Ρομαντικές ταινίες: Όταν η αγάπη γίνεται επιστημονική φαντασία

Όλοι οι άνθρωποι στην ζωή μας αναζητάμε την αγάπη και τον ιδανικό σύντροφο. Η ιδανική σχέση είναι κάτι σαν ένας παραμυθένιος έρωτας. Ψάχνεις τον ρομαντισμό και το πάθος, όπως στις ρομαντικές ταινίες. Αναζητάς έναν άνθρωπο δίχως εγωισμούς, στερεότυπα, έναν ανέμελο και ήρεμο πνεύμα.

Δυστυχώς αυτός ο έρωτας στην κοινωνία μας είναι σχεδόν αδύνατος. Και σε αυτό το σημείο εμφανίζονται οι ταινίες για να πλασάρουν το τέλειο έρωτα. Ο σεναριογράφος δίνει αυτό το συναίσθημα που λείπει στους ανθρώπους. Αφήνει το μήνυμα που ψάχνουμε εμείς οι άνθρωποι, ότι η ζωή μας μπορεί να γίνει αγάπη επιστημονική φαντασία.

Η αποτυχημένη σχέση μια ραγισμένη καρδιά, αναζητά εκείνη την λύτρωση του έρωτα και της αγάπης. Για αυτό και οι ρομαντικές ταινίες σου δημιουργούν ελπίδες στο μυαλό, καθώς κάθε καινούρια σχέση που κάνεις, πιστεύεις ότι θα είναι διαφορετική από την προηγούμενη.


1. Two night stand (2014)

ρομαντικές ταινίες
Πηγή εικόνας: filmfed.com

Έχετε αναρωτηθεί πόσες γνωριμίες έχουμε κάνει από το ίντερνετ και σχεδόν όλες ήταν μια αποτυχία; Σε αυτή την ταινία συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ένας άντρας, μια γυναίκα γνωρίζονται μέσα από μια πλατφόρμα γνωριμιών, μόνο για να κάνουν one nights stand. Η γνωριμία τους τελικά, δεν κράτησε μόνο μια ήμερα άλλα περισσότερες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

2. Με την πρώτη (2007)

ρομαντικές ταινίες
Πηγή εικόνας: mafab.hu

Πόσες γνωριμίες έχουμε κάνει σε ένα κλαμπ και πόσες από αυτές έχουν καταλήξει να γίνουν ο έρωτας τις ζωής μας; Έτσι ξεκινάει και αυτή η ταινία με μια γνωριμία μέσα σε ένα κλαμπ. Το ποτό να ρέει άφθονα, η λίμπιντο να ανεβαίνει, δεν χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για να ξεφύγουμε αυτά τα δύο αρκούν. Ένας άντρας δίχως ανησυχίες και υποχρεώσεις γνωρίζει μια γυναίκα σοβαρή και υπεύθυνη και συνάπτουν σχέση. Αυτό το βράδυ όμως θα γίνει κατασταλτικός παράγοντας για να αλλάξει όλη η ζωή τους.

Αυτό που μου αρέσει στην συγκεκριμένη ταινία, είναι το πόσο εύκολα σου δείχνει ότι ένας άνθρωπος ξαφνικά αλλάζει τρόπο ζωής του για την αγάπη. Συνεπώς όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας και τις καθημερινές μας συνήθειες. Στις ρομαντικές ταινίες αυτά συμβαίνουν, στην πραγματικότητα είναι σπάνιο.

3. Αγάπη στην αναμονή (2008)

ρομαντικές ταινίες
Πηγή εικόνας: silverpetticoatreview.com

Μια φόρα είχα γνωρίσει ένα παιδί και μου είχε πει το έξης “Πιστεύω πως το άλλο μου μισό μου βρίσκεται σε άλλη ήπειρο, ή σε άλλη χώρα”. Η συγκεκριμένη ταινία, είναι αυτό ακριβώς, έρωτας από απόσταση. Δύο διαφορετικοί άνθρωποι όπου έχουν επικοινωνία μέσω τηλεφώνου ερωτεύονται. Η σχέση τους όμως δημιουργεί πρόβλημα στο θρήσκευμα της οικογένειας.

4. Pretty woman (1990)

ρομαντικές ταινίες
Πηγή εικόνας: time.com

Μια ταινία με αρκετή  φαντασία. Αρκετές φορές έχω αναρωτηθεί πως ένας άντρας θα μπορούσε να ερωτευτεί μια γυναικά που εξαγοράζει το κορμί της για τα λεφτά. Η ταινία αυτή ακυρώνει όλα τα στερεότυπα. Ένας πλούσιος όμορφος άντρας “νοικιάζει” μια γυναικά που βρίσκεται στους δρόμους για να την εμφανίσει στην οικογένεια του ως κοπέλα του. Το τέλος τις ταινίας είναι αναμενόμενο καθώς ερωτεύονται και αγαπιούνται έτσι ζήσαμε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

5. 50 αποχρώσεις του γκρι (2015 – 2018)

ρομαντικές ταινίες
Πηγή εικόνας: lifo.gr

Καθώς μιλάμε για ταινίες με ρομαντισμό σίγουρα δεν θα γινόταν να μην αναφερθώ στις 50 αποχρώσεις του γκρι. Μια ταινία που έχει γίνει πλέον mainstream. Ο Κρίστιαν εμφανίζεται ως ιδανικός σύντροφος  με το μοναδικό αρνητικό να είναι απόμακρος. Είναι ένας άντρας που μπορεί να καλύψει όλες υλικές  ανάγκες που έχει μια γυναίκα. Βέβαια όλοι γνωρίζουμε την κατάληξη τις ταινίας. Και οι 3 ταινίες είναι ιδιαίτερες, η τελευταία όμως βρίσκεται στην κορυφή, εφόσον ακουμπάει την τελειότητα ενός παραμυθένιου έρωτα.

Υπάρχουν χιλιάδες ρομαντικές ταινίες που έχουν αυτά τα σενάρια.  Οι 5 ταινίες που αναφέρθηκα ήταν ένα δείγμα ψευτό-κουλτούρας και ρομαντισμού.  Είναι απογοητευτικό που οι ταινίες γίνονται γραφικές και δεν διαφέρουν μεταξύ τους. Ήδη πριν τις δούμε γνωρίζουμε το τέλος. Προσωπικά προτιμώ την αλήθεια σε μια ιστορία ώστε να ταυτιστώ με την ηθοποιό και όχι να με κάνει να ονειροπολώ για παραμυθένιους έρωτες.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;