Το Python είναι μια ταινία του Richard Clabaugh. Στο Python, παρακολουθούμε ένα αεροπλάνο, το οποίο μεταφέρει ένα επικίνδυνο φορτίο, έναν γιγάντιο πύθωνα, ο οποίος προορίζεται για στρατιωτικό όπλο. Ο Πύθωνας ξεφεύγει από το αεροπλάνο και καταφεύγει σε μια κωμόπολη, όπου τρέφεται με τους κατοίκους της.

Βρισκόμαστε στο 2000, η επιτυχία του Jurassic Park (1993) και του Anaconda (1997), έχει αναβιώσει το είδος των creature feature ταινιών. Στο κινηματογραφικό παιχνίδι μπαίνει η ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής, η UFO international, η οποία προκειμένου να καπηλευθεί την επιτυχία των ταινιών που αναφέραμε, φέρνει στον κόσμο την πρώτη της δημιουργική απόπειρα, το Python. Κυκλοφορεί κατευθείαν σε βιντεοκασέτα και με το ελκυστικό του εξώφυλλο καταφέρνει να γίνει μια εισπρακτική επιτυχία. Το Python είναι ένα νοσταλγικό και ποιοτικό b-movie, που παραδόξως δεν ανήκει στην κατηγορία του «τόσο κακό που είναι καλό», κάτι που οι συνέχειες του και οι απομιμητές του κατέληξαν πανηγυρικά. Το Python ξεκίνησε ένα ολόκληρο είδος με κακοφτιαγμένα CGI τέρατα, τα οποία έβγαιναν κατευθείαν σε βιντεοκασέτα και σε dvd. Τα εφέ στην ταινία είναι ικανοποιητικά, ειδικότερα για ένα τόσο χαμηλό budget, ο πύθωνας στην ταινία είναι αδηφάγος, ενώ ο σκηνοθέτης Richard Clabaugh έχει συνδυάσει τα στοιχεία ενός b-movie της δεκαετίας του ’80, με τα κλασικά slasher της ιδίας δεκαετίας. Το φίδι συμπεριφέρεται σαν μανιακός δολοφόνος, αλλά χωρίς να κουβαλάει όπλα, οι περισσότεροι χαρακτήρες είναι αναλώσιμοι αλλά ταυτοχρόνως χαρισματικοί. Ένα casting με τελειά χημεία μεταξύ τους, ειδικότερα οι ερμηνείες του Robert Englund, που αφήνει τις λεπίδες του Freddy Krueger, για να υποδυθεί έναν εκκεντρικό ερπετολόγο. Ο Casper Van Dien, που αφού σκότωσε τα εξωγήινα έντομα στο Starship Troopers (1997), ήρθε η ώρα να κυνηγήσει έναν γιγάντιο πύθωνα και ο William Zabka, που αφού εκπαιδεύτηκε στις πολεμικές τέχνες στο Karate Kid (1984), ήρθε η ώρα να αναλάβει καθήκοντα σερίφη.

Το Python δεν έχει πολύ αίμα, αλλά τα μισοφαγωμένα κουφάρια που αφήνει πίσω του το φίδι, είναι ιδιαίτερα ανατριχιαστικά. Στην ταινία υπάρχει και μπόλικο χιούμορ, ενώ οι αστυνομικοί είναι τα comic reliefs της ταινίας. Η επιτυχία της ταινίας οδήγησε σε ένα άκρως διασκεδαστικό sequel, Python 2 (2002), ενώ το 2004 ο γιγάντιος πύθωνας πάλεψε με τον γιγάντιο βόα από το New Alcatraz (2001), στο  Boa vs Python (2004). Το Python φέτος γίνεται 20 χρονών και αυτό το άρθρο είναι ένας φόρος τιμής σε ένα από τα σπουδαιότερα b-movie που μας πρόσφερε η έβδομη τέχνη.

Το Python είχε κυκλοφορήσει σε βιντεοκασέτα και σε dvd στην Ελλάδα από την Audio Visual Entertainment, με τον τίτλο, «Πύθωνας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

 


Δώστε τη δικιά σας βαθμολογία

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΟΣΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΔΙΝΕΤΕ

Μέσος όρος: 0 / 5. Συνολικά βαθμολόγησαν: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Είμαι ο Παναγιώτης Γλυνός. Έχω σπουδάσει σκηνοθεσία στο New York College. Είμαι λάτρης του κινηματογράφου,της λογοτεχνίας και του μυστηρίου. Λατρεύω την περιπέτεια και το ρίσκο. Τα πάθη μου και η λατρεία μου προς την τέχνη,πάντα με οδηγούσαν σε παράτολμα δημιουργήματα. Το 2015 εξέδωσα το πρώτο μου βιβλίο,Ο Μεσσίας του Θανάτου και το 2016,το δεύτερο βιβλίο με τίτλο,Εγώ,ο Εωσφόρος. Έχω σκηνοθετήσει δυο μικρού μήκους ταινίες(Killer's Eyes,Το Όπλο)τις οποίες μπορείτε να τις βρείτε στο youtube. Έχω συμμετάσχει ως βοηθητικός ηθοποιός στις σειρές,Η Ζωή Εν Τάφω,Έτερος Εγώ-Χαμένες Ψυχές και Κόκκινο Ποτάμι. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και να συνεργαστώ με μεγάλους σκηνοθέτες του ελληνικού κινηματογράφου όπως τον Παντελή Βούλγαρη,τον Τάσο Ψαρρά και τον Μανούσο Μανουσάκη.