Ταινίες DC: Το Animated Universe που αφήνει ιστορία

Στις αρχές του 2020, το DC Animated Movie Universe έληξε επίσημα, και ενώ περιμένουμε να δούμε εάν η DC θα ξεκινήσει μια νέα συνέχεια στην αρχική χρονολογική γραμμή που ξεκίνησε το 2013, υπάρχουν αναμφίβολα πολλά να απορροφηθούν σε αυτό το έπος 15 ταινιών. Θα δούμε παρακάτω ποιες είναι οι ιστορίες που συμπεριλαμβάνονται στις 15 αυτές ταινίες της DC και φυσικά, έχουμε ξεχωρίσει ποιες είναι απαραίτητο να παρακολουθήσετε ώστε να ακουλουθήσετε την βασική ιστορία που έχει δημιουργηθεί για να φέρει στην ζωή τους υπερ – ήρωες της.

ταινίες DC
Πηγή Εικόνας: ign.com

Justice League: The Flashpoint Paradox

Πρωταγωνιστές: Roger Cross, Rosario Dawson, Christopher Gorham
Σκηνοθεσία: Matt Peters, Christina Sotta
Βαθμολογία στο IMDB: 7.8
Trailer: https://youtu.be/Q3tochTgPVc

Όπως και η αρχική ιστορία του Flashpoint, το Justice League: Το Flashpoint Paradox ακολουθεί τον Barry Allen, γνωστό και ως The Flash, ο οποίος ξυπνά σε μια πολύ διαφορετική έκδοση του κόσμου του, την οποία αργότερα μαθαίνει ότι δημιούργησε όταν επέστρεψε στο χρόνο για να αποτρέψει τη δολοφονία της μητέρας του. Κατά ειρωνικό τρόπο, αν και το Flashpoint Paradox είναι η πρώτη ταινία στις ταινίες DC στο Animated Movie Universe, οι πρωταγωνιστές – ήρωες έχουν ήδη καθιερωθεί στην αρχή. Ωστόσο, ο Barry καθώς αγωνίζεται για να σταματήσει τον προηγούμενο εαυτό του από το να σπάσει τον χρόνο, αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία της Νέας Πραγματικότητας 52, The New 52 όπως αναφέρεται και από την DC. Επομένως, αξίζει πραγματικά να παρακολουθήσετε αυτή την ταινία εάν είστε περίεργοι για το πώς προέκυψε αυτή η συγκεκριμένη συνέχεια.

ταινίες DC
Πηγή Εικόνας: comicbookmovie.com

Justice League: War

Πρωταγωνιστές: Sean Astin, Zach Callison, Christopher Gorham
Σκηνοθεσία: Jay Oliva
Βαθμολογία στο IMDB: 7.3
Trailer: https://youtu.be/q3F9ASSsHUk

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώ το Justice League: The Flashpoint Paradox εγκαινίασε τις ταινίες DC του Animated Movie Universe της, το Justice League: War αποτελεί την πρώτη χρονολογικά ταινία, στην Νέα Πραγματικότητα 52, κάτι που την καθιστά ως must – watch. Με βάση την ιστορία του Justice League που ξεκίνησε το New 52 στα κόμικς, το Justice League: War ακολουθεί τους Superman, Batman, Wonder Woman, Flash, Green Lantern, Cyborg και Shazam, οι οποίοι για πρώτη φορά συνεργάζονται ομαδικά για να αποκρούσουν την εισβολή του Darkseid στη Γη. Φυσικά δεν είναι spoiler να πούμε πως βγαίνουν νικητές από αυτή την αναμέτρηση, χωρίς όμως να είναι η τελευταία φορά που θα δουν τον Darkseid.

ταινίες DC
Πηγή Εικόνας: northamptonfandom.com.uk

Son Of Batman

Πρωταγωνιστές: Jason O’Mara, Stuart Allan, Thomas Gibson
Σκηνοθεσία: Ethan Spaulding
Βαθμολογία στο IMDB: 6.7
Trailer: https://youtu.be/bis7XOu0Xms

Λαμβάνοντας υπόψη τη δημοτικότητά του, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Batman έλαβε τη μεγαλύτερη προσοχή από όλους τους υπερήρωες που εμφανίζονται στις ταινίες DC, στο Animated Movie Universe. Στην πρώτη του σόλο ταινία, Son of Batman, ο Bruce Wayne ανακαλύπτει ότι έχει έναν γιο που ονομάζεται Damian, του οποίου η μητέρα είναι η Talia al Ghul, κόρη του Ra’s al Ghul, ηγέτη του League of Assassins. Όταν ο Ra’s σκοτώνεται κατά τη διάρκεια ενός πραξικοπήματος. με επικεφαλή τον Deathstroke, η Talia ζητά από τον Bruce να επιβλέπει τον Damian, ο οποίος είναι πολύ πιο απερίσκεπτος από ό, τι περίμενε ο Bruce. Όχι μόνο αξίζει να παρακολουθήσετε το Son of Batman αν ενδιαφέρεστε για τα “σόλο” κατορθώματα του Batman σε αυτήν τη συνέχεια, αλλά επίσης θέτει τον Damian Wayne ως βασικό χαρακτήρα στα γεγονότα που ακολουθούν.

Πηγή Εικόνας: reddit.com

Justice League: Throne Of Atlantis

Πρωταγωνιστές: Sean Astin, Rosario Dawson, Nathan Fillion
Σκηνοθεσία: Ethan Spaulding
Βαθμολογία στο IMDB: 6.7
Trailer: https://youtu.be/donPLB1xaBw

Αν και ο Aquaman ήταν ιδρυτικό μέλος του Justice League στο New 52 comic συνέχεια, δεν τον βλέπουμε καθόλου στο Justice League: War. Αντ ‘αυτού, το ντεμπούτο του στις ταινίες DC, κρατήθηκε για το Justice League: Throne of Atlantis, στο οποίο τον ακολουθούμε να ενώνει τις δυνάμεις του με το Justice League όταν ο αδελφός του Orm, γνωστός ως Ocean Master, κηρύσσει πόλεμο στον κόσμο της επιφάνειας, καθώς κατηγορεί την ανθρωπότητα για τον θάνατο του πατέρα του που έπεσε κατά τη διάρκεια της εισβολής του Darkseid. Δυστυχώς, ο Aquaman δεν είναι πραγματικά σημαντικός χαρακτήρας στο DCAMU, αλλά αν σας αρέσει η ιστορία του τότε σίγουρα αξίζει να δείτε αυτή την ταινία.

ταινίες DC
Πηγή Εικόνας: youtube.com

Batman Vs. Robin

Πρωταγωνιστές: Stuart Allan, Troy Baker, Kevin Conroy
Σκηνοθεσία: Jay Oliva
Βαθμολογία στο IMDB: 7.1
Trailer: https://youtu.be/ICOmWEVuM1U

Εμπνευσμένο από το Batman: The Court of Owls του συγγραφέα Scott Snyder και του καλλιτέχνη Greg Capullo, μια άλλη πρώιμη ιστορία από τη συνέχεια New 52 στα κόμικς της DC, το Batman Vs Robin, ακολουθεί τον Bruce και τον Damian Wayne οι οποίοι έρχονται σε σύγκρουση με μια μυστική κοινωνία που κινεί τα νήματα του Gotham City εδώ και αιώνες, το Court Of Owls. Τα πράγματα περιπλέκει ο Talon, ένας δολοφόνος που εργάζεται για το Court Of Owls, προσπαθώντας να πείσει τον Damian να ενταχθεί στην μυστική οργάνωση, καθώς το αγόρι έχει απογοητεύτει με τον ηθικό κώδικα του πατέρα του. Υποθέτοντας ότι ακολουθείτε την πλευρά του Batman στις ταινίες DC, το Batman Vs Robin είναι μια ταινία που δεν πρέπει να παραληφθεί.

ταινίες DC
Πηγή Εικόνας: youtube.com

Batman: Bad Blood

Πρωταγωνιστές: Jason O’Mara, Yvonne Strahovski, Stuart Allan
Σκηνοθεσία: Jay Oliva
Βαθμολογία στο IMDB: 6.8
Trailer: https://youtu.be/G-0bQpHlpdQ

Μέχρι στιγμής, έχουμε παρακολουθήσει τον διασημότερο χαρακτήρα της Gotham City στις περιπέτειες του μαζί με τον Robin και τον Nightwing. Το Batman: Bad Blood επεκτείνει την οικογένεια Batman σε μεγάλο βαθμό. Αφού ο Bruce Wayne εξαφανίζεται ενώ πολεμούσε μια ομάδα κακών, συμπεριλαμβανομένου μιας νέας κακού που ονομάζεται Heretic, ο Robin και ο Nightwing (ο οποίος μεταμφιέζεται προσωρινά ως Batman, έτσι ώστε η Gotham City να μην γνωρίσει την απουσία του Caped Crusader), ενώνουν τις δυνάμεις σας με την Kate Kane, γνωστή ως Batwoman , και τον Luke Fox, γνωστός και ως Batwing. Καταφέρνουν να νικήσουν αυτό το group κακών το οποίο και ηγείται η Talia al Ghul. Η οικογένεια Batman δεν μεγαλώνει περισσότερο από αυτό που παρουσιάζεται σ’αυτή την ταινία και αξίζει να να παρακολουθείτε μέχρι το τέλος για μια εμφάνιση από ένα από τα πιο διάσημα μέλη της.

Πηγή Εικόνας: youtube.com

Justice League Vs. Teen Titans

Πρωταγωνιστές: Rosario Dawson, Christopher Gorham, Shemar Moore
Σκηνοθεσία: Sam Liu
Βαθμολογία στο IMDB: 7.0
Trailer: https://youtu.be/dFjg3oNxaJ4

Οι Teen Titans υπήρχαν σχεδόν όσο και το Justice League, οπότε είναι φυσικό να συμπεριλαμβάνονται στις ταινίες DC. Λόγω των απερίσκεπτων ενεργειών του Damian Wayne κατά τη διάρκεια μιας μάχης μεταξύ του Justice League και του Legion of Doom που τελειώνει με τον Weather Wizard να δαιμονίζεται από έναν ακόλουθο του Trigon, ο Damian στέλνεται στους Teen Titans. Αυτοί αποτελούνται από τους Starfire, Raven, Beast Boy και τον Blue Beetle. Ωστόσο, όπως δείχνει ο τίτλος της ταινίας, το Justice League Vs. Teen Titans δείχνει την νεότερη ομάδα υπερήρωων να μάχεται με τους μεγαλύτερους ήρωες, όταν αυτοί δαιμονίζονται από οντότητες του Trigon. Είναι καλή ιδέα να παρακολουθήσετε αυτήν την ταινία πριν από το Teen Titans: The Judas Contract.

ταινίες DC
Πηγή Εικόνας: twitter.com

Justice League Dark

Πρωταγωνιστές: Matt Ryan, Camilla Luddington, Jason O’Mara
Σκηνοθεσία: Jay Oliva
Βαθμολογία στο IMDB: 7.1
Trailer: https://youtu.be/NsBnnM2qjAo

Ενώ το Justice League και οι Teen Titans αποτελούνται κυρίως από πιο συμβατικούς υπερήρωες, το Justice League Dark αποτελείται από μαγικούς και υπερφυσικούς χαρακτήρες που προστατεύουν την πραγματικότητα από μυστικιστικές απειλές. H ταινία βλέπει τους John Constantine, Zatanna, Etrigan the Demon, Black Orchid, Swamp Thing και Deadman να συνεργάζονται με τον Batman, όταν μια παράξενη δύναμη αρχίζει να κάνει πολίτες να διαπράττουν φόνους επειδή βλέπουν τα θύματά τους ως δαιμονικά πλάσματα. Το Justice League Dark είναι μια σε μεγάλο βαθμό αυτόνομη ιστορία, αλλά οι Constantine, Etrigan and Zatanna επιστρέφουν αργότερα στη σειρά από τις ταινίες DC, παίζοντας βασικούς ρόλους στο sequel, το Justice League Dark: Apokolips War.

ταινίες DC
Πηγή Εικόνας: empireonline.com

Teen Titans: The Judas Contract

Πρωταγωνιστές: Stuart Allan, Jake T. Austin, Taissa Farmiga
Σκηνοθεσία: Sam Liu
Βαθμολογία στο IMDB: 7.0
Trailer: https://youtu.be/GIeoysdR8AQ

Χρόνια πριν το DC Animated Movie Universe να δημιουργηθεί, μια προσαρμογή της κλασικής ιστορίας Teen Titans The Judas Contract είχε προγραμματιστεί να ακολουθήσει το Superman: Doomsday και το Justice League: The New Frontier, αλλά απορρίφθηκε. Ωστόσο, αυτή η νέα έκδοση τελικά αναδύθηκε από τις στάχτες και ακολουθεί το βασικό πλαίσιο του αρχικού αρχικού υλικού, δηλαδή τον Terra να συμμετέχει στην ομάδα. Το Teen Titans: The Judas Contract δεν είναι η πιο ολοκληρωμένη ταινία DCAMU, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα ευχάριστο κομμάτι της σειράς.

Πηγή Εικόνας: teaser-trailer.com

Suicide Squad: Hell To Pay

Πρωταγωνιστές: Christian Slater, Vanessa Williams, Billy Brown
Σκηνοθεσία: Sam Liu
Βαθμολογία στο IMDB: 7.0
Trailer: https://youtu.be/EPZZvk-wbGE

Εδώ έχουμε μια άλλη σε μεγάλο βαθμό αυτόνομη είσοδο στο DC Animated Movie Universe, με το Suicide Squad: Hell to Pay να ακολουθά μέλη της Task Force X όπως τους Deadshot, Harley Quinn, Captain Boomerang, Killer Frost και Bronze Tiger που στέλνονται από την Amanda Waller για να ανακτήσουν το μυστικιστικό ”Get Out of Hell Free” card. Όσοι παρακολούθησαν το Justice League: The Flashpoint Paradox θα θέλουν να παρακολουθήσουν αυτήν την ταινία, καθώς ο κύριος κακός καταλήγει να είναι ο Eobard Thawne, δηλαδή ο Reverse-Flash, ο οποίος εξακολουθεί να συμμετέχει στα συμβάντα, παρά το γεγονός ότι πυροβολήθηκε στο Flashpoint. Η παρουσία του Thawne χρησιμεύει ως μια ευχάριστη υπενθύμιση για το πώς δημιουργήθηκε αυτή η συνέχεια.

ταινίες DC
Πηγή Εικόνας: youtube.com

The Death Of Superman

Πρωταγωνιστές: Jerry O’Connell, Rebecca Romijn, Rainn Wilson
Σκηνοθεσία: Jake Castorena, Sam Liu
Βαθμολογία στο IMDB: 7.4
Trailer: https://youtu.be/J5aMJ1qMgA8

Η DC ξεκίνησε την γραμμή των Original Animated Movies της το 2007 με το Superman: Doomsday, αλλά το The Death of Superman και η συνέχεια του προοριζόταν να είναι μια πιο πιστή προσαρμογή της αρχικής ιστορίας, παρόμοια με αυτό που έγινε με το The Dark Knight Returns νωρίτερα στη δεκαετία . Ακριβώς όπως στα κόμικς, η ιστορία ακολουθεί τον Σούπερμαν και τους συμμάχους του που πολεμούν το ζωντανό όπλο που είναι γνωστό ως Doomsday, και προφανώς το πώς τελειώνουν τα πράγματα για τον Man of Steel δεν είναι μυστικό. Αλλά ο θάνατος του Superman είναι μόνο το μισό της συνολικής ιστορίας.

ταινίες DC
Πηγή Εικόνας: ign.com

Reign Of The Supermen

Πρωταγωνιστές: Jerry O’Connell, Rebecca Romijn, Rainn Wilson
Σκηνοθεσία: Sam Liu
Βαθμολογία στο IMDB: 6.8
Trailer: https://youtu.be/JUM70fOy4Vk

Ακριβώς όπως συνέβη στα κόμικς, ο θάνατος του Superman ανοίγει το δρόμο για τέσσερα άλλα άτομα που προσπαθούν να τον αντικαταστήσουν τους Superboy, Steel, Cyborg Superman και The Eradicator. Ο Superboy και ο Steel αγωνίζονται για να προστατεύσουν τους αθώους, και ο Eradicator αποδεικνύεται ότι είναι ένα ολόγραμμα Kryptonian που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τον Superman ασφαλή. Ο Cyborg Superman, αρχικά ένας ανθρώπινος αστροναύτης γνωστός ως Hank Henshaw, εμπίπτει στην κατηγορία κακών. Στα τελευταία λεπτά της, η ταινία προετοιμάζει για όσα πρόκειται να έρθουν στο Justice League Dark: Apokolips War. Έτσι, σε περίπτωση που δεν ήταν ήδη ξεκάθαρο, οι Death of Superman και Reign of the Supermen είναι δύο από τις πιο κρίσιμες ταινίες DC στο Animated Universe.

ταινίες DC
Πηγή Εικόνας: slashfilm.com

Batman: Hush

Πρωταγωνιστές: Jason O’Mara, Jennifer Morrison, Stuart Allan
Σκηνοθεσία: Justin Copeland
Βαθμολογία στο IMDB: 6.9
Trailer: https://youtu.be/cQFFnUg0u70

Φτάνοντας στην τελική αυτόνομη ταινία Batman στο DC Animated Movie Universe, ακριβώς όπως στην αρχική ιστορία, το Batman: Hush ακολουθεί τον σατανικό Hush, ο οποίος με κάποιο τρόπο γνωρίζει όλα τα μυστικά του Batman και προσλαμβάνει/ εκβιάζει αρκετούς από τους μεγαλύτερους εχθρούς του για να συμμετάσχουν στο δολοπλόκο σχέδιό του. Αν έχετε παρακολουθήσει όλες τις ταινίες DC AMU που σχετίζονται με τον Batman μέχρι αυτό το σημείο, θα μπορούσατε επίσης να περάσετε μια τελευταία στιγμή δράσης με επίκεντρο τον Σκοτεινό Ιππότη, καθώς αυτό το έπος αρχίζει να τελειώνει.

Πηγή Εικόνας: cbr.com

Wonder Woman: Bloodlines

Πρωταγωνιστές: Rosario Dawson, Jeffrey Donovan, Marie Avgeropoulos
Σκηνοθεσία: Justin Copeland, Sam Liu
Βαθμολογία στο IMDB: 5.9
Trailer: https://youtu.be/000aP84lPy8

Η προτελευταία είσοδος του DC Animated Movie Universe έχει επίκεντρο την Wonder Woman, η οποία μέχρι τότε είχε συμμετάσχει μόνο σε μια από τις ταινίες DC. Το Wonder Woman: Bloodlines ξεκινά δείχνοντας τη γνωριμία της με τον Steve Trevor και πως ήρθε στον κόσμο του ανθρώπου για να προστατεύσει την ανθρωπότητα περίπου μισή δεκαετία νωρίτερα. Στην σύγχρονη εποχή παρουσιάζεται η μάχη της με τους Doctor Cyber, Doctor Poison, Cheetah, Giganta και Silver Swan, οι οποίοι έχουν σχηματίσει την Villainy Inc. Τα γεγονότα του Wonder Woman: Bloodlines δεν περιλαμβάνονται στο τελευταίο κεφάλαιο του DCAMU, αλλά αν σας αρέσαν όσα έχετε δει για την Wonder Woman σε αυτήν τη σειρά ταινιών, τότε μπορείτε να το δείτε.

ταινίες DC
Πηγή Εικόνας: smassingculture.gr

Justice League Dark: Apokolips War

Πρωταγωνιστές: Roger Cross, Rosario Dawson, Christopher Gorham
Σκηνοθεσία: Matt Peters, Christina Sotta
Βαθμολογία στο IMDB: 7.8
Trailer: https://youtu.be/UzY817VhnQQ

Καθώς φτάνουμε στο τέλος του ταξιδιού των ταινιών της DC, βλέπουμε τους ήρωες να φτάνουν στο χαμηλότερο σημείο τους. Το Justice League ταξιδεύει στον πλανήτη Apokolips για να νικήσει τον Darkseid μια για πάντα, αλλά η επίθεσή του αποτυγχάνει, με τους ήρωες να σκοτώνονται ή να υποδουλώνονται. Από εκεί, ο Darkseid και οι στρατοί του κατακτούν τη Γη, αλλά δύο χρόνια αργότερα, μια αντίσταση αρχίζει να σχηματίζεται. Μόνο αυτό μπορεί να αποκαλυφθεί αποφεύγοντας τα spoilers, όμως αρκεί να αναφερθεί πως το Justice League Dark: Apokolips War ολοκληρώνει το DCAMU με τον ίδια ένταση και κληρονομιά που έκανε άφησε το Avengers: Endgame για το Infinity Saga του MCU.

15 ταινίες σε επτά χρόνια αποτελούν το DC Animated Movie Universe. Η DC εξακολουθεί να δημιουργεί animated ταινίες, με το Superman: Man of Tomorrow να ακολουθεί το Justice League Dark: Apokolips War λίγους μήνες αργότερα καθώς και ταινίες Batman: Soul of the Dragon, Justice Society: World War II και το Batman: The Long Halloween που αποτελείται από δύο μέρη.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αριστείδης Θωμάς

Ονομάζομαι Θωμάς Αριστείδης και σπουδάζω στο Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαικών Σπουδών, στο ΠΑΜΑΚ. Αποφάσισα να ασχοληθώ ερασιτεχνικά με την αρθρογραφία και να γραψω για θεματα κινηματογράφου, μουσικής και πολιτισμού.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;