Glass (2019): Μια ταινία που δεν πρέπει να χάσεις

Glass

Μετά το Unbreakable(2000) και το καθηλωτικό Split(2016), ο M. Night Shyamalan επιστρέφει, πολύ πιο σύντομα αυτή τη φορά, με το δεύτερο sequel, Glass. Το τρίο James McAvoy, Bruce Willis και Samuel L. Jackson προμηνύει εξαρχής ότι η ταινία θα είναι μία δυνατή εμπειρία.

Το Glass, λοιπόν, ενώνει τους κόσμους και στη συνέχεια τους χαρακτήρες του Split και του Unbreakable. Κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να καταλήξει κάτι τέτοιο. Λέγεται, πάντως, ότι τα plot twists είναι πολλά και συνεχόμενα. Αυτό που περιμένουμε να δούμε είναι σίγουρα μία περιπετειώδης ιστορία με έντονα στοιχεία horror.

πηγή: screenrant.com

Πριν δείτε την ταινία

Ο M. Night Shyamalan ανέφερε στο digitalspy:

Το Glass θα μπορέσει να γίνει κατανοητό χωρίς ο θεατής να έχει δει τις προηγούμενες δύο ταινίες. Έχουν αφαιρεθεί στοιχεία του Split και Unbreakable από το Glass με σκοπό μειωθεί η διάρκεια της ταινίας.

Αυτοί που πρέπει να γνωρίζετε από το Unbreakable, λοιπόν, είναι ο φύλακας security David Dunn (Bruce Willis), ο οποίος έχει βγει αλώβητος από ένα ατύχημα με ένα τραίνο, και ο Elijah Price (Samuel L Jackson) ο οποίος πάσχει από μία σπάνια ασθένεια που τον άφησε ανάπηρο και με μία πολύ μεγάλη ευαισθησία στα κόκαλα. Η αντίθεση βρίσκεται στη φυσιολογία των δύο χαρακτήρων. Ο David φαίνεται να έχει κάποιες υπερδυνάμεις, όπως το ότι δεν τραυματίζεται/αρρωσταίνει, ενώ μπορεί να δει τα εγκλήματα που έχει κάνει κάποιος μόνο αγγίζοντας τον. Κάπως έτσι ανακαλύπτει ότι ότι αυτός που προκάλεσε το ατύχημα στο τραίνο είναι ο Elijah.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όσο για το Split, o Kevin Wendell Crumb (James McAvoy) είναι ένας απαγωγέας που πάσχει από διαταραχή ταυτότητας. Η ψυχολόγος του έχει ανακαλύψει 23 ξεχωριστές προσωπικότητες και προσπαθεί να τις αναλύσει και να τις διαχειριστεί. Δεν λαμβάνει όμως υπόψιν της το Beast, την κυρίαρχη προσωπικότητα που κρυβόταν μέσα του. Έτσι ο Kevin μεταλλάσσεται σε ένα πολύ δυνατό και εγκληματικό κτήνος.

Η προετοιμασία του James McAvoy

Δε μπορεί να μην τονιστεί η ανατριχίλα που προκάλεσε η ερμηνεία του James McAvoy στο Split. Έχει αποδειχθεί πολλάκις στο παρελθόν ότι o Σκοτσέζος ηθοποιός μπορεί να αποδώσει άψογα περίπλοκους ρόλους.

Αίσθηση, επίσης, έχει προκαλέσει η αλλαγή στην εμφάνιση του. Για να υποστηρίξει το ρόλο του μεγαλόσωμου και τρομακτικού «κτήνους», ακολουθεί αυστηρή διατροφή και πρόγραμμα γυμναστικής που έχει αλλάξει το σώμα του.

Glass - James McAvoy
πηγή: fitmole.org

Είστε έτοιμοι, λοιπόν, να δείτε τι έχει ετοιμάσει τελικά ο M. Night Shyamalan. Η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου. Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας!

Trailer


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;