«Atomic Blonde»: Επικίνδυνα αισθησιακή

Το φετινό καλοκαίρι μοιάζει να αποτελεί γυναικεία υπόθεση. Μετά τη «Wonder Woman», άλλος ένας δυναμικός, γυναικείος χαρακτήρας έρχεται να προκαλέσει αναστάτωση. Το «Atomic Blonde»  κάνει πρεμιέρα στις 28 Ιουλίου με πρωταγωνίστρια τη Charlize Theron και σίγουρα θα τραβήξει το ενδιαφέρον μας.

Αρχικά, η Lorraine Broughton(Charlize Theron) είναι μια γοητευτική γυναίκα, αλλά  και μία από τους πιο φονικούς πράκτορες της MI6. Αυτή τη φορά, η αποστολή της είναι η παράδοση ενός φακέλου, στην πόλη του Βερολίνου, εν μέσω μιας ασταθούς πολιτικής κατάστασης. Η υπηρεσία θα της αναθέσει τον  David Percival(James McAvoy), ως βοηθό και κωμικό στοιχείοκαι οι δυο τους θα κλιθούν να συνεργαστούν. Οι συμμαχίες ανατρέπονται και η Lorraine πρέπει να εντοπίσει τους διπλούς πράκτορες.

Το σενάριο της ταινίας είναι βασισμένο στην εικονογραφημένη νουβέλα των Antony Johnston και Sam Hart, «The Coldest City». Τη μεταφορά έχει αναλάβει ο Kurt Johnstad, ενώ τη σκηνοθεσία επιμελείται ο ανερχόμενος David Leitch. Ο τελευταίος έχει αναλάβει το «Deadpool 2» για την επόμενη χρονιά, αλλά μας συστήθηκε με το «John Wick». Όσον αφορά τον κεντρικό ρόλο, αυτός άνηκε εξαρχής, στη Charlize μιας και ασχολούνταν με τη συγκεκριμένη παραγωγή, τα τελευταία πέντε χρόνια. Ακόμη, στα γυρίσματα της ταινίας είχε την ευκαιρία να προπονηθεί με τον Keanu Reeves, που την ίδια περίοδο γύριζε το «John Wick: Chapter 2».

Αναπόφευκτη είναι η σύγκριση μεταξύ των δύο ταινιών μιας και οι ομοιότητες είναι προφανείς. Ακόμη και στην ατυχή περίπτωση που παρακολουθήσουμε τη θηλυκή εκδοχή του Wick, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μία από τις καλύτερες ηθοποιούς, ταινιών δράσης, στο στοιχείο της. Σίγουρα ανεβασμένες είναι οι προσδοκίες και για τον James McAvoy, που πέρυσι εντυπωσίασε με την ερμηνεία του στο «Split». Μαζί τους θα δούμε τους John Goodman, Toby Jones και Sofia Boutella.

Από τα πλάνα του trailer και τα δύο σπασμένα δόντια που στοίχησαν  τα γυρίσματα στη Theron, συμπεραίνουμε πως οι σκηνές μάχης είναι αρκετά βίαιες. Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται  πως η ευφυΐα και η ευρηματικότητα του πρωταγωνιστικού χαρακτήρα επιλέχθηκε να προβληθεί μέσω της  ικανότητάς της να μετατρέπει σε όπλα, διαθέσιμα αντικείμενα· τεχνική που έχουμε ξαναδεί στις ταινίες «Mission Impossible». Αναμενόμενο ήταν και το βάρος που  δόθηκε, στην προβολή της αισθησιακής φύσης της  πανέμορφης Theron.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την Ελλάδα δεν έχουν οριστεί ακόμη, ημερομηνία πρεμιέρας, αλλά στην Ευρώπη θα έρθει αρχές Αυγούστου.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;