7 αληθινές ιστορίες αγάπης στον κινηματογράφο

Ιστορίες αγάπης. Είναι κάτι που όλους μας κάνει να σκιρτά η καρδιά μας. Όλοι έχουμε ακούσει την φράση ‘… αγάπη όπως στις ταινίες.’

Γεμάτη συναισθήματα και πάθος. Και ποιος δεν θα ήθελε κάτι τέτοιο;

Μερικές φορές όμως, η πραγματική ζωή είναι η καλύτερη έμπνευση για τους κινηματογραφιστές που ενδιαφέρονται για το θέμα της αγάπης. Απίστευτες ιστορίες αγάπης συμβαίνουν στην ζωή των ανθρώπων καθημερινά, το είδος του ειδυλλίου που κανένας σεναριογράφος δεν θα μπορούσε ποτέ να ονειρευτεί.

Και μερικές φορές, αυτές οι ανθρώπινες ιστορίες γίνονται η βάση για μεγάλες ταινίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρακάτω έχουμε συλλέξει 7 αληθινές ιστορίες αγάπης που μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο:


1. In the Realm of the Senses (1976)

Υπόθεση: Αυτή είναι μια πολύ συγκλονιστική ταινία για μια από τις πολλές ιστορίες αγάπης που μας λέει για το πώς το αχαλίνωτο πάθος μπορεί να αφανίσει τα πάντα. Αφηγείται την ιστορία ενός ειδυλλίου μεταξύ ενός άνδρα με καταγωγή από πλούσια αστική οικογένεια και την υπηρέτρια του. Χωρίς φαγητό και ποτό, ξεχνούν τις οικογένειες τους και εγκαταλείπονται στο πάθος τους. Σε μια άγρια αναζήτηση νέων μορφών ένωσης και ευχαρίστησης, η γυναίκα στραγγαλίζει τον εραστή της πριν τρελαθεί.

ιστορίες αγάπης
Πηγή εικόνας: Homemcr.org

Η πραγματική ζωή: Όσο περίεργο και αν φαίνεται, η ταινία απεικονίζει τις λεπτομέρειες ενός πραγματικού έρωτα, σχεδόν με ακρίβεια. Η μαγευτική ιστορία της Sada Abe, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην Ιαπωνία. Το 1936 είχε διαπράξει ένα τρομερό έγκλημα εναντίον του εραστή της απλώς και μόνο επειδή δεν ήθελε να τον μοιραστεί με κάποια άλλη. Το πρώτο τους ραντεβού λέγεται ότι κράτησε τέσσερις ημέρες κατά τις οποίες το ζευγάρι δεν έφυγε ποτέ από το κρεβάτι τους. Η Sada Abe, καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλακή για τις πράξεις της.

2.  Winter Cherry (1985)

Υπόθεση: Μια πολύ έξυπνη γυναίκα που ονομάζεται Όλγα μεγαλώνει μόνη της τον γιο της. Αυτή δεν είναι ξένη προς την αγάπη, το πρόβλημα είναι ότι είναι παντρεμένη με άλλον άνδρα αλλά δεν μπορεί να βρει το θάρρος να ξεφύγει από τον γάμο της. Προσπαθώντας να βρει έναν τρόπο να οργανώσει καλύτερα τη ζωή της, αναγκάζει τον εαυτό της να δεχτεί την προσφορά ενός πλούσιου άνδρα να πάει μαζί του για να ξεκινήσει μια νέα ζωή σε μια διαφορετική πόλη. Ο εραστής της, Vadim, συνειδητοποιεί τι έχει χάσει,την βρίσκει, και την φέρνει πίσω στην παλιά της ζωή. Στη συνέχεια, όμως τίποτα δεν αλλάζει. Αυτός δεν είναι ακόμη σε θέση να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα προς τα εμπρός για να βελτιώσει την ζωή τους μαζί. Από τις δυνατές ιστορίες αγάπης που αξίζει να δείτε.

ιστορίες αγάπης
Πηγή εικόνας: Es-kiz.ru

Στην πραγματική ζωή: Ο σεναριογράφος Vladimir Valutskiy, και η ηθοποιός Nadezhda Repina, ήταν τα πρωτότυπα για τους Vadim, και Όλγα. Η μυστική σχέση τους διήρκεσε 14 χρόνια. Οι δύο εραστές συναντήθηκαν στη Γιάλτα κάποια χρονική στιγμή, ενώ και οι δύο ήταν παντρεμένοι. Η Repina, χώρισε το σύζυγό της αλλά ο Valutskiy, έμεινε με την οικογένειά του. Υποσχέθηκε να πάρει διαζύγιο όταν η Nadezhda, συνάντησε έναν όμορφο Ιταλικό που έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο την ιστορία τους αλλά μετά δεν κράτησε τον λόγο του.

3. 50 First Dates (2004)

Υπόθεση: Οι βασικοί χαρακτήρες είναι η γοητευτική ξανθιά Lucy Whitmore, και ο γυναικάς που ονομάζεται Henry Roth. Ο τελευταίος είχε βαρεθεί να βγαίνει με κορίτσια που ήδη τα βαριόταν από το δεύτερο ραντεβού. Γι ‘αυτό τον προσελκύει η Lucy, με την οποία κάθε ραντεβού είναι σαν το πρώτο τους. Η αλήθεια είναι ότι πάσχει από αμνησία, ως αποτέλεσμα ενός ατυχήματος και ξεχνάει όλα όσα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας της, το επόμενο πρωί. Ο Henry, δεν πρόκειται να παραιτηθεί, ωστόσο, και καταγράφει τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής τους σε κασέτα κάθε μέρα για την Lucy. Έτσι, η ίδια ξεκινά κάθε πρωί βλέποντας την ιστορία τους. Μια από τις πολύ συγκινητικές ιστορίες αγάπης.

Πηγή εικόνας: Amazon.com

Στην πραγματική ζωή: το πρωτότυπο της Lucy, είναι η Αμερικανίδα Michelle Philpotts, η οποία πάσχει από μια σπάνια μορφή αμνησίας: μετά από μια σειρά ατυχημάτων, ο χρόνος και η μνήμη σταμάτησε γι ‘αυτήν και για 21 χρόνια έζησε στο 1994. Ο αγαπημένος σύζυγος, της αποδείκνυε κάθε πρωί ότι είναι παντρεμένοι, δείχνοντας τις φωτογραφίες της από το οικογενειακό άλμπουμ και τις σημειώσεις που κατέγραφε από τα πιο σημαντικά γεγονότα της ζωής τους μαζί. Η διαφορά σε σχέση με την ταινία είναι μόνο το γεγονός ότι στην πραγματική ζωή το ζευγάρι γνώριζε ο ένας τον άλλον πριν από το ατύχημα και ο σύζυγός της δεν χρειάζεται να κερδίζει την αγάπη της γυναίκας του κάθε μέρα.

Ο σύζυγός της Michelle, κολλάει σημειώσεις στο ψυγείο από τα σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν στην ζωή τους από το 1994. Κάθε μέρα η Michelle, ζει το ίδιο μέρος της ζωής της ξανά και ξανά.

4. Die Weisse Massai (2005)

Υπόθεση: Στις διακοπές της στην Κένυα, μια όμορφη γυναίκα, η Carola, ερωτεύεται τον Lemaliana. Αποφασίζει να εγκαταλείψει την ζωή που είχε στην Ευρώπη και να εγκατασταθεί με τον σύζυγό της στην έρημο της Κένυα. Δεν είναι εύκολο για την Carola, να συνηθίσει τους ιθαγενείς με την οπισθοδρομική ηθική τους. Με τον καιρό, η Carola, γεννά το πρώτο τους παιδί αλλά ακόμη και αυτό το γεγονός δεν μπορεί να την κρατήσει στο πλευρό του συζύγου της. Αποφασίζει να γυρίσει πίσω εξαντλημένη από τη ζήλια του και τον άγριο τρόπο ζωής.

ιστορίες αγάπης
Πηγή εικόνας: Deutschlandfunk.de

Η πραγματική ζωή: Η ιστορία της Corinne Hofmann, που περιγράφεται στο βιβλίο με το ίδιο όνομα, έγινε η βάση για αυτήν την ταινία. Η Corinne, συνάντησε στην Κένυα τον Lketinga Leparmoriyoin, το 1986 κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με το φίλο της, που τον χώρισε, πούλησε την επιχείρησή της στην Ελβετία και παντρεύτηκε τον νέο αγαπημένο της το 1988.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν πολλά προβλήματα. Δεν ήταν μόνο οι επικίνδυνες ασθένειες αλλά και οι πολιτιστικές διαφορές με τον σύζυγό της. Ο Lketinga, ήταν ένας πολύ ζηλιάρης άνθρωπος και συχνά άφηνε να εννοηθεί ότι ο ίδιος αμφέβαλε ότι ήταν ο πατέρας του παιδιού τους. Η Corinne, αγαπούσε τον άντρα της πάρα πολύ, αλλά μετά από μερικά χρόνια βασανιστηρίων αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα της. Μερικές ιστορίες αγάπης δεν είναι φτιαγμένες δυστυχώς για να κρατάνε.

5. Eat Pray Love (2010)

Υπόθεση: Η Elizabeth, μια επιτυχημένη συγγραφέας, συνειδητοποιεί ξαφνικά ότι δεν είναι η ζωή αυτή που θέλει. Αποφασίζει να εγκαταλείψει τα πάντα και να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο για να βρει τον εαυτό της. Στην Ιταλία υποκύπτει σε γαστρονομικές υπερβολές αλλά στην Ινδία προσπαθεί να ανακαλύψει το πνευματικό μονοπάτι, και τέλος, στο Μπαλί, συναντά την αληθινή αγάπη της.

ιστορίες αγάπης
Πηγή εικόνας: Indonesiaexpat.biz

Στην πραγματική ζωή: Η ταινία βασίζεται σε μια αυτοβιογραφία που γράφτηκε από την Elizabeth Gilbert. Γραμμένη σε ένα εξαιρετικά προσωπικό στιλ, μαθαίνουμε για την αγάπη μεταξύ της Elizabeth, και του Jose, (στην ταινία το όνομά του είναι Felipe). Αναπτύχθηκε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στην πραγματική ζωή, όπως αποδόθηκε και στην ταινία. Μια από τις πιο γλυκές και πικάντικες ιστορίες αγάπης.

Ωστόσο, στην τελευταία σκηνή της ταινίας, οι δύο ερωτευμένοι αποφασίσουν να μην παντρευτούν ποτέ, αλλά στην πραγματική ζωή, το ζευγάρι είναι ακόμα παντρεμένο.

6. The Vow (2012)

Υπόθεση: Η Paige, και ο Leo, γιορτάζουν την τέταρτη επέτειο του γάμου τους. Το ζευγάρι καταλήγει σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα και η Paige, πέφτει σε κώμα. Όταν συνέρχεται δεν αναγνωρίζει τον άντρα της και δεν θυμάται τη σχέση τους. Έτσι ο Leo, αποφασίζει να κερδίσει ξανά την καρδιά της Paige, του και να την κάνει να τον ξανά ερωτευτεί.

Πηγή εικόνας: Hollywoodreporter.com

Στην πραγματική ζωή: Ένα ζευγάρι, η Krickitt, και ο Kim Carpenter, είναι τα πρωτότυπα για την Paige, και τον Leo. Η αμνησία που προκαλείται από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα διαγράφει μνήμες από τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια της ζωής της Krickitt. Αυτό περιελάμβανε και την εποχή που συναντήθηκαν για πρώτη φορά και παντρεύτηκαν.

Ο Kim, δεν τα παράτησε και ήταν στο πλευρό της αγαπημένης του ακόμα και όταν δεν αισθανόταν ότι αυτή τον αγαπούσε το ίδιο. Με τον καιρό, η Krickitt, ερωτεύτηκε και πάλι το σύζυγό της. Αργότερα ο Kim Carpenter, έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο ‘Ο όρκος’, το οποίο αποτέλεσε τη βάση για την ταινία και μία από τις πιο όμορφες ιστορίες αγάπης.

7. Inseparable (2013)

Υπόθεση: Η ταινία απεικονίζει την ιστορία αγάπης ανάμεσα σε μια μαθήτρια, την Alya, και έναν στρατιώτη τον Pavel. Είναι άνοιξη του 1986 κατά τη διάρκεια του ατυχήματος του Τσερνόμπιλ. Ερωτεύονται με την πρώτη ματιά και αποφασίζουν ότι πρέπει να είναι μαζί ότι και να τους επιφυλάσσει η μοίρα.

Ο Pavel, όμως παίρνει μια σοβαρή δόση ακτινοβολίας αφού εργάζεται για το καθάρισμα του κατεστραμμένου πυρηνικού σταθμού. Ο νεαρός άνδρας φεύγει από το νοσοκομείο για να δει τη φίλη του και περνούν όλη την ημέρα στην έρημη πόλη, μεθυσμένοι από τα συναισθήματά τους. Η ταινία μας δείχνει πώς η Alya, και ο Pavel, ήταν σαν δύο σκώροι που πέταξαν ο ένας προς τον άλλο χωρίς να λάβουν υπ’ όψη κανέναν κίνδυνο γύρω τους.

Πηγή εικόνας: Kino-teatr.ru

Η πραγματική ζωή: Οι χαρακτήρες της Alya, και του Pavel, αντιπροσωπεύουν πολλές ιστορίες αγάπης που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της καταστροφής του Τσερνόμπιλ. Η κύρια υπόθεση στην οποία η ταινία βασίζεται είναι η τραγική ιστορία του πυροσβέστη Vasily Ignatenko, και της γυναίκας του Ludmila.

Ο Vasily, εργαζόταν στην επιχείρηση καθαρισμού μετά την καταστροφή και έλαβε μεγάλη δόση ακτινοβολίας. Η σύζυγός του διακινδύνευσε την ζωή της για να δει τον καταδικασμένο σύζυγό της μέχρι την τελευταία του πνοή. Ακόμη και όταν οι γιατροί της απαγόρευσαν κατηγορηματικά να είναι δίπλα του. Από τις ιστορίες αγάπης που σε αγγίζουν πραγματικά.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Νικολέτα Τσακουρίδου

90s kid, typing away at my laptop. Λατρεύω τις ταινίες και τις σειρές, τα βιβλία, την ποίηση και φυσικά την μουσική.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;