«Becoming Cary Grant»: Το αυτοβιογραφικό ντοκιμαντέρ ενός μύθου

Cary Grant

Το αυτοβιογραφικό ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Mark Kidel, που παράλληλα με το Nick Ware επιμελείται και το σενάριο θα κάνει πρεμιέρα στο φεστιβάλ των Κανών. Βασισμένη στην αδημοσίευτη αυτοβιογραφία του Cary Grant και με αρχειακό υλικό του ιδίου στοχεύει στην απεικόνιση της λιγότερο λαμπερής όψης του Hollywood. Την αφήγηση θα κάνει ο Jonathan Pryce. Το trailer της ταινίας υπόσχεται να φέρει στο φως άγνωστες πτυχές της προσωπικής του ζωής, καθώς και τον τρόπο που τον οδήγησε τόσο ψηλά. Ακόμη, γίνεται αναφορά  και στη ψυχολογική ανακούφιση που του προσέφερε το ναρκωτικό LSD, την περίοδο που κυκλοφορούσαν νόμιμα στην Αμερική. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, για όσους περιμένουν την πρεμιέρα βρίσκεται στην αποκάλυψη του τρόπου που ο ίδιος αντιλαμβανόταν τη ζωή και την καριέρα του.

Βιογραφικά Στοιχεία

Γεννημένος τον Ιανουάριο του 1904, στην Αγγλία, ως Archibald Alexander Leach αποτελούσε μέλος μια μικρομεσαίας οικογένειας. Το γεγονός που στιγμάτισε τη ζωή του ήταν όταν στα εννέα του χρόνια αναγκάστηκε να αποχωριστεί τη μητέρα του, χωρίς να γνωρίζει την πραγματική αιτία, που ήταν η νοσηλεία της σε ψυχιατρική κλινική. Στη διάρκεια της ζωής του έκανε πέντε γάμους, που βάσει  και πάλι του trailer, συμπεραίνουμε πως  ήταν απόρροια της μητρικής έλλειψης.

Η καριέρα του Grant ξεκίνησε στα δεκατέσσερα, όταν πλαστογραφώντας την υπογραφή του πατέρα του ξεκίνησε να συμμετάσχει στην ομάδα κωμικών «Knockabout Comedians». Το ταλέντο και η ιδιαίτερη προφορά του τον οδήγησαν στην Αμερική, όπου οι παραστάσεις στις οποίες συμμετείχε στο Brodway σάρωναν. Η πρώτη μεγάλη επιτυχία ήρθε το 1934, με την ταινία «She Done Him Wrong» που έσωσε την «Paramount» από τη χρεωκοπία. Ύστερα, το 1937 ακολούθησαν ταινίες, όπως το «Trooper» και το «The Awful Truth» που τον καθιέρωσαν στο χώρο. Για πολλά χρόνια, συνεργάστηκε με τον Alfred Hitchcock  που δήλωσε πως ο Grant ήταν ο μοναδικός ηθοποιός, σε ολόκληρη τη ζωή του, που αγάπησε.

Η επιτυχία σαν ηθοποιός οδήγησε τον Grant στην ενασχόληση με την παραγωγή ταινιών και από εκεί στη «συνταξιοδότηση», μόλις στα εξήντα δύο του χρόνια. Είκοσι χρόνια αργότερα, το 1986 απεβίωσε από εγκεφαλική αιμορραγία. Το 1999, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου τον κατέταξε δεύτερο (μετά τον Bogart) στη λίστα των καλύτερων ανδρών, ηθοποιών της Χρυσής Εποχής του Hollywood, για τη συνεισφορά του στην τέχνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


https://www.youtube.com/watch?v=WHkMZfmxDB8

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;