Οι 5 καλύτερες ταινίες του Quentin Tarantino

O Quentin Tarantino είναι αναμφίβολα ένας σκηνοθέτης που έχει άξια μπει στους καλύτερους σκηνοθέτες όλων των εποχών κι έχει αφήσει ιστορία. Η σκηνοθεσία του, η αισθητική του, οι ιδέες του αλλά και η επιλογή της μουσικής του είναι μοναδικές και υπέροχες. Κάθε ταινία του είναι μοναδική και από τα πρώτα λεπτά γίνεται κατανοητό ότι μιλάμε για τον Tarantino. Γι’ αυτό κι εμείς αποφασίσαμε να δούμε 5 ταινίες του που έμειναν, σίγουρα, στην ιστορία.

Quentin Tarantino
Πηγή: guce.oath.com

Pulp Fiction (1994)

Φυσικά και ξεκινάμε με Pulp Fiction. Ποιος νοήμων άνθρωπος δεν θα ξεκινούσε με αυτή τη ταινία; Προφανής επιλογή, μιλάμε για την ταινία που καθιέρωσε τον Quentin Tarantino ως ένα από τους πιο ιδιοφυείς σκηνοθέτες της γενιάς του. Όσες φορές και να δούμε αυτή τη ταινία, δεν σταματά να μας εκπλήσσει. Η σκηνή που χορεύει o John Travolta και η Uma Thurman; Επική.

Quentin Tarantino
Πηγή: www.empireonline.com

Inglourious Basterds (2009)

Επίσης, μια ταινία φαινόμενο για το ιστορικό των ταινιών του Quentin Tarantino. Είναι και η ταινία που με έκανε να αγαπήσω τον Christoph Waltz –που σαν μικρό και άμαθο κορίτσι δεν είχα ήδη αγαπήσει. Ένας ρόλος που ίσως, είναι και μεγαλύτερος από την ταινία την ίδια. Μοναδικές ερμηνείες, μοναδικός διάλογος και φυσικά, μοναδική σκηνοθεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Quentin Tarantino
Πηγή: chrisandelizabethwatchmovies.com

Kill Bill Vol 2 (2004)

Ναι εντάξει, μπορεί η ταινία να προοριζόταν αρχικά για ένα μέρος, μια μεγάλης διάρκειας ταινία και εν τέλει «έσπασε» στα δυο, η διαφορά όμως, των δυο parts είναι τεράστια. Την πρώτη ταινία την ερωτεύτηκα, αλλά την δεύτερη την αγάπησα. Όχι μόνο για το story κι ότι όλα πλέον βγάζουν νόημα, αλλά και για την αισθητική της. Μεγάλη αγάπη για τον David Carradine.

Quentin Tarantino
Πηγή: www.eslang.es

Kill Bill Vol 1 (2003)

Προφανώς δεν θα την έβγαζα από την λίστα επειδή η πρώτη ήταν καλύτερη. Δεν χάνει την μαγεία της. Φυσικά, μεγάλο ρόλο στην επιτυχία της ταινίας –και της σειράς γενικά- έπαιξε ότι ο ρόλος δημιουργήθηκε πάνω στην Uma Thurman. Κυριολεκτικά. Μιλάμε, για την μούσα του.

Quentin Tarantino
Πηγή: www.amazon.com

Reservoir Dogs (1992)

Τελευταία, αλλά όχι λιγότερο καλή, είναι αυτό το αριστούργημα. Μια ταινία, που την πρώτη φορά που την είδα δεν κατάλαβα και πολλά. Την δεύτερη φορά, όμως, ξεδιπλώθηκαν όλα και κατάλαβα το ταλέντο. Μια ταινία, όχι τόσο γνωστή κι εμπορική όσο οι άλλες, αλλά σίγουρα εξίσου σημαντική που αναδεικνύει τις σκηνοθετικές ικανότητες του Quentin Tarantino.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Νίκη Δούκα

Δημοσιογράφος στα σκαριά. Χωρισμένη στα 3: Ελευσίνα // Θεσσαλονίκη // Λυών. Είμαι απλός άνθρωπος, δώστε μου ένα βιβλίο, μια ταινία, εισιτήρια για πολλά ταξίδια και σοκολάτα και θα είμαι ευτυχισμένη.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;