Η ταινία Hypnotic αποτελεί την καινούρια παραγωγή του Netflix στον τομέα των ψυχολογικών θρίλερ. Με ένα ενδιαφέρον τρέιλερ, και την Kate Siegel στον πρωταγωνιστικό ρόλο, η ταινία έφτασε σχεδόν αμέσως στο top 10 trending της χώρας μας.

Η Jennifer, μια νεαρή γυναίκα που κουβαλά το τραύμα μιας θνησιγένειας, νιώθει πως έχει χάσει τον εαυτό της. Απομακρύνεται από τη σχέση της, τους φίλους της, αρχίζει να πίνει και χάνει τα κίνητρα της. Η φίλη της Gina, θα την παραπέμψει σε έναν διάσημο υπνοθεραπευτή, τον Dr. Meade, για να την βοηθήσει με την ανάρρωσή της. Έπειτα από μερικές περίεργες συνεδρίες, και κάποια ανεξήγητα και τρομακτικά περιστατικά, η Jenn θα βρεθεί εγκλωβισμένη σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι του νου. Με τη βοήθεια ενός ντετέκτιβ, θα προσπαθήσει να ενώσει τα κομμάτια του θανατηφόρου παζλ, και να ανακτήσει τον έλεγχο του μυαλού της.

Hypnotic
Πηγή Εικόνας: rogerebert.com

Από τη πρώτη τους συνάντηση, γίνεται αρκετά ξεκάθαρο πως ο Dr. Maede ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την Jenn. ‘Ισως περισσότερο από το συνηθισμένο ενδιαφέρον ενός γιατρού. Η ίδια, επιφυλακτική και με σοβαρά θέματα εμπιστοσύνης δυσκολεύεται να του ανοιχτεί. Όλα παίρνουν μια διαφορετική τροπή όταν εκείνη τελικά δέχεται να παραδοθεί στα χέρια του ειδικού και να υπνωτιστεί. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ανακτά την όρεξή της, βρίσκει δουλειά και αρχίζει να ζει όπως ο παλιός της εαυτός. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν με προτροπή του Dr.Meade η Jenn καλεί τον πρώην σύντροφο της σε δείπνο, όπου καταλήγει με εκείνον να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Πως φτάσαμε ως εδώ; Αυτό προσπαθεί μάταια να απαντήσει η Jennifer, μιας και έχει τεράστια κενά μνήμης από εκείνο το βράδυ. Μια κλήση από άγνωστο αριθμό και μετά.. το χάος. Το υποσυνείδητο της της φωνάζει να ψάξει βαθύτερα και κάτι την οδηγεί πίσω στον υπνωτιστή της. Στο προσκήνιο για να την βοηθήσει εμφανίζεται ο ντετέκτιβ Rollins, ο οποίος είχε ασχοληθεί στο παρελθόν με τον θάνατο μιας πρώην ασθενούς του Collin Maede.

Hypnotic
Πηγή Εικόνας: otakuart.com

Ξεκινώντας από τα βασικά, το Hypnotic πρόκειται για μια αρκετά υποσχόμενη ιδέα. Με την Siegel ως νέα “Horror Queen” στο πρώτο ρόλο, εύκολα τράβηξε την προσοχή στους χρήστες της διάσημης πλατφόρμας. Την είδαμε στο Hush, στο επιτυχημένο The Haunting of Hill House, και στο πιο πρόσφατο Midnight Mass. Πρόκειται για μια ηθοποιό που σιγά σιγά αποδεικνύεται ως φερέγγυο αξιοπιστίας και δυνατό χαρτί του Netflix για το συγκεκριμένο είδος ταινιών. Ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση, το συνολικό αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται σε ενδεχόμενες προσδοκίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα 88 λεπτά της ταινίας, ο θεατής βομβαρδίζεται από απανωτές εντάσεις οι οποίες όμως, δεν φαίνεται να φτάνουν σε κάποια αναμενόμενη κορύφωση. Ως συνέπεια, η ιστορία ξεδιπλώνεται με έναν σχετικά πρόχειρο τρόπο, χωρίς να καταφέρνει να χτίσει αξιόλογα την αγωνία που κάποιος αναζητά σε ένα θρίλερ. Παρακολουθώντας την εξέλιξη μιας τέτοιας ταινίας, ο καθένας θα ήθελε να έχει τη δυνατότητα να μπορεί να μπει στη διαδικασία να δημιουργήσει εικασίες για την έκβαση των πραγμάτων. Κάτι το οποίο δεν συμβαίνει δυστυχώς στο Hypnotic. Όλα μοιάζουν ετοιμοπαράδοτα και αρκετά αναμενόμενα. Κάθε απόπειρα ανατροπής φαίνεται να πλησιάζει από χιλιόμετρα. Πιθανώς, σαν ιδέα να είχε περισσότερες προοπτικές με τη μορφή σειράς, παρά ταινίας.

Δείτε το trailer της ταινίας εδώ:

 


Δώστε τη δικιά σας βαθμολογία

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΟΣΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΔΙΝΕΤΕ

Μέσος όρος: 2.4 / 5. Συνολικά βαθμολόγησαν: 34

No votes so far! Be the first to rate this post.

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Φοιτήτρια του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης, σινεφίλ και λάτρης των τεχνών.