Κάθε αρχή κρύβει ένα συναρπαστικό ταξίδι

Το βιβλίο της Ροσέττα Φόρνερ με τίτλο «Είμαι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί», ανήκει στην κατηγορία των βιβλίων που εγώ συνηθίζω ν’ αγοράζω όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά σε κάποιον τομέα κάποιας περιόδου της ζωής μου. Διότι ως γνωστόν τα βιβλία αυτής της κατηγορίας, όπως αναγράφεται και στο οπισθόφυλλο, κρύβουν στις λέξεις τους θετικότητα, φωτεινότητα και αισιοδοξία!!!

Λίγα λόγια για την συγγραφέα: Η Ροσέττα Φόρνερ  έχει σπουδάσει Επιστήμες της Πληροφόρησης και Κοινωνιολογίας, με ειδίκευση στην Ψυχολογία της Επικοινωνίας. Είναι ψυχοθεραπεύτρια ειδικευμένη στον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP), ασχολείται με την ψυχολογική διαπόνηση και την ατομική εκπαίδευση μέσω NLP και παραδίδει μαθήματα καλλιέργειας ομαδικού πνεύματος, ηγεσίας, τεχνικών παρουσίασης και διαπραγμάτευσης.

Το βιβλίο της Ροσέττα Φόρνερ με τίτλο «Είμαι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί» κρύβει πολλούς βιωματικούς προβληματισμούς. Για παράδειγμα στον δεύτερο πρόλογο του βιβλίου διαβάζουμε την ερώτηση «Να ζήσω την ζωή μου όπως θέλω εγώ ή όπως θέλουν οι άλλοι;». Θα τολμήσουμε άραγε σε κάποια φάση της ζωής μας να υπερβούμε τις κατεστημένες αντιλήψεις και την μαζοποίηση που επιβάλλεται και να βρούμε την χαμένη αυθεντικότητά μας από την οποία πηγάζει και η προσωπική μας ευτυχία;

Στο πρώτο κεφάλαιο η Ροσέττα Φόρνερ μας παραθέτει 13 αλήθειες που θ’ αλλάξουν την ζωή μας. Θα σταθώ στην δέκατη (εξάλλου όπως προανέφερα ο προβληματισμός είναι βιωματικός) η οποία αναφέρεται στην σημασία του να φροντίζεις το «σήμερα» για ένα καλύτερο «αύριο», διότι Tomorrow is out of sight. Στο δεύτερο κεφάλαιο διαβάζουμε για όλα εκείνα τα οποία πρέπει να πετάξουμε από την ζωή μας. «Πέτα όσα σ’ εμποδίζουν να είσαι ο εαυτός σου!», «Πέτα τις συνήθειες της παλιάς σου ζωής!», «Πέτα την γκρίνια και ξεκίνα να ευγνωμονείς!», «Φύγε από σχέσεις που δεν φέρνουν τίποτα καλό στην ζωή σου!»… και άλλα τόσα «Πέτα!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο επόμενο κεφάλαιο η Ροσέττα Φόρνερ μας προτρέπει να έρθουμε σ’ επαφή με την αγάπη, με την μουσική, με το παιδί που κρύβεται μέσα μας, με τον εαυτό μας και άλλα πολλά. Επίσης φροντίζει να μας υπενθυμίσει πως τα χρήματα πληρώνουν τους λογαριασμούς, τα υλικά αγαθά, όμως ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ!!! Ποιος από εμάς δεν έχει περάσει κάποια κρίση στην ζωή του, οικογενειακή, φιλική, προσωπική, επαγγελματική, κρίση ταυτότητας; «Άνοιξε τα φτερά σου!», «Πίστεψε σ’ εσένα!», «Σκέψου!»… μας συμβουλεύει η Ροσέττα Φόρνερ.«Μας λέει τα αυτονόητα» θα μπορούσε να σχολιάσει κάποιος, πολλές φορές όμως αυτά τα αυτονόητα τα ξεχνάμε και φυλακιζόμαστε στην δίνη της προσωπικής μας αλλοτρίωσης…

Το τελευταίο κεφάλαιο φέρει τον τίτλο «τα καινούργια πρέπει σου». Σ’ αυτό ο καθένας αναγνώστης υιοθετεί αυτό που τον αντιπροσωπεύει και το οποίο θα τον φέρει πιο κοντά στην ευτυχία. Παραθέτω την αποφώνηση αυτού του κεφαλαίου «Είμαι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί και είσαι ό,τι καλύτερο σου έχει συμβεί!».

Το βιβλίο της Ροσέττα Φόρνερ «Είμαι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί», μου έφερε στο νου τα λόγια του Γάλλου ποιητή Πωλ Βαλερύ «Πάντα να ξαναρχίζεις»!!!

Η συγγραφέας του βιβλίου

Η ΡΟΣΕΤΤΑ ΦOΡΝΕΡ έχει σπουδάσει Επιστήμες της Πληροφόρησης και Κοινωνιολογία, με ειδίκευση στην Ψυχολογία της Επικοινωνίας. Είναι ψυχοθεραπεύτρια ειδικευμένη στον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP), ασχολείται με την ψυχολογική διαπόνηση (coaching) και την ατομική εκπαίδευση μέσω NLP, από τότε που άφησε τον χώρο της διαφήμισης, το 1991, και παραδίδει μαθήματα καλλιέργειας ομαδικού πνεύματος, ηγεσίας, τεχνικών παρουσίασης και διαπραγμάτευσης. Υπήρξε μαθήτρια των Ρόμπερτ Ντιλτς και Τζούντι ΝτεΛοζιέ, ενώ σπούδασε και ερικσονιανή υπνοθεραπεία με τον Στίβεν Γκίλιγκαν. Έχει εργαστεί σε διευθυντικές θέσεις σε πολυεθνικές διαφημιστικές εταιρείες, καθώς και ως σύμβουλος επιχειρήσεων στον τομέα της επικοινωνίας.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ελένη Τσαγγάλη

Ζω στις Σέρρες. Διδάσκω Νεοελληνική Γλώσσα και Ιστορία στην ιδιωτική εκπαίδευση. Αγαπώ την ευγένεια & την διακριτικότητα στους ανθρώπους. Το προσωπικό μου "πιστεύω" είναι: Τα "μικρά" είναι τα πιο σημαντικά!!!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;