Το trafficking μέσα από τη μεγάλη οθόνη

Το trafficking είναι ο αγγλικός όρος για αυτό που ονομάζουμε στα ελληνικά, εμπορία ανθρώπων. Μια εμπορεία ανθρώπων που σκοπό έχει τη σεξουαλική εκμετάλλευση των θυμάτων με σκοπό το κέρδος. Το trafficking θεωρείται μια από τις ταχύτερα οικονομικά αναπτυσσόμενες δραστηριότητες- εγκλήματα παγκοσμίως. Το 2004, το παράνομο κεφάλαιο των διακινητών άγγιζε τα 7 δις ως 9.5 δις δολάρια. Σήμερα, 700 με 900 χιλιάδες γυναίκες- κορίτσια διακινούνται για σεξ στις Ηνωμένες Πολιτείες και αποφέρουν κέρδος 30 δις δολάρια ετησίως.

Ως παγκόσμιο έγκλημα, το trafficking έχει «απασχολήσει» πολλές φορές τον κινηματογράφο.

trafficking
Πηγή εικόνας: commonsensemedia.org

Μια από τις γνωστότερες ταινίες που ασχολήθηκαν με το θέμα είναι η πρώτη ταινία της τριλογίας «Taken». Άλλες που μπορούμε να θυμηθούμε είναι οι: Τrade (2007) και το Traffik (2018).

Aς γνωρίσουμε όμως μια πρόσφατη ταινία, με μια νέα ματιά σε αυτό το ειδεχθές έγκλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Trafficked: A parent’s Worst Nightmare (2021)

trafficking
Πηγή εικόνας: culturemixonline.com

Το «Ο χειρότερος εφιάλτης για έναν γονέα» (όπως είναι ο ελληνικός τίτλος) είναι ένα νέo φιλμ που ασχολείται με το trafficking. Όπως όλες οι ταινίες της ίδιας θεματολογίας, δεν θα μπορούσε παρά να βασιστεί σε πραγματικά γεγονότα. Το «Trafficked: A parent’s Worst Nightmare» είναι ένα δράμα αμερικάνικης παραγωγής που είδε το φως της δημοσιότητας στις 26 Ιανουαρίου. Δεν βασίζεται σε ένα αποκλειστικό γεγονός, αλλά σε πολλές ιστορίες παιδιών που έχουν απαχθεί από σωματεμπόρους. Κάθε μέρα νεαρές γυναίκες ηλικίας 13- 17 ετών απαγάγονται, βιάζονται και ξυλοκοπούνται. Αυτή είναι μια ταινία του Joel Paul Reisig (Just Another Dream) -σε σκηνοθεσία και σενάριο-  που φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με το trafficking στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η κυβέρνηση ξοδεύει κάθε χρόνο χρήματα με σκοπό να καταπολεμήσει την εμπορία ανθρώπων που συνεχώς «αυξάνει» τη δύναμή της.

Στη νέα αυτή ιστορία trafficking συμμετέχουν οι Stella Shoha (Amanda and the Fox), Sophie Bolen, Dean Cain (Hit The Floor TV Series), Joshua Rey Bell και Mark Boyd.

Δείτε το trailer του «A parent’s Worst Nightmare» εδώ:

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αθανάσιος Παπατσάνης

Κατοικώ στη Δεσκάτη Γρεβενών. Είμαι 28 χρονών. Σπούδασα στο τμήμα ''Μεσογειακών Σπουδών'' με κατεύθυνση τη Γλωσσολογία στο πανεπιστήμιο Αιγαίου (Ρόδος). Συνέχισα τις σπουδές μου σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο ''Διδασκαλία της Ελληνικής ως 2ης ΞΓ'' του πανεπιστημίου της Λευκωσίας (Κύπρος). Λατρεύω τη μουσική, τον κινηματογράφο και τον εθελοντισμό.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;