Deadpool 3: Έρχεται επίσημα στο Marvel Cinematic Universe

Deadpool 3

Το ‘Deadpool‘ του 2016 είναι σίγουρο πως έχει γράψει τη δική του ιστορία, αφού παρά το χαμηλό του budget κατάφερε να γίνει η πιο κερδοφόρα R-Rated ταινία όλων των εποχών ξεπερνώντας το ‘Passion of the Christ’ του Mel Gibson, που κατείχε αυτό το ρεκόρ δώδεκα περίπου χρόνια. Το φιλμ εκτός από μεγάλη εισπρακτική επιτυχία πήρε και αρκετά καλές κριτικές. Η επιτυχία συνεχίστηκε και με το ‘Deadpool 2’ του 2018, με τους θαυμαστές να περιμένουν με ανυπομονησία την τρίτη ταινία.

Όταν όμως η 20th Century Fox αγοράστηκε από την Disney, το κινηματογραφικό μέλλον του χαρακτήρα έγινε θολό, λόγω του ότι η νέα του στέγη είναι πολύ family friendly για μία R-Rated ταινία. Επιπλέον η Marvel θα έπρεπε να αποφασίσει αν θα διατηρήσει δύο διαφορετικά continuities ή θα ενσωμάτωνε το σύμπαν του ‘Deadpool’ μέσα στο MCU. Toν περασμένο Δεκέμβριο η Marvel ανακοίνωσε τις ημερομηνίες των επόμενων κυκλοφοριών της, με το ‘Deadpool 3’ να λείπει και τους fans να δηλώνουν απογοητευμένοι. Ευτυχώς όμως το ‘Deadpool 3’ είναι ακόμη ζωντανό με βάση τα τελευταία νέα.

Deadpool 3
Πηγή εικόνας: Flipboard

Σε μία συνέντευξη που έδωσε στο Collider ο Kevin Feige, πρόεδρος της Marvel και mastermind πίσω από το MCU, επιβεβαίωσε πως η επόμενη ταινία του ‘merc with a mouth’ θα ενσωματωθεί στο υπάρχον σύμπαν δίπλα στους Avengers. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως πως η καταλληλότητα της ταινίας θα πρέπει να αλλάξει ώστε να γίνει πιο προσβάσιμη σε πιο νεανικά κοινά, καθώς ο Feige δήλωσε πως το φιλμ θα στοχεύει κυρίως σε ενήλικο κοινό διατηρώντας το R-Rating, καθησυχάζοντας τους fans.

Η προσθήκη του Deadpool στο Marvel Cinematic Universe ήταν κάτι που περιμέναμε καιρό, αφού η Marvel είχε δηλώσει ήδη στο παρελθόν πως αυτός θα είναι ο μοναδικός χαρακτήρας από το σύμπαν των X-Men που δεν θα υποστεί reboot για χάρη του continuity. Ίσως το μόνο σεναριακό θέμα που μπορεί να υπάρξει είναι η εξήγηση της ύπαρξης των μεταλλαγμένων, μιας και δεν είχαν αναφερθεί ποτέ προηγουμένως σε άλλες ταινίες του MCU. Για εμένα βέβαια αυτό δεν είναι πρόβλημα αφού θα μπορούσαν να πουν πως οι μεταλλαγμένοι υπάρχουν σε ένα παράλληλο σύμπαν και εφόσον το ‘Doctor Strange and the Multiverse of Madness’ είναι ήδη προγραμματισμένο, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ο χαρακτήρας ώστε να οδηγήσει όλους τους υπάρχοντες X-Men- όχι μόνο τον Deadpool- στο MCU χωρίς reboot μέσω του multiverse. Για τον ίδιο τον Deadpool αυτό επίσης δεν αποτελεί πρόβλημα λόγω της ικανότητάς του να μπορεί να βρίσκεται όπου θελήσει γκρεμίζοντας παράλληλα τον φιλμικό τέταρτο τοίχο. Εμείς ως fans, περιμένουμε τις εξελίξεις και δεν ανησυχούμε πια, καθώς ο Deadpool θα παραμείνει ίδιος, έτσι όπως τον αγαπάμε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σπύρος Καραγεώργης

Είμαι ο Σπύρος, παιδί των 90s, απόφοιτος του τμήματος Σκηνοθεσίας του Ant1 MediaLab, λάτρης του κινηματογράφου. Πέρα από την σκηνοθεσία ασχολούμαι επίσης και με την συγγραφή των δικών μου ταινιών μικρού μήκους. Επίσης είμαι άρρωστος συλλέκτης ταινιών και κόμικς. Είμαι στο MAXMAG για να γράψω για την έβδομη τέχνη, την τέχνη που αγαπώ περισσότερο αλλά και για άτομα που την αγαπούν όπως και εγώ.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;