5 indieόμορφες ρομαντικές ταινίες των 90’s

ρομαντικές ταινίες
Πηγή εικόνας: amazon.com

Όλοι αγαπούν τις ρομαντικές ταινίες και πόσο μάλλον με μια δόση «badass» χροιάς επιπλέον. Η σύντομη παρακάτω λίστα, συμπεριλαμβάνει ορισμένες του είδους, που αποτύπωσαν την εκθαμβωτική αίγλη των 90’s, η καθεμία με τον δικό της μοναδικό τρόπο…

Romeo + Juliet (1996)

Σκηνοθεσία: Baz Luhrmann
Πρωταγωνιστούν: Leonardo DiCaprio, Claire Danes, John Leguizamo
Βαθμολογία στο IMDb: 6,7/10
Trailer: Romeo and Juliet 1996 trailer – YouTube

Μια λίστα με τέτοια θεματολογία, δεν θα μπορούσε παρά να ξεκινάει με την 90’s εκδοχή του πολυδιαδεδομένου ρομάντζου του William Shakespeare. Αυτή την φορά, μεταφερόμαστε μόνο λίγες δεκαετίες πίσω στα επικίνδυνα σοκάκια της Βερόνας, όπου μόνο ο σκληρότερος και ο πιο αδυσώπητος gangster κυριαρχεί, ενώ οι υπόλοιποι απλώς ακολουθούν και «τρώνε» την σκόνη του. Σε ένα τέτοιο σύμπαν, θα ήταν προφανώς ανέφικτο να συνυπάρχουν δύο εξ’ αυτών και εν προκειμένω, οι δύο περίφημες οικογένειες των Μοντέγων και των Καπουλέτων. Όπως επιτάσσει και η αυθεντική πτυχή της τραγωδίας, με μια δόση σκληρότητας και μοντερνισμού επιπλέον, o Baz Luhrmann (έχοντας έμφυτη την ευχέρεια στις ρομαντικές ταινίες) μετέφερε διαπρεπώς το έργο του μεγάλου αγγλοσαξονικού συγγραφέα, στις «εκσυγχρονισμένες» φαβέλες του αιματοβαμμένου Μεξικού, με ένα φρέσκο ζευγάρι πρωταγωνιστών (Leonardo DiCaprio και Claire Danes) και μουσική που αντικατοπτρίζει την λατρεμένη δεκαετία, επιτυχώς.

ρομαντικές ταινίες
Πηγή εικόνας: baldinini-shop.com

Buffalo ’66 (1998)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκηνοθεσία: Vincent Gallo
Πρωταγωνιστούν: Vincent Gallo, Christina Ricci
Βαθμολογία στο IMDb: 7,5/10
Trailer: Buffalo 66′ Blu-ray Trailer – YouTube

Η συγκεκριμένη πρόταση, ίσως να αποτελεί μια εναλλακτική μορφή ρομαντισμού, χάρη στην οποία καθίσταται αυτομάτως αμφιλεγόμενη ως προς το είδος της. Ωστόσο, παρά τις όποιες ενστάσεις του κοινού για το που να την κατατάξουν, παραμένει μια από τις πιο αγαπητές indie των 90’s, ακόμη και αν διαφέρει από τις υπόλοιπες κοινές ρομαντικές ταινίες. Πρόκειται για το σκηνοθετικό ντεμπούτο του εκκεντρικού καλλιτέχνη Vincent Gallo, αλλά και την αιτιολογημένα καλύτερή του έως τώρα. Ο προσφάτως αποφυλακισμένος Billy (ενσαρκωμένος από τον ίδιο τον Gallo), σπεύδει να βρει μια πιθανή νύφη για να παρουσιάσει στους γονείς του, ως σύζυγο, καταφεύγοντας στην απαγωγή μιας νεαρής ανυποψίαστης κοπέλας. Παρ’ ότι το σενάριο δεν φαντάζει ιδανικό για την αρχή ενός ρομάντζου, οι γνώστες του είδους ενδέχεται να διαφωνίσουν και μάλιστα, εν τέλει, να επιβεβαιωθούν.

ρομαντικές ταινίες
Πηγή εικόνας: deep-focus.com

True Romance (1993)

Σκηνοθεσία: Tony Scott
Πρωταγωνιστούν: Christian Slater, Patricia Arquette, Dennis Hopper
Βαθμολογία στο IMDb: 7,9/10
Trailer: True Romance (1993) Official Trailer # 1 – Christian Slater HD – YouTube

Ένας συνεσταλμένος νεαρός άντρας (Christian Slater) και ένα call girl (Patricia Arquette), ενώνουν τις εντελώς διαφορετικές ζωές τους και δημιουργούν ένα από τα πιο αλλόκοτα ζευγάρια σε ρομαντικές ταινίες, που επιβεβαιώνουν περίτρανα την περιβόητη φράση: «τα ετερώνυμα έλκονται»! Στην συγκεκριμένη περίπτωση, το πρωταγωνιστικό ντουέτο μοιάζει να αποστομώνει το κοινό με την ανέλπιστα εντυπωσιακή χημεία του και να προσθέτει στο έργο μια δόση ενδιαφέροντος παραπάνω. Με την κοκαΐνη που βρίσκεται στα χέρια του, από το σκοτεινό παρελθόν της αγαπητικιάς του, η 90’s εκδοχή του Slater που αγαπήσαμε, κινείται σε μονοπάτια αισθητά έξω από τα νερά του, επιδιώκοντας να την πουλήσει και να διευρύνει την «επιχείρησή» του στο επιβλητικό Hollywood. Από εδώ και στο εξής, ξεκινάει ένα αμφίβολο road trip, με μπόλικη βία και επιπλοκές, με σενάριο υπογραφής του Quentin Tarantino.

ρομαντικές ταινίες
Πηγή εικόνας: buzzfeed.com

A Life Less Ordinary (1997)

Σκηνοθεσία: Danny Boyle
Πρωταγωνιστούν: Cameron Diaz, Ewan McGregor, Holly Hunter
Βαθμολογία στο IMDb: 6,4/10
Trailer: A Life Less Ordinary (1997) Trailer – YouTube

Αναδρομώντας πίσω στον παλιό Danny Boyle, ανακαλύπτουμε μια από τις πιο υποτιμημένες ρομαντικές ταινίες των 90’s, με δύο νέους πρωταγωνιστές της δεκαετίας (Ewan McGregor και Cameron Diaz) και μια ιδιόμορφη σεναριακή συνταγή, που αναβλύζει 90ίλα. Πρόκειται για την ιστορία ενός νεαρού μικροαστού υπαλλήλου σε μια μεγαλοπρεπή εταιρεία, που αφότου απωληθεί αδίκως, επιχειρεί να απαγάγει την κόρη του αφεντικού του με σκοπό την εκδίκησή του. Σύντομα όμως, θα ανακαλυφθεί ότι πίσω από τους κεντρικούς χαρακτήρες, υπάρχουν κι άλλοι θεατές που παρακολουθούν το έργο και δεν είναι άλλοι από τους κατοίκους του Παραδείσου, που έστειλαν τους κατασκόπους τους, ώστε να επιβεβαιωθούν ή όχι εάν υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθεί ερωτικό ειδύλλιο, υπό αυτές τις συνθήκες. Το εντυπωσιακό στυλιζάρισμα, η αντιπροσωπευτική συλλογή από την οποία αποτελείται το soundtrack και η εναλλακτική χροιά της σκηνοθεσίας, υπόσχεται όλα εκείνα που ίσως να μην καταφέρνει να κάνει η περιγραφή της υπόθεσης.

ρομαντικές ταινίες
Πηγή εικόνας: virtual-history.com

Tromeo and Juliet (1997)

Σκηνοθεσία: Lloyd Kaufman
Πρωταγωνιστούν: Jane Jensen, Will Keenan, Valentine Miele
Βαθμολογία στο IMDb: 6,1/10
Trailer: Tromeo & Juliet – Trailer – YouTube

Εφόσον η λίστα δεν θα μπορούσε να μην ξεκινάει με την πρώτη πρόταση και εκδοχή της ιστορίας του παράφορα ερωτευμένου Ρωμαίου και της μοιραίας Ιουλιέτας, δεν θα ήταν δίκαιο να μην λήξει με τον μοναχικό Tromeo και την παγιδευμένη καλλονή, Juliet, αιχμάλωτοι αμφότεροι σε μια σουρεαλιστική «φυλακή» των καταπιεστικών συνθηκών της παράξενης ζωής τους, στα άγρια σοκάκια της μοντέρνας Νέας Υόρκης. Οι χαρακτήρες του έργου μετατρέπονται σε punk «φρικιά», όμως διατηρώντας την ποιητική χροιά των αυθεντικών στον λόγο τους. Σκηνοθετούνται από έναν θεότρελο σκηνοθέτη, που περισσυλλέγει όλα τα πιθανά στοιχεία φρίκης και τα προσθέτει στην ανορθόδοξη διασκευή. Διαστροφή, αιμομιξία, τέρατα, ναρκωτικά, ωμά κρέατα, εφιαλτικές εικόνες που μεταφέρουν στην πραγματικότητα τους φρικιαστικούς εφιάλτες της Juliet και αρκετή αιματοχυσία, συνθέτουν μια πρωτότυπα gore εκδοχή μιας εκ των πιο ρομαντικών ιστοριών όλων των εποχών.

ρομαντικές ταινίες
Πηγή εικόνας: mubicdn.net

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;