Ένα πρόσφατο μουσικό ντοκιμαντέρ του Netflix με τίτλο ”Angèle” μας παρουσιάζει αναλυτικά τα πρώτα μουσικά βήματα αλλά και την μετέπειτα καριέρα της Γαλλίδας μουσικού Angèle. H Angèle είναι μια είναι μια τραγουδίστρια 26 ετών με μοναδική φωνή αλλά και εκπληκτικές ικανότητες στο πιάνο. Έχει καταγωγή από το Βέλγιο ενώ είναι και κόρη της ηθοποιού Λωράνς Μπιμπό και του μουσικού Marka. Μέσα από το συγκεκριμένο μουσικό ντοκιμαντέρ μπορούμε να κατανοήσουμε τους πιο σημαντικούς αλλά και καθοριστικούς ”σταθμούς” στην ζωή της. Είναι αναμφισβήτητα ένα ντοκιμαντέρ που θα μας προβληματίσει αλλά και θα μας ψυχαγωγήσει λόγω της τεράστιας δύναμης των τραγουδιών της.

Οι ερωτήσεις για την ζωή και την καριέρα της Angèle στις οποίες μας απαντά η ταινία είναι οι εξής:

  • Τι σημαίνει για ένα νεαρό άτομο να είναι η κόρη μιας διάσημης ηθοποιού αλλά και ενός αρκετά γνωστού μουσικού;

Η ίδια η Angèle επισημαίνει πως από τότε που ήταν μικρή ήθελε να είναι γνωστή στους άλλους επειδή ήταν η Angèle και όχι επειδή τύχαινε να είναι η κόρη δυο γνωστών ανθρώπων. Μάλιστα, οι γονείς της άργησαν να κατανοήσουν την δυσκολία του ζητήματος αυτού. Την κατανόησαν μόνο όταν και αυτοί βρέθηκαν στην δυσάρεστη θέση να αποκαλούνται από τους άλλους ως ”οι γονείς της Angèle”.

  • Πως έκανε η Angèle τα πρώτα της βήματα στον χώρο της μουσικής;

Ο δρόμος που έμελλε να διανύσει η νεαρή Angèle προκειμένου να γίνει γνωστή αλλά και να αποκτήσει σταθερούς ακροατές και fans ήταν περίπλοκος και γεμάτος εμπόδια. Η ίδια ξεκίνησε χιουμοριστικά θα έλεγε κανείς, αφού οι πρώτες ερμηνείες της προϋπόθεταν την κωμική της εμφάνιση. Αργότερα γνώρισε την πρώτη της manager και άρχισε να τραγουδά σε ένα jazz bar. Όμως, ακόμα και αν τραγουδούσε σε ένα υψηλής επισκεψιμότητας jazz bar, οι fans της ήταν περιορισμένοι. Άρχισε να λαμβάνει πολύ μεγαλύτερη αναγνώριση όταν συνεργάστηκε με τον ράπερ Νταμσό για μια περιοδεία.

Angèle
Πηγή εικόνας: rapunchline.fr
  • Τι την έκανε να σχολιαστεί αρνητικά από πολλούς επιτήδειους;

Όταν η Angèle αποφάσισε να συνεργαστεί με το περιοδικό Playboy στα πλαίσια μιας συνέντευξης, ποτέ δεν φαντάστηκε πως αντί για την συνέντευξη μια viral φωτογραφία της θα προκαλούσε μια τεράστια διχογνωμία. Το περιοδικό Playboy εν αγνοία της, δημοσίευσε τη εν λόγω προκλητική (για κάποιους) φωτογραφία της και με αυτόν τον τρόπο έδωσε ”έτοιμη τροφή” για σχολιασμό στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Όλοι τότε μιλούσαν φυσικά για την κόρη των Marka και Μπιμπό και όχι για την Angèle.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

  • Πως επέδρασε το συγκεκριμένο γεγονός στην ψυχολογία της τότε πρωτάρας μουσικού Angèle;

Την διέλυσε ψυχολογικά. Αλλά ευτυχώς της δίδαξε ένα πολύ σημαντικό μάθημα. Της δίδαξε πως είναι αδύνατο να γίνεις αρεστή σε όλους και ιδιαίτερα όταν περιτριγυρίζεσαι από φώτα και φωτογραφικές μηχανές. Υπό αυτές τις συνθήκες πολλοί θα θελήσουν να σε υποσκάψουν.

  • Πως η Angèle εδραίωσε την θέση της στον χώρο της μουσικής;

Δύο ήταν τα τραγούδια που έδειξαν στους περισσότερους ανθρώπους το ”τι εστί” Angèle. Το πρώτο της τραγούδι έχει τίτλο ”Balance ton quoi‘ που αναφέρεται στο κίνημα #metoo. Το συγκεκριμένο δυναμικό τραγούδι μπορεί να δώσει θάρρος σε καθεμία γυναίκα ξεχωριστά να πράξει αυτό που επιθυμεί αδιαφορώντας για όλους τους άλλους αλλά και να αγαπήσει βαθιά τον εαυτό της. Από πολλούς μάλιστα, το συγκεκριμένο τραγούδι θεωρείται φεμινιστικός ύμνος. Είναι ιδιαίτερα ατυχές που λίγους μήνες μετά ο αδερφός της Angèle ενεπλάκην σε μια υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης με πολλούς να υποστηρίζουν πως εμπνεύστηκε το συγκεκριμένο τραγούδι για να καλύψει τα ”βρώμικα ίχνη” του αδερφού της.

Angèle
Πηγή εικόνας: hiersoiraparis.com

Το δεύτερο τραγούδι που την βοήθησε να εδραιώσει την θέση της στον χώρο της μουσικής ήταν το τραγούδι με τίτλο ”Ta reine” που μιλά για τις σχέσεις των ατόμων που ανήκουν στην lgbt κοινότητα. Το συγκεκριμένο τραγούδι κυκλοφόρησε μόλις η σχέση της με μια κοπέλα αποκαλύφθηκε από ένα δημοσιογράφο.

Με το χέρι στην καρδιά μπορούμε να πούμε ότι η Angèle είναι μια τραγουδίστρια της νέας γενιάς που ξεχωρίζει. Ξεχωρίζει για την δυναμικότητα της, τις ιδέες της, την αγάπη της για όλους τους ανθρώπους. Εμείς ως θαυμαστές της χαιρόμαστε να τη βλέπουμε να εξελίσσεται ως μια γυναίκα πλέον με αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση! Εκτός από την αγαπημένη της γιαγιά που είναι πάντα στο πλευρό της, θα είμαστε και εμείς!

Δείτε το trailer της ταινίας εδώ:

Angèle | Official Trailer | Netflix – YouTube


Δώστε τη δικιά σας βαθμολογία

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΟΣΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΔΙΝΕΤΕ

Μέσος όρος: 3 / 5. Συνολικά βαθμολόγησαν: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Πάνω από όλα σίνεφιλ