Η αισθηματική ταινία “All the bright places” κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 28 Φεβρουαρίου του 2020 και σημείωσε ιδιαίτερα καλή εισπρακτική επιτυχία. Πήρε αρκετά καλές κριτικές ενώ είναι και βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Νίβεν.

Η Βάιολετ είναι μια έφηβη που χάνει την αδερφή της. Η ίδια είναι βυθισμένη εξαιτίας του γεγονότος αυτού σε πολύ δυσάρεστες σκέψεις. Αδυνατεί να ξαναβγεί στον έξω κόσμο καθώς την τρομοκρατεί.

Τότε είναι που θα την παρατηρήσει ένας συμμαθητής της. Όχι μόνο θα την προσέξει αλλά θα βρει και κάθε δυνατό τρόπο να την γνωρίσει. Αν και η Βάιολετ στην αρχή φαίνεται να τρομάζει και να δυσανασχετεί, στο τέλος κολακεύεται από την προσοχή του.

Εκείνος προσπαθεί να της αποδείξει ότι χρωστάει στον εαυτό της να ξεπεράσει το τραγικό συμβάν που έτυχε στην αδερφή της. Την πείθει πως η ζωή είναι πανέμορφη, αρκεί να ζεις σωστά! Της δείχνει πόσο αψεγάδιαστη φαίνεται μέσα από τα μάτια του…

Εκείνος την βλέπει ως μια πολύχρωμη, φωτεινή κοπέλα που ακτινοβολεί ελπίδα. Οι δυο αυτοί νέοι προφανώς και δεν θα αργήσουν να ερωτευτούν ο ένας τον άλλο. Θα ζήσουν έντονα τον έρωτα τους και θα χαρίσουν ο ένας στον άλλον μοναδικές στιγμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

αισθηματική ταινία
Πηγή εικόνας: albawaba.com

Όλα κυλούν τέλεια μέχρι που η Βάιολετ ανακαλύπτει την ψυχολογική κατάσταση του Τέοντορ. Ο Τέοντορ παρόλο που είναι το στήριγμα της, δίνει την μάχη του απέναντι στην κατάθλιψη. Σε ορισμένες περιόδους της ζωής του χάνει τον έλεγχο και αδυνατεί να σκεφτεί καθαρά.

Η ψυχολογική του κατάσταση πρόκειται να τους απομακρύνει και να τους αποξενώσει. Το χάσμα που δημιουργείται μεταξύ τους είναι αδύνατο να γεφυρωθεί, κάτι που επιβεβαιώνει και στην συνέχεια η αισθηματική ταινία.

Όταν η Βάιολετ διαισθάνεται πως κάτι κακό έχει συμβεί, όλα πλέον είναι αργά. Ο Τέοντορ αποφασίζει να νικήσει την κατάθλιψη με τον πλέον αθέμιτο τρόπο. Την αυτοκτονία.

Αν και η συναισθηματική κατάσταση της Βάιολετ δυσχεραίνεται, αυτή καταλήγει σε καινούρια συμπεράσματα. Η απώλεια δυο πολύ σημαντικών και αγαπημένων της προσώπων θα της δώσει την δυνατότητα να συνειδητοποιήσει την σημασία της ζωής.

Θα κατανοήσει πως η ζωή δεν είναι τέλεια όπως ούτε και εκείνη. Έχει δικαίωμα στα λάθη αλλά και στην ευτυχία. Θα απαλλάξει επιτέλους τον εαυτό της από τις τύψεις που την βαραίνουν. Πολλά θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά και πολλά θα μπορούσε να είχε κάνει εκείνη διαφορετικά. Ωστόσο ο καθένας είναι υπαίτιος για την εξέλιξη της ζωής του και για το πως αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της ζωής.

Η αισθηματική ταινία “All the bright places” παρόλο που έχει δυσάρεστο τέλος, μας δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα. Μας προβληματίζει και μας βοηθά να κατανοήσουμε πως τίποτα δεν είναι δεδομένο. Πάνω από όλα όμως μας περνά ένα σημαντικότατο μήνυμα.. Η ζωή δεν είναι μόνο αυτά που μας συμβαίνουν, αλλά και η σκοπιά με τα οποία τα αντιμετωπίζουμε! 

Δείτε το trailer της ταινίας εδώ:

 


Δώστε τη δικιά σας βαθμολογία

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΟΣΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΔΙΝΕΤΕ

Μέσος όρος: 2 / 5. Συνολικά βαθμολόγησαν: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Καλησπερα! Ονομάζομαι Σόνια και είμαι λάτρης κάθε μορφής τέχνης. Έχω αδυναμία στον κινηματογράφο, στην μουσική και στην λογοτεχνία.