Ελληνικό σινεμά, και το φαινόμενο « Η αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ». Μια road movie κωμική περιπέτεια, με σουρεαλιστικά στοιχεία και αρκετά ερωτηματικά, την οποία σκηνοθετεί ο Δημήτρης Μπαβέλλας και σεναριογραφεί με την Κατερίνα Κλειτσιώτη.

Υπόθεση

Ο Χρήστος και ο Αντώνης, είναι δυο φίλοι που ζουν μαζί σε ένα μικρό διαμέρισμα στην Αθήνα. Η ζωή και των δύο έχει βαλτώσει τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά, με τους ίδιους να ψάχνουν συνεχώς διέξοδο μέσω περιστασιακών δουλειών και αράγματος σε μπαρ με την αγαπημένη τους μουσική. Κοινό τους πάθος, ο έρωτας που τρέφουν από την εφηβεία τους, με την πορνοστάρ Λώρα Ντουράντ των 90’s, η οποία έχει εξαφανιστεί μυστηριωδώς. Μια ξαφνική απόφαση των δύο θα γίνει το έναυσμα για το ξεκίνημα της περιπέτειας, και έτσι μπαίνουν στο βανάκι τους με οδηγό έναν χάρτη που τους αναλύει τα σημεία από τα οποία έχει περάσει η Λώρα, με σκοπό να την βρουν.

Τι εντύπωση μας άφησε « Η Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην πολυπόθητη αναζήτηση προκύπτουν πολλές αναποδιές και κάποια σουρεαλιστικά επεισόδεια, που άλλοτε είναι pointless, και άλλοτε χαρίζουν στιγμές γέλιου. Οι δύο πρωταγωνιστές (Μιχάλης Σαράντης και Μάκης Παπαδημητρίου), αναμφίβολα ξέρουν τι και πώς να το κάνουν, και έτσι δένουν μεταξύ τους δημιουργώντας ένα ευχάριστο αποτέλεσμα. Η ανάγκη τους να ξεφύγουν από τον ανιαρό βούρκο της πόλης και να περιπλανηθούν ως έφηβοι ξανά στον κόσμο της Λώρα, δείχνει δυο ανθρώπους που ψάχνουν τρόπο να ζήσουν και το πετυχαίνουν μοναδικά.

Τα κωμικά στοιχεία και οι ατάκες των δύο φίλων θα μπορούσαν να είναι περισσότερα και ίσως πιο εύστοχα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η ταινία δεν ήταν ευχάριστη. Τα εμπόδια στον δρόμο τους και οι άτσαλες παγίδες δεν έβγαζαν και πολύ νόημα, αλλά είχαν κάποια πλάκα, με έναν σουρεαλιστικό τρόπο.

Ο Αντώνης και ο Χρήστος φάνηκε πως είναι φίλοι που έδεσαν τυχαία λόγω της αγάπης τους προς την πορνοστάρ των νιάτων τους , και η «Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ» έμελλε να τους δέσει ακόμη περισσότερο κάνοντας τους να παραδεχτούν συναισθήματα που βάσει κοινωνικών στερεότυπων δεν εξωτερικεύουν συχνά, οι αντρικές φιλίες.

Εν τέλει, μέσω των σκηνοθετικών τερτιπιών και του θαμπού σεναρίου, η ταινία καταλήγει να γίνεται μια τίμια προσπάθεια που θα μπορούσε να φτάσει κάπου, σε μια ολοκλήρωση που προσωπικά δεν είδα, αλλά ίσως βέβαια και να μην χρειαζόταν. Αυτό που μας μένει είναι πως «Η αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ», θα καθιερωθεί ως μια μελλοντική καλτ κινηματογραφική περιπέτεια, που αν και δεν ήταν κάτι σπουδαίο, σίγουρα μας διασκέδασε όση ώρα διαδραματιζόταν στο κινηματογραφικό πανί.

Trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=JtiuzahWn8c


Δώστε τη δικιά σας βαθμολογία

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΟΣΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΔΙΝΕΤΕ

Μέσος όρος: 0 / 5. Συνολικά βαθμολόγησαν: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

21,Φοιτήτρια Φιλοσοφίας