7o Micro μ Festival : Μικρές ταινίες για μεγάλη ματιά

Το 7o Micro μ Festival έρχεται και είναι ένα ελληνικό διαγωνιστικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους όπου τις ταινίες θα κρίνει το κοινό. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται κάθε φθινόπωρο για μια ημέρα ταυτόχρονα στην Αθήνα και άλλες πόλεις τις Ελλάδας και αποτελεί έναν νέο και ανοιχτό χώρο, μια γιορτή, βασισμένη στην έμπνευση και τη διάδραση μεταξύ ανθρώπων που αγαπούν τον κινηματογράφο. Είναι το μοναδικό φεστιβάλ της χώρας που προβάλλει 15 ταινίες μικρού μήκους σε μια ημέρα, την ίδια ώρα σε πολλές πόλεις ταυτόχρονα με «ζωντανή» αναμετάδοση των αποτελεσμάτων.

Το MμF φιλοδοξεί να καλύψει την ανάγκη των νέων κινηματογραφιστών να βρουν έναν τρόπο προβολής του έργου τους αναδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο της ταινίας μικρού μήκους στη χώρα μας. Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου δεκαπέντε πόλεις θα έχουν την ευκαιρία να εκμηδενίσουν για λίγο τα χιλιόμετρα και τις διαφορές τους για να απολαύσουν μαζί φρέσκο ελληνικό «μικρό» κινηματογράφο.

Συνταγή επιτυχίας και πόλο έλξης του φεστιβάλ αποτελούν σαφώς οι απευθείας συνδέσεις κι η ταυτόχρονη ψηφοφορία του κοινού, οι οποίες εκτός από το να προσφέρουν ψυχαγωγία, στήνουν ζωντανά έναν άμεσο κινηματογραφικό διάλογο μεταξύ του ετερόκλητου κοινού του.

Από το 2011, την πρώτη χρονιά δημιουργίας του MμF στην Αθήνα, το φεστιβάλ έχει μέσα σε πέντε χρόνια αυξήσει το δίκτυο των πόλεων διεξαγωγής του σε δέκα, το 2015, υπερδεκαπλασιάζοντας το κοινό του και αλλά και ανοίγοντας τα φτερά του στο εξωτερικό. Μια δυναμική πορεία που κάθε χρονιά επιβεβαιώνει το λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκε και εξηγεί το θόρυβο που σταδιακά δημιουργεί στους λάτρεις του ανεξάρτητου σινεμά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημέρα: Σάββατο 14 Οκτωβρίου

Ώρα: 19:00 (Ώρα Ελλάδος)

Εισιτήρια: Γενική Είσοδος 7 € / Προπώληση 6€ viva.gr

Οι χώροι διεξαγωγής είναι:

1. Αθήνα–Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης–Πειραιώς 206, Ταύρος

2. Θεσσαλονίκη–Cine Βακούρα– Ι. Μιχαήλ 8, Θεσσαλονίκη

3. Ρόδος–Κινηματογράφος Παλλάς–Δημοκρατίας 13, Ρόδος

4. Χανιά–Studio OXO NOU–Αγ. Κυριακής 29

5. Ηράκλειο– Θεατρικός Σταθμός Ηρακλείου–Εφέσου 20-24

6. Ξάνθη–Λαογραφικό Μουσείο Φ.Ε.Ξ.–Αντίκα 7

7. Πάτρα–Κινηματογράφος Πάνθεον–Λ. Γούναρη 34

8. Τρίπολη–Cine Ville–28ης Οκτωβρίου 56&Δημητρακοπούλου 30

9. Σαντορίνη– Οινοποιείο Μπουτάρη–Μεγαλοχώρι, Σαντορίνη

10. Ιωάννινα–Καμπέρειο Πνευματικό Κέντρο–Παπαδόπουλου 11

11. Βόλος–Κτήριο Μεταξουργείου–Νικομήδειας 2, Νέα Ιωνία

12. Βερολίνο–Institut français -S. Boris Vian–Kurfürstendamm 211

13. Παρίσι–Centre Culturel Irlandais, 5, rue des Irlandais, Paris

14. Οδησσός–Παράρτημα Ε.Ι.Π.–Krasny pereoulok 20

15. Αλεξάνδρεια–Jessuit Cultural Center–298 Port Said Street

Πηγή: micromfestival.gr


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κατερίνα Βαρσαμοπούλου

#μούβιζ #λιβγιορλαιφμαφρεντ

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;