Η ρομαντική ταινία ”Love, Rosie” κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2014 και έχει πάρει ιδιαίτερα καλές κριτικές. Το σενάριο της ταινίας κρίνεται αρκετά ρεαλιστικό ενώ διάφοροι θεατές σε όλο τον κόσμο έχουν ταυτιστεί με τους χαρακτήρες της ταινίας. Στη ταινία πρωταγωνιστούν η γνωστή σε όλους μας Lily Collins και ο Σαμ Κλάφλιν τον οποίο και γνωρίσαμε καλύτερα μετά τον πρωταγωνιστικό του ρόλο λίγα χρόνια αργότερα στην ταινία ” The edge of seventeen”.

Υπόθεση

Η Ρόζι και ο Άλεξ είναι κολλητοί από μικρά παιδιά. Καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής τους βοηθούν και συμπαραστέκονται ο ένας στον άλλο. Επίσης, θέτουν κοινά όνειρα για το μέλλον, όπως την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο των ονείρων τους. Θεωρούν ο ένας τον άλλο ”αδερφή ψυχή” τους μέχρι η Ρόζι να ενηλικιωθεί. Στο πάρτυ ενηλικίωσης της οι δύο αυτοί παιδικοί φίλοι φιλιούνται, κάτι που ο Άλεξ θα θυμάται καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής του αλλά όχι η Ρόζι…

Για αυτόν τον λόγο κανείς από τους δυο τους δεν θα θελήσει να αλλάξει η φιλική τους σχέση σε ερωτική. Τόσο η Ρόζι όσο και ο Άλεξ θα δοκιμάσουν την τύχη τους στον έρωτα αλλά χωρίς επιτυχία. Μάλιστα η Ρόζι θα μείνει έγκυος στο χορό αποφοίτησης με αποτέλεσμα να θυσιάσει το όνειρο της να σπουδάσει. Η κόρη της θα είναι η πρώτη της προτεραιότητα από εκεί και στο εξής όπως δείχνει και η ρομαντική ταινία.

ρομαντική ταινία
Πηγή εικόνας: printerest.com

Ο Άλεξ αν και θα βιώσει ως έφηβος μια μικρή ερωτική απογοήτευση, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια ανέμελη και λαμπρή φοιτητική ζωή. Στα φοιτητικά του χρόνια πρόκειται να γνωρίσει και την κοπέλα που επιθυμεί να κάνει γυναίκα του και μητέρα των παιδιών του. Ωστόσο, όταν κληθεί η Ρόζι να την γνωρίσει, πίσω από το όμορφο πρόσωπο της και τις ευγενικές της χειρονομίες της θα δει μια γυναίκα ψυχρή και ιδεοψυχαναγκαστική που είναι αδύνατο να κάνει τον Άλεξ ευτυχισμένο. Πέρα από αυτό, η Ρόζι θα δει πως ο Άλεξ συναναστρέφεται πλέον με ανθρώπους που δεν είναι αληθινοί και πως σπαταλά πολύτιμο χρόνο σε πράγματα που ποτέ δεν τον γέμιζαν. Κατανοεί πως ο κολλητός της φίλος ”πουλάει” την ψυχή του προκειμένου να έχει φίλους ενός συγκεκριμένου κοινωνικού στρώματος, κάτι που την ενοχλεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφού ο Άλεξ την έχει απορρίψει ως σύντροφο και την έχει προσβάλει λέγοντας της πως η κόρη της θα έχει πάντα μόνο έναν γονέα, η Ρόζι αποφασίζει να τον διαγράψει από την ζωή της. Τα ξαναβρίσκει με τον πατέρα της κόρης της και βρίσκεται σε έναν τοξικό γάμο. Πείθει όμως συνεχώς τον εαυτό της πως είναι ευτυχισμένη.

ρομαντική ταινία
Πηγή εικόνας: metacritic.com

Μόλις αντιλαμβάνεται την τοξικότητα του γάμου της καθώς και γράμματα του Άλεξ που της απέκρυπτε ο σύζυγος της, είναι πλέον αποφασισμένη να τον κηνυγήσει. Η τύχη όμως πάλι την παιδεύει αφού ο Άλεξ είναι έτοιμος να παντρευτεί τον εφηβικό του έρωτα. Η συγκεκριμένη ρομαντική ταινία μας δείχνει και την δυναμικότητα της Ρόζι που δεν τα παρατά εύκολα. Πηγαίνει στον γάμο του και δεν διστάζει να δηλώσει μπροστά σε όλους πως τον αγαπά. Τον αγαπά πάντα, ειλικρινά, πραγματικά, απόλυτα. Ίσως αυτή να είναι και η πιο συγκινητική σκηνή της ταινίας…

Ευτυχώς η ρομαντική ταινία ”Love, Rosie” έχει αίσιο τέλος αφού οι δύο αυτοί άθρωποι καταλήγουν μαζί όπως ήταν γραφτό τους!

Συμπεράσματα 

Η ρομαντική ταινία ” Love, Rosie” μας διδάσκει δύο πολύ σημαντικά πράγματα. Αρχικά ότι μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα όνειρα μιας γυναίκας, πόσο μάλλον να την σπιλώσει. Η Ρόζι θα κληθεί να γίνει τόσο μητέρα όσο και πατέρας για την κόρη της, αλλά θα τα καταφέρει! Θα κάνει όλα τα όνειρα της πραγματικότητα χάρη στην δυναμικότητα της και στο μαχητικό της πνεύμα. Όχι μόνο θα παντρευτεί τον κατάλληλο άνδρα αλλά θα εξασφαλίσει και μια άνετη ζωή για την οικογένεια της.

Το δεύτερο όμως που μας διδάσκει είναι ότι πάντα πρέπει να διεκδικούμε τον έρωτα της ζωής μας. Αν είμαστε σίγουροι πως αξίζει ο κόπος, οφείλουμε να ”αφήσουμε τον εγωϊσμό μας στην άκρη”. Οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς με τα συναισθήματα μας. Οφείλουμε να κάνουμε ”ότι περνάει από το χέρι μας” για τον άνθρωπο μας. Γιατί όχι μόνο θα το μετανιώσουμε στο μέλλον, αλλά θα ζήσουμε και μια δυστυχισμένη ζωή. Για αυτό, μη διστάζετε! Τολμήστε! Η τόλμη σας αυτή κατά πάσα πιθανότητα θα ανταμειφθεί εφ’ όρου ζωής.

Άραγε θα ήταν η Ρόζι ευτυχισμένη αν δεν τολμούσε να πάει στο γάμο του Άλεξ; Θα τον κέρδιζε αν δεν τολμούσε να του πει πως τον αγαπάει;

Δείτε το trailer της ταινίας εδώ:


Δώστε τη δικιά σας βαθμολογία

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΟΣΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΔΙΝΕΤΕ

Μέσος όρος: 5 / 5. Συνολικά βαθμολόγησαν: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Καλησπερα! Ονομάζομαι Σόνια και είμαι λάτρης κάθε μορφής τέχνης. Έχω αδυναμία στον κινηματογράφο, στην μουσική και στην λογοτεχνία.