Η ταινία τρόμου “Cadaver ”(ή “Το ξενοδοχείο των πτωμάτων” σύμφωνα με τον ελληνικό τίτλο) κυκλοφόρησε τις τελευταίες μέρες στο netflix, και έχει ήδη πάρει την θέση του στις οθόνες πολλών θεατών. Το εν λόγω θρίλερ είναι νορβηγικής παραγωγής και διαπραγματεύεται μια αρκετά σκοτεινή και δραματική υπόθεση.

Υπόθεση

Σε μια πόλη πληγμένη από πυρηνική καταστροφή, μια φτωχή τριμελής οικογένεια που μένει σε εγκαταλειμμένες  πλέον κατοικίες, βρίσκει τρόπο επιβίωσης στην θεατρική παράσταση ενός πολυτελούς ξενοδοχείου. Θολωμένοι από την ανάγκη τους για φαγητό και διασκέδαση, αγοράζουν εισιτήρια για μια παράσταση αρκετά περίεργη, στην οποία όλοι οι θεατές είναι υποχρεωμένοι να φοράνε μάσκες με καλυμμένο πρόσωπο και να ακολουθούν τους ηθοποιούς που αυτοί επιλέγουν, σε κάθε δωμάτιο του ξενοδοχείου. Τα πράγματα θα πάρουν παράξενη τροπή, όταν οι θεατές θα αρχίσουν να εξαφανίζονται μυστήρια.

Κριτική

Η ιδέα του “Cadaver”, είναι αρκετά καλή σε πρώτη φάση, δημιουργώντας την εντύπωση πως η ταινία θα εξελιχθεί σε απογειωτικό τρόμο. Βέβαια, αν και το κλίμα στην αρχή της ταινίας είναι πολλά υποσχόμενο, η συνέχεια έρχεται να μετριάσει το σύνολο και να μας αφήσει μη ικανοποιημένους με το αποτέλεσμα. Το σενάριο θα μπορούσε να αποδοθεί πολύ καλύτερα, σε συνδυασμό με την όχι κακή σκηνοθεσία. Τόσο η γλώσσα(νορβηγικά), όσο και η σκοτεινή φωτογραφία της ταινίας, τα πλάνα στην έρημη πόλη έπειτα από τον αποδεκατισμό που έφερε η πυρηνική καταστροφή και η παγωμένη ατμόσφαιρα, δίνουν την εντύπωση ενός καλοφτιαγμένου και προσεγμένου θρίλερ. Στην πράξη, θα λέγαμε πως περιμέναμε περισσότερα και πως κάποιες σκηνές ήταν ανούσιες και αρκετά συγχυσμένες. Ακόμη, το τελευταίο μέρος της ταινίας ήταν κάπως πρόχειρο, κάνοντας το δημιούργημα να φαίνεται βιαστικά τοποθετημένο, χωρίς την ένταση που χρειαζόταν. Οι ερμηνείες επίσης ήταν ένα στοιχείο που έμεινε ακλιμάκωτο και αταίριαστο ίσως για μια ταινία υποσχόμενη σε τρόμο. Μια γενικότερη ανασκόπηση του “Cadaver” θα μπορούσε να την προσθέσει στα θρίλερ που είναι ευχάριστα για παρακολούθηση, χωρίς όμως σαν θεατής να έχεις υψηλές απαιτήσεις για αυτό. Πράγματι, εμπεριέχει στοιχεία τρόμου που θα κολάκευαν έναν φαν του είδους έως έναν βαθμό. Όπως και να έχει, θα σας πρότεινα να δείτε το συγκεκριμένο θρίλερ εάν ψάχνετε κάτι χαλαρό και παράλληλα τρομακτικό, όμως καλό θα ήταν οι προσδοκίες σας να παραμείνουν στο σημείο που μπορούν να γίνουν υλοποιήσιμες…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Trailer:

 


Δώστε τη δικιά σας βαθμολογία

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΟΣΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΔΙΝΕΤΕ

Μέσος όρος: 2 / 5. Συνολικά βαθμολόγησαν: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

21,Φοιτήτρια Φιλοσοφίας