Ανεξήγητα περιστατικά που συνέβησαν σε ταινίες τρόμου

Πηγή εικόνας: dreadcentral.com

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσο δύσκολο είναι να δουλεύεις στη βιομηχανία του κινηματογράφου; Αυτό που ίσως να μην γνωρίζεις είναι ότι υπάρχουν πολλά ανεξήγητα και εντελώς περίεργα περιστατικά που συμβαίνουν πίσω από τις κάμερες. Κάποιες από τις πιο γνωστές ταινίες τρόμου έχουν ορισμένες πολύ παράξενες ιστορίες να αφηγηθούν.

Το να γνωρίζεις τα συμβάντα που έχουν να αντιμετωπίσουν όσοι απασχολούνται με τα γυρίσματα αυτών των ταινιών σίγουρα σε κάνει να έχεις μια μεγαλύτερη εκτίμηση για το αποτέλεσμα, ακόμα και αν δεν σε πείσουν για την ύπαρξη σατανικών δυνάμεων. Ορισμένα τραγικά, μερικά απολύτως τρομακτικά, αλλά όλα εντελώς ανεξήγητα, προσθέτουν μυστήριο στις ιστορίες και δεν σταματούν ούτε όταν οι κάμερες σβήνουν…

Rosemary’s Baby (1968)

ανεξήγητα
Πηγή εικόνας: wall.alphacoders.com

Μια μέρα, ένας από τους παραγωγούς της ταινίας έλαβε μια ανώνυμη επιστολή που έγραφε ότι θα πεθάνει από μια επώδυνη ασθένεια. Όχι πολύ αργότερα, κατέρρευσε και χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση, από την οποία βγήκε ζωντανός. Ένας άλλος παραγωγός σχεδόν πέθανε μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Αλλά ο μουσικός συνθέτης ήταν ο λιγότερο τυχερός. Έχασε τη ζωή του από αιμάτωμα στον εγκέφαλο μετά από πτώση στο σκηνικό. Όχι το ιδανικότερο εργασιακό περιβάλλον, θα έλεγε κανείς.

IMDb link: www.imdb.com/title/tt0063522/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1

The Exorcist (1973)

ανεξήγητα
Πηγή εικόνας: americamagazine.org

Στα μέσα των γυρισμάτων το σκηνικό κάηκε και έπρεπε να ξαναχτιστεί από την αρχή, καθυστερώντας την κυκλοφορία της ταινίας. Σαν να μην έφτανε αυτό, τρία άτομα πέθαναν απροσδόκητα πριν την ολοκλήρωσή της. Αυτά τα περίεργα περιστατικά ανάγκασαν τον σκηνοθέτη να φέρει έναν ιερέα για να ευλογήσει το σετ. Δυστυχώς, αυτή η θεία παρέμβαση δεν εμπόδισε αρκετούς θεατές να πάθουν καρδιακή προσβολή σε προβολές της ταινίας. Δες την με δική σου ευθύνη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

IMDb link: www.imdb.com/title/tt0070047/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1

The Omen (1976)

Πηγή εικόνας: elpelicultista.com

Ένα σερί ατυχημάτων άρχισε όταν ένα μέλος του συνεργείου τραυματίστηκε σε τροχαίο. Αργότερα, ένας από τους σεναριογράφους είχε παρόμοια ατυχία, όταν το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε χτυπήθηκε από αστραπή, ενώ, μετά από λίγο καιρό, δύο παραγωγοί έζησαν ακριβώς τον ίδιο εφιάλτη. Ένα τρίτο (ναι, αν είναι δυνατόν) δυστύχημα με αεροπλάνο έμελλε να σκοτώσει αρκετά μέλη του συνεργείου. Όλοι όσοι ενεπλάκησαν σε αυτά τα ανεξήγητα περιστατικά κατευθύνονταν στο σετ της ταινίας…

IMDb link: www.imdb.com/title/tt0075005/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1

Twilight Zone: The Movie (1983)

Πηγή εικόνας: vanyaland.com

Kατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ένας από τους ηθοποιούς, ο Vic Morrow, έχασε τη ζωή του. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι είχε προβλέψει τον θάνατό του μόλις ένα χρόνο νωρίτερα. Πριν ξεκινήσει τα γυρίσματα έκανε ασφάλιση ζωής και είπε στην οικογένειά του ότι κάτι κακό θα συμβεί σε μια από τις επόμενες ταινίες του. Πράγματι, σε μία σκηνή ένα ελικόπτερο συνετρίβη και ο ηθοποιός αποκεφαλίστηκε, ενώ άλλοι δύο ανήλικοι ηθοποιοί βρήκαν τραγικό θάνατο. Πώς μπορεί να το γνώριζε;

IMDb link: www.imdb.com/title/tt0086491/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1

The Exorcism of Emily Rose (2005)

ανεξήγητα
Πηγή εικόνας: nathalie-kriek.nl

Η πρωταγωνίστρια, Jennifer Carpenter, ανέφερε ότι από την αρχή των γυρισμάτων το ραδιόφωνο στο δωμάτιό της ανοιγόκλεινε μόνο του χωρίς προφανή λόγο και έπαιζε ένα συγκεκριμένο τραγούδι, το Alive των Pearl Jam. Γρήγορα, κι άλλοι άνθρωποι που δούλευαν στην ταινία ανέφεραν ακριβώς το ίδιο, μέχρι που όλοι μαζί πήραν την απόφαση να απομακρύνουν τα ραδιόφωνα από τα δωμάτια των ξενοδοχείων τους. Σοφή επιλογή!

IMDb link: www.imdb.com/title/tt0404032/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1

The Amityville Horror (2005)

Πηγή εικόνας: wall.alphacoders.com

Αρχικά, τα γυρίσματα καθυστέρησαν εξαιτίας ενός νεκρού σώματος που ξεβράστηκε στην ακτή, πολύ κοντά στο σετ. Λίγο αργότερα, πολλοί ηθοποιοί και μέλη του συνεργείου άρχισαν να φρικάρουν όταν δεν μπορούσαν να σταματήσουν να ξυπνούν στις 3:15 το βράδυ, την ίδια ακριβώς ώρα που συμβαίνουν οι φόνοι στην ταινία (και στην πραγματική ιστορία στην οποία είναι βασισμένη). Περιττό να πούμε ότι όλοι ανακουφίστηκαν όταν τα γυρίσματα επιτέλους σταμάτησαν.

IMDb link: www.imdb.com/title/tt0384806/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1

Insidious (2010)

ανεξήγητα
Πηγή εικόνας: denofgeek.com

Πολλοί από όσους δούλεψαν σε αυτήν την ταινία άρχισαν να αναφέρουν ότι ένιωθαν τρομερά άβολα σε πολλές φάσεις των γυρισμάτων, ειδικότερα στο σετ του νοσοκομείου, σαν κάτι κακό να υπήρχε εκεί. Επίσης, πολλές φορές ακούγονταν ανεξήγητα κουδουνίσματα σε κάποιο από τα δωμάτια στον δεύτερο και στον τρίτο όροφο του ξενοδοχείου που έμεναν οι ηθοποιοί. Πού είναι το περίεργο σε αυτό? Κανείς δεν έμενε εκεί, ήταν εντελώς άδεια. Εκεί είναι το περίεργο!

IMDb link: www.imdb.com/title/tt1591095/?ref_=nv_sr_4?ref_=nv_sr_4

The Innkeepers (2011)

Πηγή εικόνας: letterboxd.com

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στο Yankee Pedlar Inn, ένα ξενοδοχείο που έχει τη φήμη ότι είναι στοιχειωμένο, μέλη του συνεργείου και ηθοποιοί αισθάνονταν συνεχώς ανήσυχοι λόγω κακών, ζωντανών ονείρων που είχαν σχεδόν κάθε βράδυ. Ακόμα, φώτα και τηλεοράσεις άναβαν και έσβηναν μόνα τους και η πρωταγωνίστρια πίστευε ότι ένα πνεύμα επισκεπτόταν το δωμάτιό της (και γιατί όχι;).

IMDb link: www.imdb.com/title/tt1594562/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1

The Possession (2012)

Πηγή εικόνας: fandango.com

Ορισμένα από τα πιο περίεργα πράγματα που συνέβησαν είχαν να κάνουν με λάμπες που σκάνε και ψυχρά αεράκια μέσα σε κλειστά σκηνικά. Αλλά το πιο τρομακτικό περιστατικό συνέβη όταν η εγκατάσταση αποθήκευσης όπου κρατούνταν όλα τα αντικείμενα κάηκε, με το μυστηριώδες κουτί που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία να μην βρίσκεται ποτέ και τους συντελεστές να φοβούνται να το αντικαταστήσουν. Οι έρευνες που ακολούθησαν δεν κατάφεραν να βρουν πως ξεκίνησε η φωτιά.

IMDb link: www.imdb.com/title/tt0431021/?ref_=nv_sr_3?ref_=nv_sr_3

Return to Babylon (2013)

Πηγή εικόνας: imdb.com

Αν και δεν είναι ταινία τρόμου, αξίζει μία θέση σε αυτήν τη λίστα μιας και αυτό που συνέβη θα μπορούσε σίγουρα να είναι το σενάριο για μία. Όταν οι άνθρωποι της παραγωγής άρχισαν να μοντάρουν τα πλάνα, είδαν με φρίκη τα πρόσωπα των ηθοποιών να παρουσιάζονται διαστρεβλωμένα και σε πολλές σκηνές να εμφανίζονται περίεργες φιγούρες. Όχι ότι σου το προτείνουμε αλλά, αν και δεν έχουν διαρρεύσει πολλές από αυτές τις εικόνες, μπορείς ακόμη να βρεις μερικές.

IMDb link: www.imdb.com/title/tt0255820/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1

The Conjuring (2013)

ανεξήγητα
Πηγή εικόνας: wallpapercave.com

Όποτε μέλη της οικογένειας στην οποία βασίζεται η ταινία επισκέπτονταν το πλατό, ένας δυνατός άνεμος άρχιζε να στροβιλίζεται γύρω τους. Ωστόσο, κανένα δέντρο δεν κουνιόταν, όπως θα περίμενε κανείς. Αλλά τα ανεξήγητα περιστατικά δεν σταματούν εκεί. Κάποια βράδια, ο σκύλος του σκηνοθέτη James Wan γάβγιζε μανιωδώς σε μία συγκεκριμένη γωνία του δωματίου. Αα, και το ξενοδοχείο που έμεναν οι ηθοποιοί πήρε φωτιά (χωρίς να βρεθεί η αιτία, φυσικά!).

IMDb link: www.imdb.com/title/tt1457767/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1

Annabelle (2014)

ανεξήγητα
Πηγή εικόνας: dreadcentral.com

Λίγο μετά από μια επίσκεψη του καστ στην αληθινή κούκλα, άρχισαν να εμφανίζονται στο σετ ανεξήγητα σημάδια νυχιών σε παράθυρα με σκόνη, σε μέρη που κανείς δεν είχε πρόσβαση. Και ήταν πάντα από τρία δάχτυλα, όπως και του δαίμονα στην ταινία. Η φήμη για μία άγνωστη ενέργεια εξαπλώθηκε όταν ένας ηθοποιός υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι, στον διάδρομο που θα γύριζε τη σκηνή του θανάτου του. Μάλλον ο σκηνοθέτης James Wan δεν πήρε το μάθημά του την πρώτη φορά!

IMDb link: www.imdb.com/title/tt3322940/?ref_=nv_sr_5?ref_=nv_sr_5

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εύα Μπακιρτζή

Πιθανώς το χαμένο παιδί της οικογένειας Αddams, αγαπώ να χάνομαι στον μαγικό κόσμο της λογοτεχνίας τρόμου, των horror ταινιών και της rock μουσικής, πάντα με παρέα τον λατρεμένο μου γάτο (όχι, δεν έχει μαύρο χρώμα).

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;