Η νεαρή Billie σταδιακά αποδεικνύεται κάτι παραπάνω από δύσκολο να εντοπιστεί, αφού αυτή η κοπέλα είναι πλέον στην κυριολεξία παντού και πουθενά. Στο διάβα της αποκτά πιστούς ακολούθους και καθιστά την περίπλοκη περίπτωσή της μια αληθινά συναρπαστική περιπέτεια, ένα ταξίδι ενηλίκιωσης που κατηγορηματικά δεν θα ήθελε κανείς να τελειώσει. Ίσως, στο μεταξύ η Billie Jean να ωρίμασε λίγο πιο απότομα από ότι θα έπρεπε, δίνοντας στο ταξίδι της αυτό την ευκαιρία να την επαναφέρει στην παιδική αθωότητα που της εκλάπη. Δεδομένου αυτού, μάλλον θα ήταν πιο δόκιμο να χαρακτηριστεί ως ένα ταξίδι «ανηλικίωσης».

Μια σύγχρονη Ιωάννα της Λωρραίνης ηγείται μιας ομάδας επαναστατών που ολοένα και μεγαλώνει και δείχνει την στήριξη και τελικά την δύναμή της απέναντι όχι μόνο στην πατριαρχία, αλλά σε μια ολόκληρη κοινωνία η οποία ξεκινά να σαπίζει επικίνδυνα. Η πρωταγωνίστρια δημιουργεί από το μηδέν μέσα από τις δικές της προσωπικές επιρροές ένα trend που αποσκοπεί σε μια αλλαγή και μια απελευθέρωση που δεν αφορά αποκλειστικά το γυναικείο φύλο, αλλά και γίνεται πομπός για την φωνή του νέου αίματος.

Διαβάστε επίσης  Little Mermaid 2023: Κυκλοφόρησε το trailer της Αριέλ
The Legend of Billie Jean
Πηγή εικόνας: fr.fanpop.com

Μια σειρά από νέους ηθοποιούς της εποχής, ένα πρώην «Supergirl» κι ένας νεαρός, κατάξανθος, Christian Slater στο ντεμπούτο του σε πρωταγωνιστικούς ρόλους, ένα soundtrack από τα πιο αγαπημένα τραγούδια της δεκαετίας (από τους Divinyls, Billy Idol και Pat Benatar μεταξύ άλλων), χρώματα και νεανική διάθεση, το «Legend of Billie Jean» από την πρώτη του κυκλοφορία και έπειτα χτίζει έναν πραγματικό θρύλο στην κουλτούρα των «cult-classics» καθώς και λόγω ύπαρξης έως και σήμερα. Με αριστουργηματικές σκηνές όπως το κυνηγητό στο εμπορικό κέντρο που άσκησαν επίδραση σε μια ολόκληρη σεζόν της σειράς «Stranger Things» όπως επίσης ένα ανδρόγυνο look που μόλις λίγα χρόνια πριν επανήλθε πανηγυρικά στο προσκήνιο, η ταινία έχει κερδίσει μια ουσιαστική θέση στο σήμερα, όντας μια βασική πηγή έμπνευσης για τα τεκταινόμενα εντός κι εκτός της μεγάλης οθόνης.

Advertisements
Ad 14