Αρκετοί από εμάς δεν ακούμε για πρώτη φορά το όνομα της γνωστής ηθοποιού Χάλι Μπέρι. Πράγματι έχει παίξει σε πολυάριθμες ταινίες και έχει συνεργαστεί με πληθώρα ηθοποιών. Ορισμένες από τις πιο γνωστές ταινίες στις οποίες έχει παίξει είναι η ταινία ”Catwoman”, η ταινία ”X-men”, η ταινία ”Τα κορίτσια του Μπέβερλι Χιλς” και πολλές άλλες ακόμα. Πρόκειται για μια χαρισματική και πανέμορφη ηθοποιό που έκανε το directional debut της πρόσφατα με την ταινία ” Bruised ”. Ένας από τους λόγους ήταν ότι δεν ήταν και τόσο ικανοποιημένη με τους ρόλους που της έδιναν.

Οι αντιδράσεις των θεατών στη συγκεκριμένη ταινία είναι και θετικές και αρνητικές. Μπορούμε όμως να πούμε ότι αξίζει να την δούμε. Αν και το σενάριο δεν είναι και τόσο πρωτότυπο, ορισμένα στοιχεία της ταινίας μας προκαλούν προβληματισμό. Όχι μόνο μας προβληματίζουν αλλά και μας δημιουργούν ένα αχαλίνωτο σασπένς. Ποια είναι τα στοιχεία αυτά;

  • Αρχικά στην ταινία θα παρατηρήσουμε πως η πρωταγωνίστρια Jackie βρίσκεται σε μία φάση στη ζωή της όπου ο φόβος της ήττας την έχει ακινητοποιήσει. Δηλαδή  δεν εργάζεται ως boxer που ήταν και το κύριο επάγγελμα της πριν έναν αιματηρό αγώνα. Επίσης,  βρίσκεται και σε μία κακοποιητική σχέση. Μπορεί ο σύντροφος της να μην της ασκεί σωματική βία αλλά σίγουρα της ασκεί ψυχολογική βία. Όχι μόνο αδιαφορεί για τα συναισθήματα της αλλά την κρατά και στάσιμη ως boxer με την πρόφαση ότι είναι ο manager της. Ευτυχώς η ίδια θα βάλει τέλος στην σχέση προκειμένου να προστατέψει εκείνη και το παιδί της.

 

  • Η Jackie Justice όπως δείχνει και η ταινία ” Bruised ” είναι και μητέρα ενός μικρού παιδιού. Το παιδί της αδυνατεί να μιλήσει ίσως λόγω κάποιου συναισθηματικού τραύματος. Όταν πεθαίνει ο πατέρας του μικρού παιδιού εκείνη αναλαμβάνει τη πλήρη ανατροφή του. Όσο δύσκολο και αν της είναι στην αρχή, θα δούμε στην συνέχεια πως αυτό το μικρό πλάσμα της δίνει συνεχώς δύναμη να συνεχίσει. Η ταινία ” Bruised ” πάντως μας δημιουργεί και διάφορα ερωτηματικά για την σχέση του παιδιού με την Jackie. Πριν τον θάνατο του πρώην συντρόφου της Jackie, το παιδί έμενε μαζί του. Γιατί το παιδί έμενε αποκλειστικά με τον πατέρα του; Ίσως επειδή η Jackie ήταν πλήρως αφοσιωμένη στην καριέρα της; Ή μήπως επειδή ο κακοποιητικός σύντροφος της της το απαγόρευε;

 

Bruised
Πηγή εικόνας: sodasandpopcorn.ng
  • Καθώς η ταινία ” Βruised ” εξελίσσεται θα δούμε την Jackie να αγωνίζεται πιο σκληρά από ποτέ. Επιθυμεί να ξαναβρεί την φόρμα της μιας και απέχει αρκετά χρόνια από το ρινγκ. Στην προετοιμασία της συμβάλλει και Bobbi, μια γυναίκα που επιβλέπει τη προετοιμασία της. Λίγο πριν τους αγώνες θα ερωτευτεί η μία την άλλη, κάτι που όπως δείχνει η ταινία είναι αποτέλεσμα της ανιδιοτελούς αγάπης που τρέφει η μία για την άλλη.
Bruised
Πηγή εικόνας: autostraddle.com
  • Ακόμη στη ταινία ” Bruised ” σίγουρα θα παρατηρήσουμε και την κάπως προβληματική σχέση της Jackie με την μητέρα της. Όπως αποκαλύπτει η ίδια η Jackie κατά την διάρκεια μιας λογομαχίας μαζί της, η μητέρα της έχει κάνει αρκετά σφάλματα. Δηλαδή, καθ’ όλη τη διάρκεια των παιδικών χρόνων της Jackie, ενδιαφερόταν περισσότερο για τους ερωτικούς της συντρόφους παρά για την κόρη της. Αυτό όμως που πραγματικά ήταν αδικαιολόγητο από την μεριά της μητέρας της, ήταν το γεγονός πως εκείνη αδιαφορούσε ή δεν παραδεχόταν στον εαυτό της  πως εκείνοι έβλαπταν τη μικρή Jackie.

Αν και όλα τα παραπάνω θα μας κεντρίσουν το ενδιαφέρον, οι τελευταίες σκηνές της ταινίας ” Bruised ” είναι αυτές που θα μας συγκινήσουν περισσότερο. Θα δούμε την Jackie να νικάει τον φόβο της ήττας και να γίνεται η ”νικήτρια του κοινού”. Ακόμη, η σχέση της με τον γιο της θα βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Εκείνος θα κατανοήσει πως η Jackie είναι ένας άνθρωπος που τον αγαπά και που θυσιάζεται για αυτόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν πρέπει να επισημάνουμε κάτι άλλο για την συγκεκριμένη ταινία, είναι οι εκπληκτικές ικανότητες της Χάλι Μπέρι στο box. Άλλωστε, ας μη ξεχνάμε πως στη ταινία παίζει και η επαγγελματίας αθλήτρια πολεμικών τεχνών Βαλεντίνα Σεφτσένκο ως αντίπαλος της.

Δείτε το trailer της ταινίας εδώ:

Bruised | Halle Berry | Official Trailer | Netflix – YouTube

 

 


Δώστε τη δικιά σας βαθμολογία

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΟΣΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΔΙΝΕΤΕ

Μέσος όρος: 4 / 5. Συνολικά βαθμολόγησαν: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Πάνω από όλα σίνεφιλ