Πάμε Σινεμά | Θεσσαλονίκη

Ένα άρθρο αφιερωμένο στις -όχι πολύ γνωστές- κινηματογραφικές αίθουσες της Θεσσαλονίκης. Όλοι μας ξέρουμε τους γνωστούς εμπορικούς κινηματογράφους (ονόματα δε λέμε) της πόλη που φέρνουν κυρίως “Αμερικανιές”. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά του σινεμά στη Θεσσαλονίκη που αν δεν την έχεις ανακάλυψη, ίσως ήρθε η ώρα να το κάνεις.

Παρακάτω θα δεις τις κινηματογραφικές αίθουσες που κρύβονται στις γωνιές της Θεσσαλονίκης:

Cine Βακούρα

Πληροφορίες: 

Ιωάννου Μιχαήλ 8
Τηλ: 2310 233665, 2310 233669

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μακεδονικόν

Πληροφορίες: 

Φιλικής Εταιρείας & Δημητρίου Μαργαρίτη
Τηλ: 2310261727

Το Cine Βακούρα και το Μακεδονικόν είναι από τα κλασσικά σινεμά της Θεσσαλονίκης. Οι ταινίες που επιλέγουν να προβάλουν είναι ποιοτικές καθώς αποφεύγονται τα εμπορικά έργα τα οποία μπορεί να τα δει κάποιος στα μεγάλα σινεμά της πόλης.

Κολοσσαίον

Πληροφορίες: 

Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 150
Τηλ: 2310 844415, 2310 834996

Στα ανατολικά της πόλης βρίσκεται ο κινηματογράφος Κολοσσαίον. Εκεί θα δεις ταινίες περισσότερο εμπορικές με πολύ καλή τιμή εισιτηρίου.

Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας

Πληροφορίες:

Διεύθυνση Μητροπόλεως & Αριστοτέλους γωνία
Τηλ: 231 028 4001

Οι αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας αποτελούν ένα από τα πλέον ζωντανά κύτταρα της πολιτιστικής ζωής της Θεσσαλονίκης, λειτουργώντας ως κινηματογράφος art house cinema σε όλη τη διάρκεια της κινηματογραφικής περιόδου με πρόγραμμα ταινιών πρόσφατης παραγωγής και προβολή αφιερωμάτων, στεγάζοντας τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, φιλοξενώντας εκδηλώσεις γενικότερου ενδιαφέροντος και αποτελώντας τον κεντρικό χώρο διεξαγωγής του Φεστιβάλ του Νοεμβρίου.

Cine Τζον Κασσαβέτης

Πληροφορίες:

Αποθήκη Α, Λιμάνι

Cine Σταύρος Τορνές

Πληροφορίες:

Αποθήκη Α, Λιμάνι

Cine Τώνια Μαρκετάκη

Πληροφορίες:

Αποθήκη Δ, Λιμάνι

Cine Φρίντα Λιάππα

Πληροφορίες:

Αποθήκη Δ, Λιμάνι

Οι 4 σύγχρονες αίθουσες Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, Τώνια Μαρκετάκη και Φρίντα Λιάππα βρίσκονται στις αποθήκες της Προβλήτας A του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Σε αυτές γίνονται προβολές ταινιών από τα τμήματα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Ντοκιμαντέρ καθώς και ποικίλες εκδηλώσεις, όπως τα masterclasses και τα πάνελ ανοιχτών συζητήσεων. Ακόμα στην αίθουσα Σταύρος Τορνές πραγματοποιούνται προβολές-αφιερώματα από την Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης που εγκαινιάστηκε τον Νοέμβριο του 2012, στο πλαίσιο του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Καλές προβολές!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κατερίνα Βαρσαμοπούλου

#μούβιζ #λιβγιορλαιφμαφρεντ

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;