«Μιχαήλ, οι άγγελοι έχουν φτερά»: ένα νέο βιβλίο που συγκινεί

Στο ερώτημα ποια βιβλία πρέπει να διαβάζουμε, ο Φραντς Κάφκα κάποτε απάντησε πως “τα βιβλία που έχουμε ανάγκη είναι αυτά που πέφτουν σαν το τσεκούρι στην παγωμένη θάλασσα της ψυχής μας”. Η νέα κυκλοφορία από τις εκδόσεις Πατάκη με τίτλο «Μιχαήλ: Οι άγγελοι έχουν φτερά» του Πασχαλάκη Παναγιώτη, είναι ακριβώς αυτό, καθώς επρόκειτο για ένα βιβλίο που στόχο του έχει να βοηθήσει αυτούς που αντιμετωπίζουν την απώλεια ενός αγαπημένου τους προσώπου, και πιο συγκεκριμένα ακόμα, του παιδιού τους, ώστε μέσα από τις σκέψεις και τα συναισθήματα αυτού του πονεμένου συγγραφέα, μα ταυτόχρονα αγωνιστή πατέρα, να φροντίσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τα ψυχικά τους τραύματα και να αναδιοργανώσουν την ζωή τους.

Μερικές πληροφορίες για το βιβλίο:

11 Αυγούστου 2014. Ένα δεκάχρονο παιδί, ο Μιχαήλ, τραυματίζεται θανάσιμα κάνοντας θαλάσσια σπορ. Το βιβλίο αυτό, γραμμένο από τον πατέρα του, δεν είναι εγχειρίδιο πόνου, ούτε οδηγός επιβίωσης· καταγράφοντας τα οδυνηρά γεγονότα και ό,τι ακολούθησε, επιδιώκει να βοηθήσει κάθε άνθρωπο που νιώθει αβάσταχτο τον πόνο της απώλειας, προκειμένου να καταφέρει να ανακαλύψει το δικό του μονοπάτι που θα του επιτρέψει να επανασυνδεθεί με τη ζωή.

“Περιγράφω ό,τι ανακάλυψα εγώ κατά τη διάρκεια της τραγικής αυτής πορείας μέσα από τον πόνο και την απελπισία, και αφηγούμαι πώς κατάφερα να λυτρωθώ τελικά από τις καταστροφικές σκέψεις που μου προκαλούσε η απώλεια του γιου μου, και να τις μετατρέψω σε ιδέες. Ιδέες που θα έφερναν αλλαγή στον κόσμο που ζούμε και θα βοηθούσαν εμένα και την οικογένεια που μου απέμεινε, τη γυναίκα μου, να αντιμετωπίσουμε τη διαφορετική πλέον ζωή μας. Πίστεψα ότι μόνο έτσι θα συνεχιστεί η ζωή του παιδιού που λάτρεψα και έχασα. Ήταν η εσωτερική μου ανάγκη να ξέρω ότι η σχέση που μας είχε συνδέσει θα παρέμενε ανέπαφη και η αγάπη μας δε θα εξαφανιζόταν μαζί του. Καταθέτω το κείμενο αυτό με την ελπίδα πως θα καθοδηγήσει την ψυχή, το μυαλό και τον πόνο της καρδιάς σας στη διαφορετική, καινούρια ζωή σας μετά την απώλεια, με την ελπίδα να δεχτείτε, κοιτάζοντας από διαφορετικό πλέον πρίσμα, ξανά τη χαρά στη ζωή σας”. (Από τον πρόλογο του συγγραφέα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι άγγελοι έχουν φτερά

(Πηγή εικόνας: ianos.gr)

Η τραγωδία αυτή, η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο, στάθηκε η αφορμή για τον Παναγιώτη Πασχαλάκη να ιδρύσει τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Safe Water Sports με στόχο άλλα παιδιά να μη βρεθούν ποτέ στη θέση του μονάκριβου γιου του. Μια κίνηση πραγματικά αποτελεσματική, αφού μόλις μερικά χρόνια αργότερα και ήδη αξιοσημείωτες καινοτομίες έχουν παρατηρηθεί όσον αφορά την ασφάλεια των ατόμων που ασχολούνται με θαλάσσιες δραστηριότητες. Μια κίνηση που μας διδάσκει την αξία της συνεχής προσπάθειας μέσα από έναν τρυφερό αγώνα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστίνα Λόνδου

Γεννημένη το '99 στην Χαλκιδική, αντικείμενο σπουδών μου η φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και μεγάλη μου λατρεία... τα βιβλία. Βιβλία κοινωνικού, φιλοσοφικού και ψυχολογικού περιεχόμενου πάντοτε κέρδιζαν το ενδιαφέρον μου, μα φυσικά σχέση ζωής μέχρι στιγμής αποδεικνύεται η λογοτεχνία, που με το μαγικό της τρόπο καταφέρνει κάθε στιγμή να με ταξιδεύει.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;