8 ταινίες με σατανικές κούκλες για δυνατές ανατριχίλες

Οι σατανικές κούκλες είναι ο εφιάλτης των παιδικών μας χρόνων. Οι κινηματογραφιστές αξιοποίησαν τις σατανικές κούκλες ώστε να δημιουργήσουν ανατριχίλες που θα ζουν αιώνια μέσα μας. Αυτές είναι 8 ταινίες με σατανικές κούκλες που επιθυμούν να νιώσουν τον φόβο σας. Τώρα που πλησιάζουν και τα Χριστούγεννα, τι καλύτερο από το να κάνετε δώρο στον εχθρό σας μια τέτοια κούκλα με φονική καρδιά καθώς και να προφυλαχτείτε από το να αγοράσετε εσείς μια τέτοια κούκλα για τα παιδιά και τα ανιψιά σας. Ετοιμαστείτε λοιπόν για δυνατές ανατριχίλες,γιατί αυτές οι σατανικές κούκλες δεν θέλουν να παίξουν με εσάς, άλλα με τα έντερα σας.

(Το άρθρο αποτελεί μέρος της σειράς άρθρων: 5 ταινίες με φίδια για δυνατές ανατριχίλες και 8 ταινίες με αράχνες για δυνατές ανατριχίλες)


Magic (1978)

Σκηνοθεσία: Richard Attenborouch

Πρωταγωνιστούν: Anthony Hopkins, Ann-Marget, Burgess Meredith

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Corky (Anthony Hopkins) είναι ένας αποτυχημένος βοηθός μάγου που επιθυμεί να έχει το δικό του show. Η μοίρα τον οδηγεί να γνωρίσει μια κούκλα με όνομα Fats, η οποία προσφέρει στον Corky  απίστευτη δόξα. Ο Fats όμως αρχίζει να αποκτά δικιά του συνείδηση και θέλει να ελέγξει τον αφέντη του.

Μια εξαιρετική ταινία με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο μας Hannibal Lecter, Anthony Hopkins και σε σκηνοθεσία του μεγάλου Richard Attenborouch (Gandhi) .

σατανικές κούκλες
Πηγή εικόνας: imdb.com

Dolls (1987)

Σκηνοθεσία: Stuart Gordon

Πρωταγωνιστούν: Ian Patrick Williams, Carloyn-Purdy Gordon, Carrie Lorraine

Η μικρή Judy (Carrie Lorraine) παγιδεύεται κατά την διάρκεια σφοδρής καταιγίδας μαζί με τους αυστηρούς γονείς της στην μέση του πουθενά. Η οικογένεια βρίσκει καταφύγιο σε μια παλιά έπαυλη με ιδιοκτήτες ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που κατασκευάζει κούκλες. Οι κούκλες όμως έχουν ένα θανάσιμο μυστικό που μόνο η μικρή Judy μπορεί να κατανοήσει.

Μια πραγματικά ανατριχιαστική ταινία με σατανικές κούκλες από τον cult σκηνοθέτη Stuart Gordon (Re-Animator).

σατανικές κούκλες
Πηγή εικόνας: imdb.com

Child’s Play (1988)

Σκηνοθεσία: Tom Holland

Πρωταγωνιστούν: Catherine Hicks, Chris Sarandon, Alex Vincent

Όταν ο ψυχοπαθής δολοφόνος Charles Lee Ray (Brad Dourif) παγιδεύεται σε ένα παιχνιδάδικο από την αστυνομία, αποφασίζει να μεταφέρει την ψυχή του με την βοήθεια της μαύρης μαγείας σε μια παιδική κούκλα. Η παιδική κούκλα με όνομα Chucky βρίσκει έναν νέο φίλο στα παιδικά και αθώα μάτια του Andy (Alex Vincent). Ο Chucky ονειρεύεται την εκδίκηση καθώς επιθυμεί να μεταφέρει την ψυχή του μέσα στον παιδικό του φίλο ώστε να ενσαρκωθεί ως άνθρωπος ξανά.

Αν οι ταινίες με σατανικές κούκλες είχαν αρχηγό, αυτός θα ήταν σίγουρα ο Chucky. Η ταινία απέκτησε 6 αριστουργηματικά sequels: Child’s Play 2 (1990), Child’s Play 3 (1991), Bride of Chucky (1998), Seed of Chucky (2004), Curse of Chucky (2013) και Cult of Chucky (2017). Το 2019 απέκτησε ένα ικανοποιητικό και μοντέρνο remake με τίτλο Child’s Play.

σατανικές κούκλες
Πηγή εικόνας: imdb.com

Puppet Master (1989)

Σκηνοθεσία: David Schmoeller

Πρωταγωνιστούν: Paul Le Mat, William Hickey, Irene Miracle

Ο Andre Toulon (William Hickey) είναι ένας από τους καλύτερους κατασκευαστές μαριονετών παγκοσμίως. Η μοναξιά του όμως είναι έντονη και έτσι αποφασίζει να χρησιμοποιήσει ένα αρχαίο αιγυπτιακό γριμόριο ώστε οι κούκλες του να αποκτήσουν ζωή. Το ξόρκι πετυχαίνει και ο Toulon οδηγείται στην τρελά και ύστερα στην αυτοκτονία. Τα χρονιά περνάνε και μια ομάδα πνευματιστών πηγαίνoυν στην έπαυλη του Toulon για να ερευνήσουν το μυστήριο πίσω από την αυτοκτονία του. Εκεί θα τους υποδεχτεί μια συμμορία από σατανικές μαριονέτες που δεν θα δείξουν έλεος σε οτιδήποτε έχει αίμα μέσα του.

Από τις πιο επιτυχημένες σειρές ταινιών τρόμου με σατανικές κούκλες. Η ταινία απέκτησε 12 sequels: Puppet Master 2 (1990), Puppet Master 3: Toulon’s Revenge (1991), Puppet Master 4 (1993), Puppet Master 5: The Final Chapter (1994), Curse of the Puppet Master (1998), Retro Puppet Master (1999), Puppet Master: The Lecacy (2003), Puppet Master vs Demonic Toys (2004), Puppet Master: Axis of Evil (2010), Puppet Maset X: Axis Rising (2012), Puppet Master: Axis Termination (2017), Puppet Master: The Littlest Reich (2018). Το 2020 θα κυκλοφορήσει το 13ο κεφάλαιο της σειράς με τίτλο, Blade: The Iron Cross.

σατανικές κούκλες
Πηγή εικόνας: imdb.com

Dolly Dearest (1991)

Σκηνοθεσία: Maria Lease

Πρωταγωνιστούν: Denise Crosby, Sam Bottoms, Rip Torn

Μια οικογένεια από την Αμερική πηγαίνει στο Μεξικό ώστε να να ανακαινίσει ένα εργοστάσιο παιχνιδιών. Το εργοστάσιο όμως είναι διπλά σε έναν τάφο ενός δαιμονικού παιδιού που λάτρευε τον Σατανά, από την αρχαία φυλή των Sanzia. Το πνεύμα θα κυριεύσει τα παιχνίδια και οι ανατριχίλες θα είναι πολλές.

Η ταινία περιέχει μια από τις πιο τρομαχτικές κούκλες στην ιστορία της μεγάλης οθόνης. Μέχρι και η Annabelle θα ένιωθε δέος.

Πηγή εικόνας: pinterest.com

Demonic Toys (1992)

Σκηνοθεσία: Peter Manoogian

Πρωταγωνιστούν: Tracy Scoggins, Bentley Mitchum, Dano Cerny

Κατά την διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης, μια συμμορία εγκληματιών βρίσκουν καταφύγιο σε μια αποθήκη παιχνιδιών. Εκεί τους ακολουθούν και δυο αστυνομικοί. Στην αποθήκη όμως τα παιχνίδια είναι ζωντανά και υπηρετούν έναν αρχαίο δαίμονα ο οποίος διψάει για αίμα και δύναμη.

Από τους παραγωγούς της σειράς ταινιών Puppet Master. Η ταινία απέκτησε 3 sequels: Dollman vs Demonic Toys (1993), Puppet Master vs Demonic Toys (2005) και Demonic Toys 2 (2010).

Πηγή εικόνας: imdb

Blood Dolls (1999)

Σκηνοθεσία: Charles Band

Πρωταγωνιστούν: Kristopher Logan, Debra Mayer, William Paul Burns

Ο Virgil Travis (Kristopher Logan) είναι ένας μανιακός και παραμορφωμένος δολοφόνος που ζει έγκλειστος στην έπαυλη του μαζί με έναν νάνο σερβιτόρο και έναν δεξιόχειρα ψυχοπαθή δολοφόνο. Παρόλο που οι τρεις τους έχουν ζήσει θρυλικές στιγμές με τα εγκλήματα τους, ο Virgil αποφασίζει να φτιάξει τρεις κούκλες, οι οποίες θα έχουν μέσα τους το δολοφονικό ένστικτο του δημιουργού τους. Η αιματηρή εκδίκηση είναι κοντά…

Από τους παραγωγούς του Puppet Master και του Demonic Toys. 

σατανικές κούκλες
Πηγή εικόνας: imdb.com

Annabelle Comes Home (2019) 

Σκηνοθεσία: Gary Dauberman

Πρωταγωνιστούν: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Mckenna Grace

Οι πνευματιστές Ed και Lorraine Warren (Patrick Wilson,Vera Farmiga) παγιδεύουν την δαιμονική κούκλα Annabelle μέσα σε καθαγιασμένο γυαλί και την αποθηκεύουν στο υπόγειο μαζί με όλα τα άλλα καταραμένα αντικείμενα που έχουν μαζέψει από τις περιπέτειες τους. Οι δυο τους θα πρέπει να φύγουν για λίγες μέρες για να κυνηγήσουν το επόμενο τυχάρπαστο φάντασμα που ενοχλεί τον υλικό κόσμο. Η 10χρονη κόρη τους Judy (Mckenna Grace), θα μείνει σπίτι υπό την εποπτεία μιας έφηβης νταντάς της Mary Ellen (Madison Iseman) που φυσικά θα καλέσει και την κοριτσοπαρέα της. Μια από τις κολλητές της, η Daniella (Katie Sarife), η οποία βασανίζεται από ένοχες για τον θάνατο του πάτερα της, μπαίνει κρυφά στο υπόγειο και αφαιρεί το καθαγιασμένο γυαλί ώστε η Annabelle να την φέρει σε επικοινωνία με τον πάτερα της. Όμως, η Annabelle δεν είναι τόσο φιλεύσπλαχνη και για αυτό θα καλέσει και τους δαίμονες της μαζί.

Το τρίτο και καλύτερο κεφάλαιο της τριλογίας της Annabelle, καθώς και ένα ανατριχιαστικό κομμάτι του κινηματογραφικού σύμπαντος του The Conjuring.

Πηγή εικόνας: imdb.com

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Παναγιώτης Γλυνός

Είμαι ο Παναγιώτης Γλυνός. Έχω σπουδάσει σκηνοθεσία στο New York College. Είμαι λάτρης του κινηματογράφου,της λογοτεχνίας και του μυστηρίου. Λατρεύω την περιπέτεια και το ρίσκο. Τα πάθη μου και η λατρεία μου προς την τέχνη,πάντα με οδηγούσαν σε παράτολμα δημιουργήματα. Το 2015 εξέδωσα το πρώτο μου βιβλίο,Ο Μεσσίας του Θανάτου και το 2016,το δεύτερο βιβλίο με τίτλο,Εγώ,ο Εωσφόρος. Έχω σκηνοθετήσει δυο μικρού μήκους ταινίες(Killer's Eyes,Το Όπλο)τις οποίες μπορείτε να τις βρείτε στο youtube. Έχω συμμετάσχει ως βοηθητικός ηθοποιός στις σειρές,Η Ζωή Εν Τάφω,Έτερος Εγώ-Χαμένες Ψυχές και Κόκκινο Ποτάμι. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και να συνεργαστώ με μεγάλους σκηνοθέτες του ελληνικού κινηματογράφου όπως τον Παντελή Βούλγαρη,τον Τάσο Ψαρρά και τον Μανούσο Μανουσάκη.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;