά στο Salem), όπου και εκεί θα αποκτήσουν το πέμπτο παιδί τους. Όμως μια μέρα το παιδί τους εξαφανίζεται και τότε θα αρχίσουν να τους συμβαίνουν το ένα μετά το άλλο πράγματα που δεν εξηγούνται με βάση τη λογική. Καταλήγουν λοιπόν στο συμπέρασμα πως υπάρχει μια μεταφυσική δραστηριότητα μέσα στο δάσος, η οποία οφείλεται σε μάγισσες.

μάγισσες
Πηγή εικόνας: Hollywoodreporter.com

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Νικολέτα Τσακουρίδου

90s kid, typing away at my laptop. Λατρεύω τις ταινίες και τις σειρές, τα βιβλία, την ποίηση και φυσικά την μουσική.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;