«Δαίμων Εαυτός»: Η μικρού μήκους ταινία με budget το μεράκι

SHARE

Σε μια εποχή με εναρκτήριο δύναμη και στόχο το κέρδος είναι αναζωογονητικό να εντοπίζουμε δουλειές που έγιναν για το κέφι. Ο «Δαίμων Εαυτός» είναι η μικρού μήκους ταινία που έφτιαξε μια παρέα φίλων από την Κέρκυρα.  Ένα 12λεπτο θρίλερ με μετα-αποκαλυπτικό αέρα και στοιχεία, τροφή για σκέψη που η ιδέα του προέκυψε σε ένα δάσος του νησιού. Με ερασιτεχνικές γνώσεις στη συγγραφή και την υποκριτική από τα περισσότερα μέλη και τη συμβολή του διπλωματούχου στον ήχο και την εικόνα, της παρέας ξεκίνησε το εγχείρημα.

Κατά τη σύντομη επικοινωνία μας με τους συντελεστές αυτής της μικρού μήκους ταινίας, αναφέρθηκαν στις δυσκολίες του εγχειρήματος. Όπως σε πολλές παρόμοιες καταστάσεις τα διαφορετικά προγράμματα των μελών, ο καιρός και η έλλειψη budget ανάγκασαν την ομάδα να αναζητήσει λύσεις. Η υπομονή, η επιμονή και η εφευρετικότητα οδήγησαν στην αξιοποίηση των φυσικών τοποθεσιών του νησιού για την πραγματοποίηση των γυρισμάτων. Η αγάπη για το αντικείμενο, η δουλειά και το μεράκι, έφεραν μια ιδέα στη ζωή.

Προφανώς, η προέλευση του τίτλου είναι αρχαιοελληνική και αποτελούσε κάτι αντίστοιχο με τον σημερινό φύλακα-άγγελο. Ουσιαστικά ήταν μια θεότητα που ζούσε μέσα σε κάθε άνθρωπο και τον προστάτευε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Η φράση «Πράττω κατά τον δαίμονα εαυτού»  σημαίνει «πράττω σύμφωνα με αυτό που η συνείδησή μου θεωρεί σωστό». Όπως μας ανέφεραν, στόχος της ομάδας ήταν ο κάθε θεατής, ως μονάδα να ερμηνεύσει την ταινία βάσει των δικών του αναμνήσεων. Ο τίτλος και το σενάριο κατάφεραν κάτι που ούτε εγώ που το έγραψα αλλά ούτε και τα παιδιά που το υποστήριξαν περίμεναν να συμβεί.

Καταφέραμε να φτιάξουμε μια ιστορία που μιλάει στον κάθε θεατή ξεχωριστά. Δεν αντιμετωπίζουμε τους θεατές σαν κοινό μα σαν άτομο ξεχωριστά. Συγκεκριμένα, ο σεναριογράφος σημείωσε πως: «Για μένα η ιστορία αντανακλά στον εαυτό μου και στις αναμνήσεις που φάνηκα «μικρός». Στο ποιος θέλω να γίνω. Ο κύριος του εαυτού μου». Επίσης, αναφέρθηκε στο ότι κάθε θεατής την αντιλαμβάνεται διαφορετικά και στόχος τους ήταν να δει τον δικό του εαυτό και να αντιμετωπίσει τα δικά του σκοτάδια.

Advertisement

Όταν ρωτήθηκαν γιατί στους τίτλους επέλεξαν να μην αναφέρουν τα ονόματά τους, μας απάντησαν πως ήταν από κοινού απόφαση διότι, δεν ήταν κάτι που έκαναν για επαγγελματικούς λόγους, αλλά μια προσπάθεια για τους ίδιους. Τέλος, ο σεναριογράφος ευχαρίστησε την παρέα του λέγοντας: «Θέλω να πω ένα μπράβο σε όλα τα παιδιά που έκαναν ένα όνειρό μου πραγματικότητα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους σηκώθηκαν μέσα στη νύχτα, μέρα ρεπό ή αργία γιατί απλά τους το ζήτησα. Υπάρχει ένας φίλος που απλά κουράστηκε να με ακούει να επαναλαμβάνω το σενάριο και μετά να προσπαθεί να δημιουργήσει εικόνα. Χωρίς εκείνον δε θα είχε γίνει τίποτα. Παίδες, σας έχω στην καρδιά μου».

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG