Το σπίτι με την πλάτη στο βουνό από τις εκδόσεις ΑΕΝΑΟΝ

Μπορεί η ψυχή ενός σπιτιού να θεραπεύσει την ψυχή ενός ανθρώπου; αναρωτιέται η συγγραφέας Gilllian Val O’  Teli, στο καινούριο της βιβλίο που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΑΕΝΑΟΝ στα τέλη του Οκτωβρίου με τίτλο “Το σπίτι με την πλάτη στο βουνό”.

Στάθηκε στη μέση του δρόμου για να κοιτάξει το σπίτι απ΄έξω, σε μια ανόητη προσπάθεια να αποτυπώσει στο μυαλό του με μιας όλο του το περίγραμμα. Μα δεν ήταν αυτό που έβλεπε μπροστά του. Γιατί τότε ένιωσε να ανατριχιάζει από την κορφή ως τα νύχια;

Πώς μπορεί να συνδεθεί ένας ώριμος άντρας με την “μικρή έφηβη”; Και τι σχέση ΄μπορεί να έχει το σπίτι με την πλάτη στο βουνό; Είναι ένα περιγραφικό βιβλίο που σε ταξιδεύει σε όμορφες εικόνες της φύσης. Το φυσικό περιβάλλον και το σκηνικό είναι αυτά που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τον χαρακτήρα και τις αποφάσεις των ηρώων.

Ο ώριμος άντρας έχοντας ζήσει μια έντονη ζωή βρίσκεται τώρα στο σπίτι με την πλάτη στο βουνό. Η “μικρή έφηβη” προσπαθεί να δραπετεύσει από τις εντάσεις του σπιτιού της και να ανακαλύψει την ελεύθερη ενήλικη ζωή. Θα συνδεθούν οι ζωές των δύο ανθρώπων;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κουράστηκε. Είχε παρέλθει ο καιρός που μπορούσε να εμπλέκεται ευχάριστα σε τέτοιες αναζητήσεις. Ένιωθε την ανάγκη να γυρίσει προς τα μέσα, πέρα από αυτό που φαίνεται. Αρκετά χρόνια είχε σπαταλήσει για την διατήρηση της εικόνας του. Τόσος πολύς αγώνας για την αποδοχή από την κοινωνία, ένας αγώνας που τον εξάντλησε, που τον άφησε ανήμπορο να αντιδράσει σε όποια καπρίτσια απαιτούσε. Λαχταρούσε να νιώσει ελεύθερος, χωρίς τα δεσμά που επέτρεψε να του βάλουν για να μην μείνει μόνος.

Η μικρή έφηβη ένιωθε την απειλή να έρχεται. Τα πρόσωπα παραμορφώνοντας από το μίσος και την ένταση, γίνονταν τερατώδη  και απωθητικά. Οι κινήσεις των χεριών φόβιζαν με τη δύναμή τους, σε έκαναν να κιόλας στο τοίχο και να περιμένεις την καταιγίδα που ήταν βέβαιο ότι θα ξεσπάσει πάνω σου.

Η υπόθεση του βιβλίου χτίζεται πάνω σε φυσικά και γεωγραφικά στοιχεία. Η εξέλιξη επηρεάζεται από το περιβάλλον και σταδιακά, μέσα από σκέψεις και αποφάσεις, ολοκληρώνεται μια στοχαστική ιστορία ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα. Τελικά ένας αθέατος κόσμος μπορεί να είναι πιο δυνατός και πραγματικός από τις βιωματικές εμπειρίες.

Η συγγραφέας του βιβλίου

Η Val O’ Teli είναι πολίτης του κόσμου. Στις περιπλανήσεις της, είτε με τη φωτογραφική της μηχανή είτε με την πένα της, αναζητά να αιχμαλωτίσει τη μοναδική ιδιοσυγκρασία ενός τόπου και των ανθρώπων του, καταγράφοντας τις ποικίλες πλευρές του πολιτισμού και της παράδοσής του, οι οποίες αργότερα αποτελούν το υλικό του μυθοπλαστικού της έργου. Το μυθιστόρημά της “Κάτω απ’ τη σκιά του Άθω” συνδυάζει διάφορες μορφές καλλιτεχνικής και λογοτεχνικής έκφρασης σε μια απαθανάτιση της ζωής και της ιστορίας του ελληνικού νησιού της Σκιάθου.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Στέλλα Γιαννοπούλου

Βέρα Θεσσαλονικιά με λατρεία στα αμάξια, το διάβασμα και τη μαγειρική. Με εκφράζει: «Κάθε άνθρωπος δίνει την δική του μάχη ενάντια σε κάποιο αυταρχικό κατεστημένο του καιρού του, για να ζήσει με τους δικούς του όρους»

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;