Όλοι έχουμε ταινίες που βλέπουμε όταν θέλουμε να αισθανθούμε καλύτερα. Κάποιοι βλέπουν τον μεγάλο Λεμπόφσκι, άλλοι Fast and Furious, άλλοι Edgar Wright κλπ. Ε ,εγώ προσωπικά έχω δει καμιά δεκαριά φορές το The Pick of Destiny (“Η πένα του πεπρωμένου”) με πρωταγωνιστές τους Tenacious D, συγκρότημα που αποτελείται από τον πάντα διασκεδαστικό Jack Black και τον Kyle Gass. Και ναι όλες τις φορές που το έχω δει (έχω χάσει πια το μέτρημα) έχω διασκεδάσει, έχω παρηγορηθεί, έχω νιώσει καλύτερα. Το λιγότερο που έχω να κάνω απέναντι σε αυτήν την ταινία είναι να την παρουσιάσω.

Η Πλοκή

O Jack είναι ένα έφηβο αγόρι εθισμένο στην ροκ μουσική. Μετά από έναν έντονο καβγά με τον πουριτανό πατέρα του, αποφασίζει να φύγει και να αναζητήσει την τύχη του ως μουσικός. Έχοντας πια ενηλικιωθεί φτάνει στο Los Angeles όπου γνωρίζει τον Kyle (παρατσούκλι KG). Μαζί συγκροτούν τους Tenacious D, όνομα που βγήκε από σημάδια στα οπίσθιά τους. Βλέποντας βίντεο με κλασικά ροκ συγκροτήματα παρατηρούν ότι όλοι έχουν την ίδια πένα. Αφού κάνουν μια έρευνα ανακαλύπτουν πως η πένα αποτελεί το δόντι του σατανά και δίνει μαγικές ιδιότητες σε όποιον την κατέχει. Έτσι, σχεδιάζουν να την κλέψουν μέσα από το μουσείο της ροκ, ενώ φυσικά ακολουθεί και μάχη με τον ίδιο τον σατανά.

Γιατί το Pick of Destiny είναι τόσο ανεβαστικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το καλύτερο που προσφέρει το Pick of Destiny είναι η συντροφικότητα που αναπτύσσεται μεταξύ των ηρώων. JB και KG φτιάχνουν ένα δίδυμο που δένεται μέσα από το ροκ και το οδοιπορικό που περνάνε. Και αυτό το αίσθημα αδελφότητας περνάει και σε μας, μας κάνει να αισθανόμαστε καλά βλέποντας την ταινία (και όταν παίζονται κομματάρες όπως το “Dude, I Totally Miss You”).

Δεύτερον, η ίδια η μουσική είναι ανεβαστική. Τραγούδια που υμνούν την ροκ κουλτούρα, σε ξεκαρδιστικές απεικονίσεις (όπως όταν παίζουν το “Master Exploder”) και με αστείους στίχους. Και μόνο το soundtrack να ακούσεις, αισθάνεσαι καλά.

Pick of Destiny
Πηγή εικόνας: microsoft.com

Τρίτον, η πλοκή  είναι εξωφρενική-με την καλή έννοια. Σκηνές με κιθάρα όπου ο KG βγάζει 6 χέρια, τριπάκια με μανιτάρια όπου σκάει ο μεγαλοπόδαρος, ένας συνωμοσιολόγος Ben Stiller που εξιστορεί την ιστορίας της σατανικής πένας, ληστείες σε μουσεία και φυσικά μια μάχη με τον σατανά, τον οποίον υποδύεται ο Dave Grohl. Έτσι, το The Pick Of Destiny αποτελεί ένα αμάλγαμα αστείων σκηνικών, κορυφαίας μουσικής και μοναδικής φιλίας μεταξύ των κεντρικών ηρώων. Και φυσικά τόσες πολλές φιλικές συμμετοχές: Meat Loaf, Ronnie James Dio, Dave Grohl, Ben Stiller, Amy Adams.

Είναι μάταιο να πούμε αν το Pick of Destiny είναι μια καλή ή κακή ταινία, επειδή ακριβώς είναι μια ταινία που έχει σχεδιαστεί για να είναι πέρα από το καλό και το κακό. Επίτηδες δεν την ενδιαφέρει καμιά σοβαροφάνεια, ούτε καμιά αληθοφάνεια, ούτε προφανώς να περάσει κάποιο “μήνυμα”. Είναι μια ταινία καθαρής διασκέδασης από ένα συγκρότημα που στοχεύει ακριβώς στην καθαρή διασκέδαση. Προσωπικά, όσες φορές την έχω δει έχω νιώσει άμεσα καλύτερα, ακόμα και αν ήξερα απέξω κάθε σκηνή. Και αυτό πια είναι καθαρή τέχνη από μόνο του.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=TXxQFMG86HA

 


Δώστε τη δικιά σας βαθμολογία

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΟΣΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΔΙΝΕΤΕ

Μέσος όρος: 4 / 5. Συνολικά βαθμολόγησαν: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Όταν προσπαθείς να πεις κάτι ενδιαφέρον για τον εαυτό σου καταντάς αυτόματα αδιάφορος