Το Prime Time είναι ένα θρίλερ πολωνικής παραγωγής που έκανε την πρεμιέρα του στις 30 Ιανουαρίου 2021 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance. Στη συνέχεια κυκλοφόρησε μέσω του Netflix στις 30 Ιουνίου 2021. Το Prime Time ξεκίνησε την πορεία του στα Work in Progress της Αγοράς του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.

Πλοκή

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1999, λίγες μόλις ώρες πριν τον ερχομό του 2000, ο 20χρονος Σεμπαστιάν θα εισέλθει και θα κλειδώθει σε ένα τηλεοπτικό στούντιο. Μαζί του θα κρατήσει δύο ομήρους, μία παρουσιάστρια και έναν υπεύθυνο ασφαλείας. Στόχος του να βρει λίγα τηλεοπτικά λεπτά για να μεταδώσει ζωντανά ένα μήνυμα στον τηλεοπτικό αέρα της Πολωνίας.

Κριτική

Ξεκινώντας την κριτική του Prime Time, αξίζει να αναφέρουμε λίγα παραπάνω λόγια για τον ηθοποιό που έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Σεμπαστιάν. Ο λόγος για τον εξαιρετικό Bartosz Bielenia, ο οποίος είχε εμφανιστεί και στο Corpus Christi (2019). Μία ταινία η οποία ήταν υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Γυρνάμε και πάλι στο Prime Time. Η πλοκή διαδραματίζεται σχεδόν για όλη τη διάρκεια της στον χώρο του τηλεοπτικού στούντιο. Από τα πρώτα λεπτά καταλαβαίνουμε τον κύριο στόχο της ιστορίας, ο οποίος συνιστά και το επίκεντρο ολόκληρης της ταινίας. Ο στόχος είναι η μεταφορά ενός μηνύματος σε ζωντανή μετάδοση.

Αφού ο πρωταγωνιστής κάνει ξεκάθαρο το στόχο του, όντας και ιδιαίτερα επιθετικός προς τους δύο ομήρους, θα αρχίσει να επικοινωνεί με διάφορους ανθρώπους εκτός της αίθουσας για να βρεθεί μία λύση. Μετά από άκαρπες συζητήσεις, οι όμηροι αποφασίζουν να πάρουν τη μοίρα τους στα χέρια τους και θα προσπαθήσουν να ικανοποιήσουν το αίτημα του Σεμπαστιάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εδώ πρέπει να προσθέσω ότι όλη αυτή η διαδικασία συζητήσεων είναι κάπως επαναλαμβανόμενη και δυστυχώς λίγο κουραστική. Σώζεται όμως σε μεγάλο βαθμό από τους ηθοποιούς που παίζουν αρκετά καλά. Αποκορύφωμα ο Bartosz Bielenia, ο οποίος μας προσφέρει μία πολύ καλή ερμηνεία. Από τις κινήσεις του μέχρι και τις εκφράσεις του παίρνει υψηλό βαθμό.

Η φωτογραφία του Prime Time είναι επίσης ενδιαφέρουσα. Η μουντή ατμόσφαιρα της ταινίας, και ο -συνεχώς- κλειστός χώρος προσδίδουν παραπάνω ένταση στην ιστορία, αλλά και αγωνία στον θεατή. Η αλήθεια είναι ότι την περίμενα λίγο καλύτερη. Αν είχε λίγο μικρότερη διάρκεια, πιθανώς θα είχε εκφραστεί καλύτερα το όραμα του δημιουργού. Φυσικά, οι ταινίες που διαδραματίζονται αποκλειστικά σε ένα χώρο είναι πάντοτε δύσκολες περιπτώσεις. Αυτή τη φορά μπορεί να μην έχουμε την καλύτερη ταινία, αλλά έχουμε τουλάχιστον ένα τίμιο αποτέλεσμα. Το σίγουρο είναι ότι περιμένουμε να δούμε τι μας επιφυλάσσει στο μέλλον ο κύριος που ακούει στο όνομα Bartosz Bielenia.

Η ταινία στο IMDb

Το trailer της ταινίας:

 


Δώστε τη δικιά σας βαθμολογία

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΟΣΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΔΙΝΕΤΕ

Μέσος όρος: 3.3 / 5. Συνολικά βαθμολόγησαν: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Είμαι ο Γιώργος και σπουδάζω Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης. Δηλώνω μεγάλος λάτρης του κινηματογράφου, του αθλητισμού, αλλά και των ταξιδιών. Τις περισσότερες φορές, θα με βρείτε να φωτογραφίζω το οτιδήποτε.