Ένα βιβλίο και ταξίδια περπατώντας τον κόσμο

Ένα βιβλίο ταξιδιωτικών εντυπώσεων με στοιχεία από προσωπικά βιώματα της πολυταξιδεμένης συγγραφέως το οποίο αποτελεί την πιο ωραία συντροφιά για ταξίδια (φυσικά και όχι μόνο) περπατώντας τον κόσμο. Η μαγεία με το να διαβάζεις το βιβλίο αυτό σε διακοπές είναι ότι αμέσως θες να σχεδιάσεις το επόμενο μακρινό σου ταξίδι. Παράλληλα, σαν ανάγνωσμα με έκανε να αναζητήσω πληροφορίες για την πεζοπορί και σχετικές δραστηριότητες. Πιο σημαντικό κλου σε αυτό: το γεγονός ότι και η ίδια η συγγραφέας όπως εξομολογείται είχε παντελή έλλειψη γνώσεων στο συγκεκριμένο θέμα – χόμπι. Με τον τρόπο αυτό, κι εμείς αγαπημένε αναγνώστη, μπορούμε να παρακινηθούμε να δοκιμάσουμε κάτι νέο έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας αλλά και ψυχραιμία για να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα αλλόκοτα που συμβαίνουν όταν περνοδιαβαίνεις τον κόσμο.

Νέοι τόποι, ιστορίες καθημερινής τρέλας που λαμβάνουν χώρα σε ταξίδια, τραγελαφικά σκηνικά, άγχος, έλλειψη ελέγχου μίας κατάστασης, μικρά ιστορικά ψήγματα και άλλα τόσα κάνουν αυτό το βιβλίο τόσο ξεχωριστό. Αποτελεί μία ανάλαφρη συντροφιά σε όσους ταξιδεύουν ή σε όσους για κάποιο λόγο αδυνατούν να ταξιδέψουν σωματικά, αλλά μπορούν να το κάνουν νοερά. Εικόνες, χρώματα και μυρωδιές μπλέκονται πολύ ιδιαίτερα συνθέτοντας ένα βιβλίο που θυμίζει διαβατήριο με συλλογή πολλών σφραγίδων από χώρες μακρινές.

βιβλίο και ταξίδια
protothema.gr

Εκείνο στο οποίο καταλήγει ο αναγνώστης μέσα από τις σελίδες είναι πως δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να μάθεις από το να ταξιδέψεις. Να γυρίσεις γειτονιές, να μιλήσεις με ντόπιους, να παρατηρήσεις συνοικίες, να μπεις σε μανάβικα άλλου τόπου, να γνωρίσεις τις μικρές καθημερινές συνήθειες άλλων λαών. Ο κόσμος είναι ένα βιβλίο και όσοι δεν ταξιδεύουν διαβάζουν μόνο τη μία σελίδα. Ταξιδευτής μπορείς να γίνεις με πολλούς τρόπους, είναι λάθος να θεωρούμε ότι είναι χόμπι μόνο των πλουσίων. Ακόμα και στην ίδια σου την πόλη μπορείς να ταξιδέψεις, ενώ το μόνο σίγουρο είναι ότι με το βίωμα μαθαίνεις καλύτερα.

Παράλληλα, περπατώντας εξερευνάς μια νέα πόλη, αφουγκράζεσαι τον σφυγμό της και συνειδητοποιείς τη ζωή, τα όμορφα και τα άσχημά της. Ο πολιτισμός και η παιδεία ενός μέρους κρύβεται στην απλή καθημερινότητα των κατοίκων της και όχι σε επιλεγμένα μουσεία και κριτικές του tripadvisor.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Βασιλικη Μπερτσια

Ονομάζομαι Μπερτσιά Βασιλική και είμαι εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση! Αγαπώ το διάβασμα, τα ταξίδια και τα ζώα! Επιλέγω να περνώ τον χρόνο μου δημιουργικά κάνοντας συνεχώς νέα πράγματα και ανακαλύπτοντας νέους ορίζοντες γνώσης και εμπειρίας!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;