40 μοναδικές Ελληνίδες, από τις εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

μοναδικές ΕλληνίδεςΙστορίες για ατρόμητα κορίτσια! Είναι ένα νέο εφηβικό βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ και δεν απευθύνεται μόνο σε κορίτσια. Ομολογώ ότι διαβάζοντας τα ονόματα των σαράντα αυτών μοναδικών Ελληνίδων κάποιες μου δε μου φάνηκαν γνωστές.

Η πρώτη συγγραφέας της νεότερης εποχής, την οποία ανάγκασαν να παντρευτεί με το ζόρι. Η πρώτη γυναίκα ζωγράφος που ντύθηκε και παρουσιάστηκε ως άντρας στη σχολή Καλών Τεχνών της Ιταλίας, επειδή δε μπορούσαν να δεχτούν γυναίκα σπουδάστρια.

Οι βιογραφίες των γυναικών δίνονται σε σύντομα κείμενα γραμμένα σε πολύ απλή γλώσσα και με χρονολογική σειρά ώστε εύκολα να γίνεται κατανοητή και να απομνημονεύεται.

Αρχίζοντας από την Πηνελόπη, το πρότυπο συζυγικής αφοσίωσης και ολοκληρώνοντας με την Αρβελέρ, την αγωνίστρια της αντίστασης, βυζαντινολόγο και ακαδημαϊκό οι νεαροί αναγνώστες αποκτούν εκτός από γνώσεις και αυτοπεποίθηση. Κάποιες απλές γυναίκες αλλά με δυναμικές προσωπικότητες πάλεψαν με τη μοίρα τους , με τις κοινωνικές ανισότητες για να θεμελιώσουν την έννοια της ισότητας.

Επιστήμονες, καλλιτέχνιδες, συγγραφείς, αγωνίστριες της ελευθερίας, αθλήτριες, πολιτικοί που διακρίθηκαν μέσα στην ιστορία της αρχαίας, αλλά ιδίως της σύγχρονης Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

“40 μοναδικές Ελληνίδες. Ιστορίες για ατρόμητα κορίτσια” είναι ένα βιβλίο απαραίτητο για κάθε παιδική και νεανική βιβλιοθήκη, πηγή έμπνευσης και γνώσης για κορίτσια και αγόρια. Ένα βιβλία που δημιουργεί υγιή πρόσωπα για τα κορίτσια λίγο πριν και κατά το ξεκίνημα της εφηβείας τους, δείχνοντας πως ο ηρωισμός, η αυτοθυσία, η γνώση, η προσπάθεια, η έμπνευση είναι εκείνα που δίνουν πραγματικό νόημα αλλά και απόλαυση στη ζωή. Σαράντα σπουδαίες Ελληνίδες που μεγαλούργησαν υπερβαίνοντας τους περιορισμούς του φύλου τους, απτόητες από τις δυσκολίες και ανένδοτες στην επιδίωξη των στόχων τους.

Πιστεύω ότι το βιβλίο περνά ένα από τα ωραιότερα μηνύματα σε νεαρά κορίτσια και αγόρια. “Μπορείς να καταφέρεις τα πάντα αρκεί να έχεις ένα στόχο και με υπομονή και σταθερά βήματα να πλησιάσεις προς αυτόν” Δεν είναι ένα φεμινιστικό κείμενο αλλά εξυμνεί τις προσπάθειες και τις ελπίδες κάποιων γυναικών για να πραγματοποιήσουν το όνειρό ή τον στόχο τους.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Συγγραφέας: Σχινά Κατερίνα

Εικονογράφος: Μυρτώ Δεληβοριά,Polkadot Design,Σάντρα Ελευθερίου,Ναταλία Καπατσούλια,Μιχάλης Καζάζης,Μάρια Μπαχά,Ίρις Σαμαρτζή,Ντανιέλα Σταματιάδη,Σοφία Τουλιάτου,Κατερίνα Χαδουλού,Φωτεινή Τίκκου,Πέτρος Μπουλούμπασης,Κώστας Θεοχάρης, Μαργαρίτα Τζαννέτου,Αχιλλέας Ραζής

Δεν υπάρχουν δυσκολίες όταν θέλεις κάτι με όλη σου την καρδιά.
Δεν υπάρχουν εμπόδια που δεν μπορείς να ξεπεράσεις
όταν λαχταράς να γίνεις η καλύτερη σ’ αυτό που αγαπάς.
Οι ιστορίες σαράντα μοναδικών Ελληνίδων που αψήφησαν
τις δυσκολίες, δείχνουν και σε σένα τον δρόμο.
Μη δειλιάζεις, μη συμβιβάζεσαι.
Δείξε τόλμη και αφοσίωση σ’ έναν σκοπό και θα τα καταφέρεις.
Σαράντα συναρπαστικές ιστορίες για πραγματικά ατρόμητα κορίτσια.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Στέλλα Γιαννοπούλου

Βέρα Θεσσαλονικιά με λατρεία στα αμάξια, το διάβασμα και τη μαγειρική. Με εκφράζει: «Κάθε άνθρωπος δίνει την δική του μάχη ενάντια σε κάποιο αυταρχικό κατεστημένο του καιρού του, για να ζήσει με τους δικούς του όρους»

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;