«Θα μπορούσες ποτέ να με συγχωρέσεις;»

Η αληθινή ιστορία της Λι Ισραήλ

Το πολλά υποσχόμενο τρέιλερ του «Θα μπορούσες ποτέ να με συγχωρέσεις;» μας φέρνει ίσως στην αρχή των προβλημάτων της. Ξεκινά παρουσιάζοντας τη Λι Ισραήλ να προσπαθεί να επιβιώσει πουλώντας μερικά από τα βιβλία της. Βιώνοντας την υποτίμηση λόγω του καθόλου εμπορικού τελευταίου βιβλίου της, η Ισραήλ φεύγει αποκαρδιωμένη. Η ατζέντης της εξηγεί πως κανείς δε θα αγοράσει βιβλίο της τη δεδομένη στιγμή και την προτρέπει να βρει άλλη μέθοδο βιοπορισμού.

Η άσχημη οικονομική της κατάσταση κι ο αλκοολισμός της φαίνονται στα πρώτα δευτερόλεπτα. Κατά τύχη, βρίσκει ένα γράμμα μίας αγαπημένης συγγραφέα το οποίο εμπλουτίζει για να το πουλήσει σε καλύτερη τιμή. Κατανοώντας πως οι πράξεις της είναι εγκληματικές αλλά μην έχοντας άλλη πηγή εισοδήματος, συνεχίζει τις πλαστογραφίες. Όλα μοιάζουν να πηγαίνουν καλά μέχρι που την ανακαλύπτουν.

Ο παράνομος βιοπορισμός της παύει οριστικά. Ταυτόχρονα, βιώνει την προδοσία καθώς ο μέχρι πρότινος φίλος της, εκμεταλλεύεται την ιδέα της και κερδίζει χρήματα για τον εαυτό του. Σύντομα, η Λι Ισραήλ βρίσκεται αντιμέτωπη με την δικαιοσύνη και κινδυνεύει να καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης. Όπως όμως και στην αυτοβιογραφία της έτσι και στο τρέιλερ η Λι Ισραήλ δείχνει αμετανόητη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα μπορούσες ποτέ να με συγχωρέσεις;»: απ’τα βιβλιοπωλεία στα Όσκαρ

Το τρέιλερ φαίνεται να είναι πραγματικά πιστό στην αυτοβιογραφία της: «Θα μπορούσες ποτέ να με συγχωρέσεις;» απ’ όπου πήρε κι η ταινία τον τίτλο της. Η Λι Ισραήλ είχε περιγράψει εκτενώς τα προβλήματά της, τις δυσκολίες αλλά και τους λόγους για τους οποίους δε μετάνιωσε για τις πράξεις της. Παρ’ ότι είχε αποκλειστεί από τα βιβλιοπωλεία και τις βιβλιοθήκες, το «Θα μπορούσες ποτέ να με συγχωρέσεις;» βγήκε σαν κύκνειο άσμα το 2008, 6 χρόνια πριν από τον θάνατό της.

Στην ταινία τόσο η ΜακΚάρθι όσο και ο Γκραντ δίνουν πολύ καλές ερμηνείες. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που η ΜακΚάρθι προτάθηκε μ’ αυτόν τον ρόλο για Όσκαρ πλάι στην Ολίβια Κόλμαν. Στις ΗΠΑ η ταινία κυκλοφορεί ήδη από τον Οκτώβρη και έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές. Προτείνουμε να την δείτε σύντομα έχοντας υπόψιν τους κανόνες για μια καλή θέαση!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σουζάνα Ντεζούκι

Σπούδασα Μάρκετινγκ και Δημόσιες Σχέσεις, αλλά η αλήθεια είναι πως άτυπα έχω PhD στη θέαση ταινιών και σειρών. Αρθρογραφώ εδώ και ενάμιση χρόνο και είναι από τους καλύτερους εθισμούς μου - μετά τα γλυκά και τις ταινίες σαφώς!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;