Movie 43: Η πιο διάσημη αποτυχία

Το Movie 43 δεν είναι μια ταινία όπως όλες οι άλλες. Πιθανότατα, δεν ξέρεις περί τίνος πρόκειται κι αν ξέρεις, μάλλον θα προτιμούσες να μην είχες μάθει ποτέ. Όλα ξεκίνησαν στις αρχές των 00s όταν ο παραγωγός Charles Wessler είχε την ιδέα να κάνει μια ταινία αποτελούμενη από μικρά κωμικά σκετς. Η λέξη «κωμικά» για εκείνον σήμαινε χιούμορ χωρίς όρια, το ακριβώς αντίθετο της πολιτικής ορθότητας. Δεν έμεινε όμως σ’ αυτό. Ήθελε να δει μεγάλους αστέρες του Hollywood να τσαλακώνονται παίρνοντας μέρος στο εγχείρημά του. Καμία εταιρεία παραγωγής δεν ενέκρινε την ιδέα του, με αποτέλεσμα να περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι να βρεθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση. Τη λύση έδωσε η Relativity Media προσφέροντας ένα περιορισμένο budget 6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή εικόνας: pedestrian.tv

Ο Wessler κυνήγησε πολλά μεγάλα ονόματα με αποτέλεσμα να συμμετέχουν στην ταινία, μεταξύ -πολλών- άλλων, οι: Kate Winslet, Hugh Jackman, Richard Gere, Emma Stone, Naomi Watts, Uma Thurman, Halle Berry, Gerard Butler, Jason Sudeikis, Josh Duhamel και Elizabeth Banks. Αυτός που εξαρχής απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συμμετοχής του ήταν o George Clooney. Η πλειοψηφία δεν είχε ιδέα τι αφορούσαν τα υπόλοιπα σκετς, στα οποία δεν συμμετείχε. Για τους περισσότερους αυτή η ταινία ήταν η ευκαιρία να κάνουν ένα διάλειμμα από τις υπόλοιπες επαγγελματικές τους υποχρεώσεις παίζοντας σε κάτι ανάλαφρο. Άλλοι προσπάθησαν να γλιτώσουν, αφού είχαν ήδη δεχθεί, καθυστερώντας συνεχώς την παραγωγή και τα γυρίσματα. Οι δημιουργοί, όμως, ήταν διατεθειμένοι να περιμένουν όσο χρειαστεί, να ταξιδέψουν όπου χρειάζεται για να γυρίσουν ακόμα και μέσα σε μερικές ώρες τις απαραίτητες σκηνές. Αυτός ήταν και ο λόγος που τα γυρίσματα του Movie 43 ολοκληρώθηκαν αφού είχαν περάσει 4 ολόκληρα χρόνια.

Πηγή εικόνας: pinterest.co.uk

Μετά από τόσο καιρό προετοιμασίας και με αυτό το εντυπωσιακό καστ θα περίμενε κανείς η προώθηση να είναι τεράστια. Όμως, εκτός από το trailer δεν υπήρξε καμία άλλη διαφήμιση της ταινίας. Κανένας από τους ηθοποιούς δεν ήταν διατεθειμένος να βοηθήσει με το promo ενώ σχεδόν κανείς δεν παρευρέθηκε στην επίσημη πρεμιέρα το 2013. Ίσως καλύτερα γιατί, απ΄ όσο γνωρίζουμε, αρκετά άτομα αποχωρούσαν από την αίθουσα στη μέση της κάθε προβολής. Οι καθιερωμένες πρώτες προβολές για τους κριτικούς δεν πραγματοποιήθηκαν καθώς υπήρχε μεγάλος φόβος ότι το κοινό δεν θα πήγαινε στις αίθουσες αν διάβαζε έστω και μία κριτική. Πράγματι, οι κριτικές ήταν κάκιστες και από τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του, το Movie 43 χαρακτηρίστηκε ως «η χειρότερη ταινία όλων των εποχών». Στο box office συγκέντρωσε περίπου 32 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, ποσό ικανοποιητικό αν σκεφτεί κανείς το budget, απογοητευτικό αν διαβάσει τα ονόματα των πρωταγωνιστών.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το Movie 43 διέπρεψε στα Χρυσά Βατόμουρα. Κατέκτησε έξι υποψηφιότητες, κερδίζοντας τελικά τα βραβεία της Χειρότερης Ταινίας, Χειρότερης Σκηνοθεσίας και Χειρότερου Σεναρίου. Ήταν μάλλον αυτές οι τιμητικές διακρίσεις που έκαναν τους δημιουργούς να σκεφτούν ότι μάλλον επιβάλλεται και ένα sequel, ίσως και δύο. Είχε ανακοινωθεί ότι ετοιμάζονται τα Movie 44 και Movie 45 αν και δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για την κατάσταση αυτής της ιδέας σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή εικόνας: usatoday.com

Το Movie 43 είναι μια εμπειρία τόσο κακή που καταλήγει ανεπανάληπτη. Όπως όλες οι πολύ κακές ταινίες έχει αποκτήσει το δικό της κοινό. Όλοι αυτοί οι φανατικοί φροντίζουν να μεταλαμπαδεύουν τη γνώση που προσφέρει το Movie 43 από γενιά σε γενιά κι από παρέα σε παρέα. Εμείς σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε με δική σας ευθύνη και σίγουρα όχι νηφάλιοι.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;