Χρυσές Σφαίρες 2020: Οι υποψηφιότητες είναι εδώ!

Οι υποψηφιότητες των Χρυσών Σφαιρών για τις ταινίες που κυκλοφόρησαν το 2019 μόλις ανακοινώθηκαν! Παρόλο που εγώ προσωπικά δεν έχω τις Χρυσές Σφαίρες σε μεγάλη εκτίμηση ως θεσμό, είναι αναμφίβολα ο προάγγελος των Όσκαρ και έτσι δεν μπορούμε να τις παραβλέψουμε. Πάμε να δούμε αναλυτικά τις υποφηφιότητες στις κατηγορίες των ταινιών και να πάρουμε μία ιδέα για το τι πρόκειται να συμβεί στις υποψηφιότητες των Όσκαρ τον επόμενο μήνα!

Πηγή εικόνας: Medium

Για τις φετινές Χρυσές Σφαίρες, προηγείται με 6 υποψηφιότητες η ‘Ιστορία Γάμου’ του Noah Baumbach, στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας – Δράμα, Καλύτερου Ηθοποιού – Δράμα (Adam Driver), Καλύτερης Ηθοποιού – Δράμα (Scarlett Johansson), Καλύτερου Σεναρίου, Καλύτερης Μουσικής και Καλύτερης Ερμηνείας σε Β’ Γυναικείο Ρόλο (Laura Dern). Η ‘Ιστορία Γάμου’ αξίζει σίγουρα όλες τις υποψηφιότητες που πήρε, αλλά δεν παύει να λείπει αυτή της Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Noah Baumbach που πιστεύω πως αδικήθηκε.

Το ‘Once Upon A Time In… Hollywood’ του Quentin Tarantino ακολουθεί με 5 υποψηφιότητες στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας – Κωμωδία ή Μιούζικαλ, Καλύτερου Ηθοποιού – Κωμωδία ή Μιούζικαλ (Leonardo DiCaprio), Καλύτερης Ερμηνείας σε Β’ Ανδρικό Ρόλο (Brad Pitt), Καλύτερου Σεναρίου και Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Quentin Tarantino. Από εμένα δεν υπάρχει καμία ένσταση εδώ, αφού πιστεύω πως η ωδή του Tarantino στη δεκαετία του ’60 αξίζει όλες τις υποψηφιότητες που απέσπασε.

Πηγή εικόνας: Netflix

Ο Martin Scorsese ισοφαρίζει τον Tarantino με επίσης 5 υποφηφιότητες για τον ‘Ιρλανδό’. Το γκανγκστερικό έπος έλαβε υποψηφιότητες για τις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας – Δράμα, Καλύτερης Σκηνοθεσίας (Martin Scorsese), Καλύτερου Σεναρίου και δύο υποψηφιότητες στην κατηγορία Καλύτερης Ερμηνείας σε Β’ Ανδρικό Ρόλο για τους Al Pacino και Joe Pesci. Ο ‘Ιρλανδός’ κατάφερε να λάβει υποψηφιότητες για όλες τις σημαντικές κατηγορίες, δεν κατάφερε όμως να πάρει αυτή της κατηγορίας του Καλύτερου Ηθοποιού σε Δράμα για τον πρωταγωνιστή της, Robert De Niro, πράγμα που ήδη άρχισε να συζητιέται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πολυσυζητημένο Joker φυσικά δεν μπορούσε να λείπει από τους αγώνες των βραβείων, καθώς έλαβε 4 υποψηφιότητες στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας – Δράμα, Καλύτερου Ηθοποιού – Δράμα (Joaquin Phoenix), Καλύτερης Μουσικής και Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Todd Phillips. Ο Robert De Niro θα μπορούσε να προταθεί για Καλύτερη Ερμηνεία σε Β’ Ανδρικό, αλλά αν κρίνουμε από τους υπόλοιπους υποψήφιους δεν χώραγε, πράγμα που είναι απολύτως δικαιολογημένο.

Πηγή εικόνας: Wallpaper Abyss

Στην κωμική πλευρά των Χρυσών Σφαιρών, χάρηκα πολύ που το ‘Knives Out’ απέσπασε έστω 3 υποψηφιότητες για τις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας – Κωμωδία ή Μιούζικαλ, Καλύτερου Ηθοποιού σε Κωμωδία (Daniel Craig) και Καλύτερης Ηθοποιού σε Κωμωδία (Ana De Armas). To ‘Dolemite Is My Name’ προτάθηκε για την κατηγορία Καλύτερης Ταινίας – Κωμωδία, ενώ ο Eddie Murphy απέσπασε υποψηφιότητα στην κατηγορία Καλύτερου Ηθοποιού σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ. Τέλος, τα Jojo Rabbit  και Rocketman κατάφεραν να λάβουν τις ίδιες υποψηφιότες με το ‘Dolemite’, αφού επίσης προτάθηκαν για Καλύτερη Ταινία – Κωμωδία ή Μιούζικαλ και για Καλύτερο Ηθοποιό σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ για τους πρωταγωνιστές τους, Roman Griffin Davis και Taron Egerton αντίστοιχα.

Πηγή εικόνας: Hollywood Reporter

Βέβαια δεν μπορούσαν να λείπουν τα snubs από τις φετινές υποψηφιότητες των Χρυσών Σφαιρών. Όπως προανέφερα, ο Noah Baumbach δεν κατάφερε να προταθεί στην κατηγορία της Καλύτερης Σκηνοθεσίας και ο Robert De Niro δεν έλαβε υποψηφιότητα ως Καλύτερος Ηθοποιός σε Δράμα. Τα snubs δεν σταματούν όμως εδώ, καθώς το πολυαναμενόμενο μιούζικαλ του Tom Hooper ‘Cats’ δεν προτάθηκε για καμία κατηγορία παρά μόνο για Καλύτερο Τραγούδι και το ‘Little Women’ της Greta Gerwig δεν έλαβε ιδιαίτερη προσοχή, αφού προτάθηκε μόνο για την κατηγορία της Καλύτερης Ηθοποιού σε Δράμα για την ερμηνεία της Saoirse Ronan.

Αυτές ήταν οι ταινίες που έλαβαν τις περισσότερες υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες του 2020. Προσωπικά δεν έμεινα έκπληκτος για το ποιός προτάθηκε αφού οι περισσότερες υποψηφιότητες ήταν αναμενόμενες, αλλά ένα πράγμα πρέπει να αναγνωρίσουμε όλοι. Οι περισσότερες υποψηφιότητες ανήκουν στο Netflix και αυτό λέει πολλά, καθώς τέσσερις από τις προτεινόμενες ταινίες είναι δικές του παραγωγές (‘Ιρλανδός’, ‘Ιστορία Γάμου’, ‘Οι Δύο Πάπες’, ‘Dolemite Is My Name’) και υψίστης ποιότητας κατά τη δική μου γνώμη. Παρακάτω μπορείτε να δείτε πιο αναλυτικά τις λίστες με όλους τους υποψήφιους για φέτος!

Πηγή εικόνας: Polygon

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ – ΔΡΑΜΑ

The Irishman

Marriage Story

Joker

The Two Popes

1917

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ – ΚΩΜΩΔΙΑ Ή ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

Rocketman

Dolemite Is My Name

Once Upon A Time In… Hollywood

Knives Out

Jojo Rabbit

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ANIMATION ΤΑΙΝΙΑ

Toy Story 4

Frozen II

The Lion King

Missing Link

How to Train Your Dragon : The Hidden World

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗ ΤΑΙΝΙΑ

Pain and Glory

Les Miserables

The Farewell

Parasite

Portrait of a Lady on Fire

Πηγή εικόνας: TheCinema.gr

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ – ΔΡΑΜΑ

Joaquin Phoenix (Joker)

Adam Driver (Marriage Story)

Christian Bale (Ford V Ferrari)

Antonio Banderas (Pain and Glory)

Jonathan Pryce (The Two Popes)

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ – ΔΡΑΜΑ

Scarlett Johansson (Marriage Story)

Renee Zellweger (Judy)

Saoirse Ronan (Little Women)

Charlize Theron (Bombshell)

Cynthia Erivo (Harriet)

 

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ – ΚΩΜΩΔΙΑ Ή ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

Leonardo DiCaprio (Once Upon A Time In… Hollywood)

Taron Egerton (Rocketman)

Eddie Murphy (Dolemite Is My Name)

Daniel Craig (Knives Out)

Roman Griffin Davis (Jojo Rabbit)

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ – ΚΩΜΩΔΙΑ Ή ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

Ana De Armas (Knives Out)

Cate Blanchett (Where’d You Go Bernadette)

Awkwafina (The Farewell)

Emma Thompson (Late Night)

Beanie Feldstein (Booksmart)

Πηγή εικόνας: RockRooster.gr

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΕ Β’ ΑΝΔΡΙΚΟ ΡΟΛΟ

Al Pacino (The Irishman)

Joe Pesci (The Irishman)

Brad Pitt (Once Upon A Time In… Hollywood)

Anthony Hopkins (The Two Popes)

Tom Hanks (A Beautiful Day In The Neighborhood)

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΕ Β’ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΡΟΛΟ

Laura Dern (Marriage Story)

Margot Robbie (Bombshell)

Annette Benning (The Report)

Jennifer Lopez (Hustlers)

Kathy Bates (Richard Jewell)

 

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

Martin Scorsese (The Irishman)

Quentin Tarantino (Once Upon A Time In… Hollywood)

Todd Philips (Joker)

Sam Mendes (1917)

Bong Joon Ho (Parasite)

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Steven Zaillian (The Irishman)

Quentin Tarantino (Once Upon A Time In… Hollywood)

Noah Baumbach (Marriage Story)

Anthony McCarten (The Two Popes)

Bong Joon Ho (Parasite)

Πηγή εικόνας: Hit Channel

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Thomas Newman (1917)

Randy Newman (Marriage Story)

Hildur Guonadottir (Joker)

Alexandre Desplat (Little Women)

Daniel Pemberton (Motherless Brooklyn)

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

I’m Gonna Love Me Again (Rocketman)

Spirit (The Lion King)

Beautiful Ghosts (Cats)

Into the Unknown (Frozen II)

Stand Up (Harriet)

Πηγή εικόνας: Refined Geekery

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σπύρος Καραγεώργης

Είμαι ο Σπύρος, παιδί των 90s, απόφοιτος του τμήματος Σκηνοθεσίας του Ant1 MediaLab, λάτρης του κινηματογράφου. Πέρα από την σκηνοθεσία ασχολούμαι επίσης και με την συγγραφή των δικών μου ταινιών μικρού μήκους. Επίσης είμαι άρρωστος συλλέκτης ταινιών και κόμικς. Είμαι στο MAXMAG για να γράψω για την έβδομη τέχνη, την τέχνη που αγαπώ περισσότερο αλλά και για άτομα που την αγαπούν όπως και εγώ.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;