Το A Christmas Tale, είναι μια ταινία του Paco Plaza. Στο A Christmas Tale, παρακολουθούμε μια παρέα πέντε παιδιών που βρίσκουν σε μια λακκούβα, μια γυναίκα ντυμένη με την στολή του Άγιου Βασίλη. Σύντομα, μαθαίνουν πως η γυναίκα είναι καταζητούμενη εξαιτίας μιας ληστείας. Αποφασίζουν να την κρατήσουν εκεί μέσα, μέχρι να τους πει που είναι τα χρήματα, ώστε να τα κρατήσουν για τον εαυτό τους. Τα παιδιά κακομεταχειρίζονται την γυναίκα και την αφήνουν να λιμοκτονήσει. Δύο παιδιά από την παρέα, που είναι εθισμένα στις ταινίες τρόμου, αποφασίζουν ένα βράδυ, κρυφά από τα άλλα παιδιά, να πάνε στην λακκούβα για να θυσιάσουν μια κότα, ώστε να δουν αν τα βουντού των ταινιών είναι αληθινά. Η γυναίκα ξυπνάει από τον «τάφο» και κυνηγάει τα παιδιά.

Το A Christmas Tale, είναι μια ισπανική ταινία τρόμου, μέρος της σειράς ταινιών «6 films to keep you awake», οι οποίες παιζόντουσαν κατευθείαν στην ισπανική τηλεόραση και ύστερα κυκλοφορούσαν στην διεθνή αγορά σε dvd. Ο σκηνοθέτης της ταινίας, είναι γνωστός για την σειρά ταινιών τρόμου REC. Ο σκηνοθέτης Paco Plaza, στο A Christmas Tale, εξερευνάει τον κλασικό μύθο του μπαμπούλα με κάποια αλητόπαιδα που βασανίζουν μια εγκληματία, δημιουργώντας έτσι μια σύγχυση μεταξύ της ηθικής και ανήθικης πράξης. Τα παιδιά στην ταινία είναι διεφθαρμένα, με εξαίρεση την γλυκούλα Μόνι που προσφέρει λίγο φαγητό στην καταπονημένη γυναίκα. Ο Paco Plaza αναπαριστά αυτήν την ανήθικη φύση του ανθρώπου, μέσα από την υποτιθέμενη αθωότητα ενός μικρού παιδιού.

Το A Christmas Tale, παρόλο που είναι πρωτότυπο και διασκεδαστικό, είναι ένα τηλεοπτικό προϊόν, ένα επεισόδιο μιας αυτοτελής σειράς ταινιών τρόμου και αυτό φαίνεται από την αφηγηματική του δομή, είναι γρήγορο άλλα πρόχειρο σεναριακα, ειδικότερα σε μερικές σκηνές αγωνίας. Παρότι έχει κάποιες ανατριχιαστικές σκηνές, πιο πιθανό είναι να τρομάξει τους ανήλικους φίλους των ταινιών τρόμου, πάρα κάποιον ενήλικα που έχει ασχοληθεί με το είδος. Η άκρως διασκεδαστική σκηνή της ταινίας, όπου η νεκροζώντανη γυναίκα κυνηγάει με ένα τσεκούρι τα παιδιά μέσα σε ένα λούνα πάρκ, ενώ παίζει το διάσημο pop κομμάτι, Yes Sir, I Can Boogie των Bacarra, είναι απλά απολαυστική. Το A Christmas Tale είναι και ένας φόρος τιμής στις κλασικές ταινίες του ισπανικού τρόμου, στα δωμάτια των παιδιών υπάρχουν αφίσες και βιντεοκασέτες των ταινιών του Paul Naschy και του Amando de Ossorio, ένω τα παιδιά απολαμβάνουν σε μια βιντεοκασέτα μια cult ταινία, με τον τίτλο, «Εισβολή των Ζόμπι», από όπου παίρνουν ιδέες για την ανάσταση και εξόντωση της νεκροζώντανης. Η ταινία «Εισβολή των Ζόμπι» είναι δημιούργημα του σκηνοθέτη, δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Το A Christmas Tale είναι μια από τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες τρόμου και καλύτερα να το δείτε ανήμερα Χριστουγέννων, όσο θα περιμένετε τον Άγιο Βασίλη να καταφθάσει με το έλκηθρο…ας ελπίσουμε χωρίς τσεκούρι.

Το A Christmas Tale είχε κυκλοφορήσει σε dvd στην Ελλάδα, από την Audio Visual Enterprises, με τίτλο, «Ματωμένα Χριστούγεννα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 


Δώστε τη δικιά σας βαθμολογία

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΟΣΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΔΙΝΕΤΕ

Μέσος όρος: 4 / 5. Συνολικά βαθμολόγησαν: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Είμαι ο Παναγιώτης Γλυνός. Έχω σπουδάσει σκηνοθεσία στο New York College. Είμαι λάτρης του κινηματογράφου,της λογοτεχνίας και του μυστηρίου. Λατρεύω την περιπέτεια και το ρίσκο. Τα πάθη μου και η λατρεία μου προς την τέχνη,πάντα με οδηγούσαν σε παράτολμα δημιουργήματα. Το 2015 εξέδωσα το πρώτο μου βιβλίο,Ο Μεσσίας του Θανάτου και το 2016,το δεύτερο βιβλίο με τίτλο,Εγώ,ο Εωσφόρος. Έχω σκηνοθετήσει δυο μικρού μήκους ταινίες(Killer's Eyes,Το Όπλο)τις οποίες μπορείτε να τις βρείτε στο youtube. Έχω συμμετάσχει ως βοηθητικός ηθοποιός στις σειρές,Η Ζωή Εν Τάφω,Έτερος Εγώ-Χαμένες Ψυχές και Κόκκινο Ποτάμι. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και να συνεργαστώ με μεγάλους σκηνοθέτες του ελληνικού κινηματογράφου όπως τον Παντελή Βούλγαρη,τον Τάσο Ψαρρά και τον Μανούσο Μανουσάκη.