Αξέχαστα Αντικείμενα Ταινιών

SHARE:

Εύθραυστα ή μη, ξεχωριστά ή εντελώς συνηθισμένα, πολύτιμα ή απλά αναλώσιμα, κάποια αντικείμενα κατάφεραν να μπουν στην ιστορία ως κάτι που όλοι θα θυμούνται. Μιλάμε για αντικείμενα που αγαπήθηκαν από το κοινό και συνδέθηκαν μια για πάντα με τις ταινίες στις οποίες προβλήθηκαν. Κάποια υπήρξαν σημαντικό κομμάτι στην εξέλιξη της ιστορίας, ενώ άλλα αγαπήθηκαν για τους συμβολισμούς που ίσως έκρυβαν. Τα περισσότερα από αυτά είναι αναγνωρίσιμα ακόμη και σε όσους δεν έχουν δει ποτέ τις αντίστοιχες ταινίες. Από τη σύλληψη μέχρι την υλοποίηση και την προβολή τους, αυτά τα αντικείμενα κρύβουν πίσω τους ενδιαφέρουσες ιστορίες και αξίζει να τους ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά. Παρακάτω, ακολουθούν 10 αντικείμενα ταινιών που έγραψαν ιστορία.

1. The umbrella-«Singin’ in the Rain»(1952)

Όσα χρόνια και αν έχουν περάσει δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που δεν έχει κάνει αναπαράσταση τη χαρακτηριστική σκηνή με κάποια παρόμοια ομπρέλα που έτυχε να πέσει τα χέρια του. Το συγκεκριμένο αντικείμενο είναι μια απλή μαύρη ομπρέλα, δεν έχει τίποτα το χαρακτηριστικό και παρόλα αυτά, πάντα θα συνδέεται με αυτή την ταινία.

2. Χρυσό Εισιτήριο-«Willy Wonka & the Chocolate Factory»(1971)

Κι όμως η χαρακτηριστική φράση: «…κέρδισε το χρυσό εισιτήριο» γεννήθηκε από τη συγκεκριμένη ταινία. Αυτό το εύθραυστο επιμεταλλωμένο κομμάτι χαρτί, αποτελούσε το εισιτήριο σε έναν κόσμο μαγείας-ναι, σ’ ένα κόσμο σοκολάτας, αλλά έτσι κι αλλιώς είναι το ίδιο πράγμα. Οι κάτοχοι του εισιτηρίου είχαν την ευκαιρία να περάσουν μία μέρα στο εργοστάσιο σοκολάτας του μεγαλύτερου σοκολατο-παραγωγού Willy Wonka βλέποντας από κοντά πως κατασκευάζονταν τα προϊόντα του.

3. Φωτόσπαθο-«Star Wars»(1977)

Το αντικείμενο των αντικειμένων! Το ξεχωρίζουν ακόμη και από το ήχο του. Κάθε αγόρι κάποια στιγμή ζήτησε ένα από τους γονείς του ένα φωτόσπαθο και φυσικά, οι πάντες το αναγνωρίζουν ακόμη και αν δεν έχουν δει ούτε μία από τις ταινίες. Ο αρχικός εμπνευστής της ιδέας ήταν ο George Lucas, ενώ το σχέδιο ανήκε στο Ralph McQuarrie, αλλά αυτός που το έφερε στη ζωή ήταν ο Roger Christian. Για καιρό προσπαθούσε να βρει τα κατάλληλα υλικά μέχρι που μια μέρα επισκέφτηκε έναν φωτογράφο. Μέσα σε ένα κουτί με παλιά εξαρτήματα μηχανής βρήκε μια λαβή φλας από μια  μηχανή Graflex. Αμέσως ήξερε πως αυτό ήταν το κατάλληλο.

Advertisement

4. Μονόκερος Origami-«Blade Runner»(1982)

Μια ταινία που αποτέλεσε την αφετηρία μιας ολόκληρης εποχής, δε θα μπορούσε να μην έχει ένα χαρακτηριστικό αντικείμενο. Όμοια με το χρυσό εισιτήριο, ο μονόκερος ήταν φτιαγμένος από κάποιο είδος χαρτιού παρόμοιο με αυτό για σοκολατάκια. Ήταν κατασκευασμένο από κάποιον καλλιτέχνη του οριγκάμι. Όσο μικρό και αναλώσιμο ήταν , τόσο περίτεχνη ήταν η κατασκευή του. Για όσους θέλετε να δοκιμάσετε τις δυνατότητές σας, εδώ μπορείτε να δείτε πως γίνεται.

5. Η Καρδιά του Ωκεανού-«Titanic»(1997)

Το κρεμαστό της Rose, στην αγαπημένη ταινία, ήταν φτιαγμένο από μια ημιπολύτιμη πέτρα, σε σχήμα καρδιάς, κομμένη σαν διαμάντι για να αντανακλά το φως. Αυτό το διαμάντι που άνοιξε, αλλά και έκλεισε την ιστορία, δεν υπήρξε ποτέ. Ωστόσο, μετά την ταινία φτιάχτηκε ένα αντίγραφο. 103 διαμάντια κύκλωναν το 171 καρατίων ζαφείρι, που φορέθηκε από τη Celine Dion τη βραδιά των Oscars και πουλήθηκε για 1.4εκ.$.

6. Wilson, η μπάλα βόλεϊ-«Cast Away»(2000)

Μια μπάλα του βόλεϊ κατάφερε να συνδέσει το όνομά της με μια ταινία, αποτελώντας το πιο χαρακτηριστικό κομμάτι της. Αλλά, δεν ήταν μια απλή μπάλα, ήταν ο Wilson. Στα χρόνια απομόνωσης, ο χαρακτήρα του Tom Hanks έπρεπε να απευθύνει το λόγο σε κάποιον-ή στην περίπτωσή μας, σε κάτι- για να μπορέσει να διατηρήσει τα λογικά του. Επίσης η προσθήκη του στο σενάριο ήταν πολύ έξυπνη γιατί κατά τα άλλα έχουμε μια ταινία που στο μεγαλύτερο μέρος της παίζει ένας μόνο χαρακτήρας. Η κόκκινη στάμπα ήταν τέμπερα και ο Hanks χρειάστηκε αρκετές επαναλήψεις για να πετύχει τη στάμπα. Επίσης, υπήρχαν διαφορετικές μπάλες για κάθε φάση της ταινίες, που αντιπροσώπευαν την εκάστοτε κατάσταση του αντικειμένου.

7.Δαχτυλίδι-«The Lord of the Rings trilogy»(2001-2003)

Φυσικά, από αυτή τη λίστα δε θα μπορούσε να λείπει το «Πολύτιμο» δαχτυλίδι. Το χρυσό δαχτυλίδι με τα χαραγμένα γράμματα στη Μαύρη Γραφή, ήταν το πιο σημαντικό αντικείμενο της παραγωγής. Έτσι είχαν κατασκευαστεί πολλά διαφορετικά, κατάλληλα για κάθε σκηνή. Κάποια ήταν πολύ βαριά για να μην αναπηδούν όταν πέσουν και άλλα πολύ μεγάλα για τα κοντινά πλάνα. Μα τα φωτεινά γράμματα ήταν προϊόν μοντάζ.

Advertisement

8.Ραβδί-«Harry Potter»(2001-2011)

Αμέτρητα αντικείμενα του συγκεκριμένου franchise έχουν κερδίσει τους φανατικούς θεατές και αναγνώστες. Από το μενταγιόν της Ερμιόνης, μέχρι τη χρυσή ιπτάμενη σφαίρα, η επιλογή ήταν δύσκολη. Όμως ένα είναι το πιο χαρακτηριστικό και ενδιαφέρον που όλοι θα θέλαμε να έχουμε. Φυσικά και μιλάμε για τα ραβδιά. Με κάθε μάγο να έχει το δικό του ξεχωριστό και μια πολύ λεπτομερή μυθολογία να τα συνοδεύει ήταν αναμενόμενο να αγαπηθούν τόσο πολύ.

9. Σβούρα-«Inception»(2010)

Ένα τόσο μικρό αντικείμενο κατάφερε να κάνει τους πάντες να πατήσουν πολλές φορές το replay και να συζητάνε μέχρι και σήμερα, αν τελικά πρόκειται για όνειρο ή για πραγματικότητα. Με απάντηση ή χωρίς, αυτή η μικρή σβούρα απέδειξε τη μεγαλοφυΐα του μεγάλου Christopher Nolan. Ο σκηνοθέτης είχε μια παρόμοια σβούρα, αλλά δεν γυρνούσε. Τότε, ο Scott Maginnis την πήρε και διατηρώντας μόνο την ιδιαίτερη υφή της, έφτιαξε μερικές διαφορετικές, καταλήγοντας σε αυτή που γυρνούσε καλύτερα.

10. Καρφίτσα-«The Hunger Games»(2012-2015)

Σύμβολο των βιβλίων, αλλά και των ταινιών «The Hunger Games» υπήρξε μια χρυσή καρφίτσα όπου μια κοτσυφόκισσα κουβαλάει ένα βέλος. Το σύμβολο αυτό της ελπίδα και της επανάστασης κατασκευάστηκε από την Dana Schneider. Το αρχικό σχέδιο έγινε σε ένα πολύ σκληρό κερί. Όλα τα μέρη του ήταν κατασκευασμένα από ασήμι, αλλά το βέλος χρειαζόταν περισσότερη αντοχή γι’ αυτό και έγινε από χρυσό 14 καρατίων. Τελικά, όλο το κόσμημα ήταν επιχρυσωμένο.

Πηγή: https://www.thrillist.com/entertainment/nation/greatest-movie-props

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Φοιτήτρια στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης .Υπερήφανο γέννημα θρέμμα Θεσσαλονίκης .Μονίμως ,αφηρημένη ,κυνική και κολλημένη με τη χθεσινή ταινία .

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG