Πίστη και θαύματα: 6 ταινίες αφιερωμένες σε αυτά

Όλοι αναρωτιόμαστε… Υπάρχει τελικά Θεός; Υπάρχει παράδεισος, κόλαση ακόμα και η πίστη μας για τη θρησκεία; Ποιος ορίζει τι είναι θρησκεία; Είναι δύσκολες ερωτήσεις. Πιστεύω πως όλοι γνωρίζουμε πραγματικά τι είναι παράδεισος και τι είναι κόλαση. Όλοι το ζούμε καθημερινά, αν και δεν το νιώθουμε. Όλοι το αισθανόμαστε, αν και δεν το κατανοούμε. Όλοι το εκφράζουμε, χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Είναι κάποια κρυφά συναισθήματα και πράξεις που δεν μπορεί ο ανθρώπινος νους να τα κατανοήσει. Μάλλον ο παράδεισος είναι η αγάπη, η οικογένεια, η προσφορά, η ευγνωμοσύνη, η πίστη, είναι το δώρο της ζωής που έχει δοθεί στον καθένα από εμάς… Και η κόλαση είναι ο μόχθος, η κακία, η άπατη, η εκμετάλλευση, το χρήμα που κυριαρχεί σε όλες τις ανθρώπινες καρδιές… Απάντηση για το αν υπάρχει Θεός; Δύο λέξεις, δύο λέξεις που ίσως τις ξεχνάμε. Είναι η αγάπη και η χαρά, γιατί χωρίς αγάπη δεν υπάρχει χαρά και χωρίς χαρά δεν υπάρχει αγάπη.

Παρακάτω θα σας προσθέσω 6 ταινίες που θα σας διδάξουν τι είναι η αφοσίωση ανάμεσα στις σχέσεις και την θρησκεία:


1.Heaven is for Real (2014) 

πίστη
Πηγή εικόνας: wall.alphacoders.com

-Ο παράδεισος υπάρχει στα αλήθεια-  μια ακόμη ταινία που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Η ιστορία  του μικρού παιδιού που πλησίασε το θάνατο άλλα σώθηκε με ένα θαύμα, εκείνη την εποχή είχε συγκλονίσει τα διεθνή μέσα όπως και το κοινό. Το παιδί αναφέρει ότι είδε τον παράδεισο, αλλά κάνεις δεν το πιστεύει εκτός της οικογενείας του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

2.Miracles From Heaven (2016)

Πηγή εικόνας: variety.com

Μια νεαρή πάσχει από μία σπάνια ασθένεια που δεν μπορεί να φάει και για αυτό χρησιμοποιεί σωλήνες. Ένα ατύχημα-θαύμα της αλλάζει την ζωή και την πίστη της.

3.Breakthrough (2019) 

πίστη
Πηγή εικόνας: imdb

Άλλη μια ταινία με αληθινά γεγονότα αφηγείται τη ζωή μιας μητέρας για τον υιοθετημένο γιο της. Η ταινία αυτή σου διδάσκει πως η αληθινή πίστη, η ελπίδα και η αισιοδοξία κάνουν θαύματα στην ψυχή του ανθρώπου.

4.A Question of Faith (2017) 

πίστη
Πηγή εικόνας: thechristianfilmreview.com

Τρεις οικογένειες από την ίδια κοινότητα άλλα με διαφορετική κουλτούρα, ενώνονται μετά από ένα ατύχημα που τους συνδέει και τους δημιουργεί πίστη.

5.Same kind of different as me  (2018)
Πηγή εικόνας: culturefly.co.uk

Μια ταινία με αληθινή ιστορία όπου μας δείχνει την ομορφιά του ανθρωπίνου πνεύματος και τα καθημερινά θαύματα που συμβαίνουν.

6. Conversations with God (2006) 

πίστη
Πηγή εικόνας: vintomclub.com

Ο αγγελιοφόρος του θεού παίρνει σάρκα και οστά και μπαίνει στο σώμα ενός συγγραφέα χωρίς την θέληση του. Ο άνθρωπος αυτός ζώντας ένα θαύμα έχει πλέον έναν συγκεκριμένο ρόλο στην ζωή των ανθρώπων και αλλάζει την πίστη του.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;