Αν και με τον όρο ”friends with benefits” το μυαλό μας πηγαίνει σε ένα ιδιαίτερο τύπο σχέσης μεταξύ δύο ατόμων, με την ίδια ονομασία κυκλοφόρησε το 2011 μια ιδιαίτερα πετυχημένη αισθηματική ταινία. Στην ταινία αυτή πρωταγωνιστούν ο υπερ-ταλαντούχος Justin Timberlake και η εντυπωσιακή Mila Kunis. Πρόκειται για μια ταινία αμερικανικής παραγωγής με πολύ καλές κριτικές που σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία.

Η αισθηματική αυτή ταινία και μόνο με το όνομα της μας προϊδεάζει για την υπόθεση της. Δύο νέοι άνθρωποι που αναζητούν τον ιδανικό σύντροφο, βρίσκονται απογοητευμένοι την ίδια χρονική στιγμή από προηγούμενες σχέσεις τους. Για αυτόν τον λόγο, αποφασίζουν να μην συνάψουν κάποιου είδους δεσμευτική ερωτική σχέση. Αντιθέτως, αποφασίζουν να παραμείνουν φίλοι που ορισμένες φορές θα επιδίδονται σε ερωτικές περιπτύξεις.

Η ιδιαίτερη αυτή σχέση τους τους απελευθερώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τόσο συναισθηματικά όσο και σε θέματα συμπεριφοράς. Και οι δύο αισθάνονται οικεία μεταξύ τους και απολαμβάνουν τον χρόνο που περνούν μαζί. Προσπαθούν πάνω από όλα να πείσουν τους εαυτούς τους πως ότι και αν συμβεί στο μέλλον, πρέπει να διατηρήσουν την πολύτιμη και απελευθερωτική φιλία τους.

αισθηματική ταινία
Πηγή εικόνας: https://www.queensjournal.ca

Μάλιστα όταν η Jamie την οποία υποδύεται η Mila Kunis συνειδητοποιήσει πως είναι επιτέλους έτοιμη να συνάψει ερωτική σχέση, ο Dylan είναι ιδιαίτερα υποστηρικτικός μαζί της. Όχι μόνο δεν ζηλεύει, αλλά αντίθετα την συμβουλεύει και την καθοδηγεί σαν φίλος.

Θα έλεγε κανείς πως μέχρι εκείνο το σημείο η συγκεκριμένη αισθηματική ταινία πείθει τους θεατές πως η αντισυμβατική σχέση του τύπου ”friends with benefits” είναι καλύτερη από μια δεσμευτική ερωτική σχέση. Οι εικασίες τους όμως πρόκειται να διαψευστούν καθώς η αισθηματική ταινία εξελίσσεται με απρόσμενο τρόπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν η Jamie επισκεφτεί τους γονείς του Dylan, η μητέρα του Dylan θα παρατηρήσει την αψεγάδιαστη μεταξύ τους σχέση. Ο Dylan στη προσπάθεια του να πείσει αργότερα την μητέρα του ότι δεν έχει ερωτικά αισθήματα για την Jamie, υποστηρίζει πως είναι προβληματική σε συναισθηματικό επίπεδο.

αισθηματική ταινία
Πηγή εικόνας: looper.com

Τις δηλώσεις του αυτές θα ακούσει η Jamie και κάτι θα ”ραγίσει” μέσα της. Θα αισθανθεί παράξενα και δεν θα την καθησυχάσει το γεγονός ότι είναι λόγια που είπε ένας καλός της φίλος. Θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όποια και αν είναι η σχέση της με τον Dylan οι κουβέντες αυτές δεν δικαιολογούνται.

Και τότε θα είναι που το εγχείρημα ”friends with benefits” θα τελειώσει οριστικά. Το τέλος του θα ακολουθήσει και μια αίσθηση πίκρας και προδοσίας και για τους δύο αλλά κυρίως για την Jamie. Στο μεταξύ τόσο η Jamie όσο και ο Dylan συνειδητοποιούν πως έχουν ερωτευτεί ο ένας τον άλλο και πλέον βάζουν πλώρη για το ξεκίνημα μιας νέας δεσμευτικής ερωτικής σχέσης.

Η αισθηματική ταινία ”Friends with benefits” είναι μια ταινία που θα μας προβληματίσει. Θα μας δείξει τόσο τις θετικές όσο και τις αρνητικές πτυχές μιας τέτοιου είδους σχέσης. Παρόλο που το happy end είναι αναπόσπαστο κομμάτι της, ορισμένοι θεατές μπορεί να μην ικανοποιηθούν από την έκβαση της ιστορίας. Γιατί…τα λόγια είναι λόγια και οι πράξεις είναι πράξεις! 

Μπορείτε να δείτε το trailer της ταινίας εδώ:


Δώστε τη δικιά σας βαθμολογία

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΟΣΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΔΙΝΕΤΕ

Μέσος όρος: 3.5 / 5. Συνολικά βαθμολόγησαν: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Καλησπερα! Ονομάζομαι Σόνια και είμαι λάτρης κάθε μορφής τέχνης. Έχω αδυναμία στον κινηματογράφο, στην μουσική και στην λογοτεχνία.