Black Christmas: Μια ταινία τρόμου με έντονο το θηλυκό στοιχείο

Black Christmas
Πηγή εικόνας: cyprus-mail.com

Η ταινία Black Christmas είναι μια PG-13 ταινία τρόμου του 2019 και αποτελεί το δεύτερο remake της ομότιτλης καναδικής ταινίας του 1974 (σε αυτό το link μπορείς να βρεις μια εξαιρετική κριτική γι’αυτήν: www.maxmag.gr/cinema/kritikes/black-christmas-1974-i-gennisi-toy-slasher-eidoys/).

Σε αυτήν τη σύγχρονη εκδοχή, πέρα από την κλασσική αίσθηση που έχει το franchise του Black Christmas, δηλαδή τα μέλη μιας αδελφότητας, έναν μασκοφόρο δολοφόνο και την περίοδο των Χριστουγέννων, υπάρχει ένα twist που την καθιστά πιο μοντέρνα από τις προηγούμενες.

Black Christmas
Πηγή εικόνας: aftercredits.com

Η πλοκή

Στην ταινία Black Christmas, τα κορίτσια μιας αδελφότητας στο Hawthorne College κάνουν τα σχέδιά τους για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Σύντομα, ξεκινούν περίεργα τηλεφωνήματα, με αποκορύφωμα την εξαφάνιση μιας κοπέλας. O δολοφόνος, μια φιγούρα με μαύρη ρόμπα και μάσκα, αρχίζει να καταδιώκει τις ηρωίδες και έχει σαν στόχο να μην αφήσει καμία ζωντανή. Όμως, αυτό που δεν ξέρει είναι ότι τα έβαλε με τις λάθος γυναίκες. Και οι τέσσερις είναι αποφασισμένες ότι δεν θα πέσουν θύματα εκείνων που επιδιώκουν να τις θυσιάσουν στον βωμό ενός πολύ περίεργου τελετουργικού. Έτσι, θα προσπαθήσουν να βάλουν ένα τέλος σε αυτήν την ιστορία, σε μία μάχη μέχρι τελικής πτώσης.

Black Christmas
Πηγή εικόνας: empireonline.com

Η ιδέα είναι καλή στον πυρήνα της, αλλά η ταινία Black Christmas πέφτει σε πολλά κλισέ. Υπάρχει μια αίσθηση βιασύνης που γίνεται αισθητή καθ’όλη τη διάρκεια. Είναι αρκετά γρήγορη, η παραγωγή μοιάζει φτηνή και, γενικότερα, λείπει η αίσθηση της αγωνίας. Το σενάριο δεν είναι και τόσο ευρηματικό και οι PG-13 σκηνές θανάτου δεν μπορούν παρά να φαίνονται αναποτελεσματικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρά τα αρνητικά της, η ταινία Black Christmas είναι προοδευτική και μας βάζει σε σκέψεις σχετικά με την σύγχρονη κοινωνία. Βασίζεται σε κάτι επίκαιρο και μας ωθεί να πιστέψουμε τις γυναίκες, υπενθυμίζοντάς μας πόση σημασία έχει να ακούμε τις φωνές τους. Από την σκηνοθεσία, με την Sophia Takal στο τιμόνι, μέχρι και το cast υπερισχύει το θηλυκό στοιχείο, πράγμα σπάνιο στις ταινίες τρόμου. Και αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο αξίζει να της δώσεις μία ευκαιρία.

IMDb link: www.imdb.com/title/tt10481868/?ref_=rvi_tt

Το trailer της ταινίας Black Christmas:


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εύα Μπακιρτζή

Πιθανώς το χαμένο παιδί της οικογένειας Αddams, αγαπώ να χάνομαι στον μαγικό κόσμο της λογοτεχνίας τρόμου, των horror ταινιών και της rock μουσικής, πάντα με παρέα τον λατρεμένο μου γάτο (όχι, δεν έχει μαύρο χρώμα).

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;