«First They Killed My Father»: Η Angelina Jolie ξανά στην καρέκλα του σκηνοθέτη

First They Killed My Father

Ένα νεαρό κορίτσι και η οικογένειάς της αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το σπίτι τους και να τραπούν σε φυγή, όταν το κομμουνιστικό καθεστώς των Khmer Rouge καταλαμβάνει την Καμπότζη. Η νεαρή τότε, Loung Ung θα στρατολογούταν ως παιδί στρατιώτης και μερικά χρόνια αργότερα θα κατάφερνε να δραπετεύσει. Η Ung σήμερα είναι ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συγγραφέας του ομώνυμου βιβλίου, στο οποίο αφηγείται την περιπέτειά της.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Angelina Jolie μαζί την Ung που βοήθησε στη συγγραφή του σεναρίου. Με τα γυρίσματα να λαμβάνουν μέρος εξολοκλήρου στην Καμπότζη, η Jolie δε θα μπορούσε να μη συμπεριλάβει στην παραγωγή και το γιο της Maddox, του οποίου η καταγωγή είναι από εκεί. Προσπαθώντας να επιστήσει το ενδιαφέρον σε μια τρομερή γενοκτονία, επικεντρώνεται στα γεγονότα από τη σκοπιά ενός παιδιού. Στόχος του «First They Killed My Father» είναι να αναδείξει τους κατοίκους της Καμπότζης, όχι απλά ως θύματα ενός πολέμου αλλά και ως έναν λαό με πλούσιο πολιτισμό. Οι περισσότεροι ηθοποιοί που επιλέχτηκαν είναι κάτοικοι της περιοχής. Η ταινία θα προβάλλεται στο Netflix από τις 15 Σεπτεμβρίου, αλλά αργότερα θα κυκλοφορήσει και στις αίθουσες.

Οδηγούμενοι αυθόρμητα στη σύγκριση της ταινίας με την προηγούμενη σκηνοθετική απόπειρα της Jolie, δύσκολα μπορούμε να αγνοήσουμε τις ομοιότητες. Το «First They Killed My Father» όπως και το «Unbroken»(2014) αφηγούνται αληθινές ιστορίες και έχουν να κάνουν με επιζήσαντες πολέμων. Με εμφανή την πρόθεση εξύψωσης των χαρακτήρων για τα κατορθώματά τους, προβαίνει στη δυνατόν πιο ρεαλιστή και βίαιη προσέγγιση. Κρίνοντας από το trailer, η ταινία υπόσχεται να μας χτυπήσει αλύπητα στο συναίσθημα.

Κατά τη διάρκεια του κομμουνιστικού καθεστώτος των Κόκκινων Χμερ εκτελέστηκε το ένα τέταρτο του πληθυσμού της χώρας. Στα θύματα ανήκαν κυρίως επιστήμονες και επαγγελματίες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για το καθεστώς. Τα σημάδια της γενοκτονίας είναι ορατά μέχρι και σήμερα αφού υπολογίζεται πως το 50% της χώρας αποτελούν άτομα, κάτω των 15 ετών.

Ένα ενδιαφέρον βίντεο με περισσότερες πληροφορίες για την Καμπότζη μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:


SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Φοιτήτρια στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης .Υπερήφανο γέννημα θρέμμα Θεσσαλονίκης .Μονίμως ,αφηρημένη ,κυνική και κολλημένη με τη χθεσινή ταινία .

Αφήστε το σχόλιο σας

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG