Το ψυχροπολεμικό θρίλερ, The Courier, με απλό τρόπο διηγείται την ιστορία δύο ανδρών που αγωνίζονται για να αποφευχθεί η πυρηνική καταστροφή.

Μια ταινία που δυστυχώς πέρασε απαρατήρητη, αλλά αξίζει να δείτε.

Από επιχειρηματίας…κατάσκοπος

Το The Courier χρονικά τοποθετείται στη δεκαετία του ’60, εν μέσω του Ψυχρού Πολέμου μεταξύ Η.Π.Α και Σοβιετικής Ένωσης.

Ο Greville Wynne (Cumberbatch) έχει μια περίεργη ημέρα, όταν δύο πράκτορες -ένας της CIA και ένας της MI6- τον πλησιάζουν. Αυτό που του ζητάνε είναι πολύ πάνω από τις καθημερινές του επαγγελματικές δραστηριότητες και κυρίως πολύ πάνω από τις δυνάμεις του.

Την ίδια στιγμή στη Σοβιετική Ένωση, το καθεστώς του Νικίτα Χρουστσόφ καλά κρατεί και ο ίδιος φαίνεται να ετοιμάζεται για πυρηνική σύγκρουση με τις Η.Π.Α. Όμως, ο Oleg Penkovsky (Ninidze), πολύ υψηλός αξιωματούχος, παρακολουθεί με φόβο τις εξελίξεις και αποφασίζει να συνεργαστεί με την Αγγλία και τις Η.Π.Α για να σταματήσει αυτό τον πόλεμο. Ωστόσο, ο ίδιος ξέρει -και βλέπει- ότι η ποινή για προδοσία και κατασκοπία είναι απλή και γρήγορη: μια σφαίρα στο κεφάλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τότε οι μυστικές υπηρεσίες της Αγγλίας και των Η.Π.Α αποφασίζουν να στείλουν τον Wynne σαν ξένο επενδυτή και επιχειρηματία στην Σοβιετική Ένωση, ώστε να συνεργαστεί με τον Penkovsky και να μεταφέρει άκρως απόρρητα έγγραφα στην πατρίδα του.

Δεν θα είναι όμως καθόλου εύκολη δουλειά, γιατί παντού υπάρχουν μάτια και στόματα…

Μια προσγειωμένη ταινία  

Αυτό που μου άρεσε κυρίως στο The Courier, είναι ότι παρόλο που δεν χάνει την κινηματογραφική του αφήγηση, δεν έχει ταυτόχρονα και υπερβολές. Δεν έχουμε να κάνουμε με υπερανθρώπους, ούτε σούπερ κατασκόπους.

Έχουμε να κάνουμε με δύο πολύ φοβισμένους άντρες, που δρουν από αγάπη για την πατρίδα τους και τον κόσμο. Δύο άντρες που έχουν αμφιβολίες για αυτό που κάνουνε, μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Επιπλέον, βρήκα ως θετικό σημείο το γεγονός ότι η ταινία δεν μπερδεύει τον θεατή με πολιτικές λεπτομέρειες. Ναι μεν ο Ψυχρός Πόλεμος ήταν μια πολύ περίπλοκη κατάσταση, αλλά κυρίως ήταν μια τρομακτική κατάσταση. Τρομακτική γιατί οι δύο χώρες απειλούσαν να απελευθερώσουν όπλα μαζικής καταστροφής που θα σκότωναν στη στιγμή εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους.

Σε μια χαρακτηριστική σκηνή, η πράκτορας της CIA προσπαθεί με πολύ απλό τρόπο να πείσει τον Wynne να συμμετέχει στο εγχείρημα, λέγοντας του ότι όσα ξύλινα καταφύγια να χτίσει για την οικογένεια του, τίποτα δεν θα τους σώσει, έτσι και οι πυρηνικοί πύραυλοι προσγειωθούν. Αυτό για μένα είναι και η ουσία της ταινίας. Δύο άνθρωποι που υπερβαίνουν τις δυνάμεις τους, ώστε οι πύραυλοι αυτοί να μην απογειωθούν.

Επενδύστε τον χρόνο σας στο The Courier

Το The Courier δεν είναι η καλύτερη ταινία της χρονιάς, ούτε θα σας αλλάξει τη ζωή. Είναι όμως μια εξαιρετική κατασκοπική ταινία θρίλερ, που πέρασε απαρατήρητη για πολλούς ανθρώπους, αλλά αξίζει να παρακολουθήσετε!


Δώστε τη δικιά σας βαθμολογία

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΟΣΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΔΙΝΕΤΕ

Μέσος όρος: 5 / 5. Συνολικά βαθμολόγησαν: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Mε λένε Στέφανο Κυριαζίδη και σπουδάζω Κοινωνική Εργασία . Λατρεύω τις ταινίες , την μουσική , τα βιβλία , τις επιστήμες και οτιδήποτε μπορεί να μου προσφέρει γνώσεις . Έγινα αρθρογράφος για να εξασκήσω την γραφή μου, να μιλήσω για αυτά που μου αρέσουν και να κάνω τα μάτια του κόσμου να ματώσουν !!!