Λάττε Ντεκαφεϊνέ, ένα συναρπαστικό ταξίδι στον απαγορευμένο έρωτα

Συναρπάζει, ταξιδεύει, σαγηνεύει τον αναγνώστη στο παρθενικό του βιβλίο  ο Σταύρος Ζαφειράκης “Λάττε Ντεκαφεϊνέ” προκαλώντας εναλλαγή συναισθημάτων με την απλή αλλά πειστική και παραστατική γραφή του. Ο ρυθμός είναι γρήγορος, η γραφή είναι απλή χωρίς περιττά καλολογικά στοιχεία προς χάριν εντυπωσιασμού και οι περιγραφές είναι ιδιαίτερα παραστατικές και γλαφυρές, τόσο που ο αναγνώστης παρασύρεται σε ένα μαγευτικό ταξίδι. Αυτό που εντυπωσιάζει, ωστόσο, είναι ότι η γραφή του Σταύρου Ζαφειράκη δεν αναλώνεται μόνο να περιγράψει τους χαρακτήρες, τα βιώματά τους, τα συναισθήματα και τις ενδόμυχες σκέψεις τους αλλά όλα αυτά τα εντάσσει στην πλοκή του έργου του. Όλοι με έναν μαγικό τρόπο  συνδέονται μεταξύ τους και τη ζωή όλων αλλάζει. Έτσι όλοι οι ήρωες σε αυτό το βιβλίο, άλλοι περισσότερο αγαπητοί, άλλοι λιγότερο, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι όλοι πρωταγωνιστές και κάτι δυνατό τους ενώνει.

Όπως θα διαπιστώσει εύκολα ο αναγνώστης, το μυθιστόρημα αντλεί πολλά απ’ τα θέματά του από τη σχέση θεραπευτή και θεραπευόμενου. Και φυσικά, κάποιος που δεν θα είχε υποβάλει τον εαυτό του σ’ αυτήν τη δοκιμασία δεν θα μπορούσε να φτιάξει πειστικές μυθοπλασίες πάνω σε μία ψυχαναλυτική βάση.Ο συγγραφέας φαίνεται ότι έχει πολλές γνώσεις τις οποίες τις μεταδίδει στο αναγνωστικό κοινό.

Είναι ένα μυθιστόρημα χαρακτήρα και η πλοκή του εξελίσσεται με βάση τις διαθέσεις του Ορφέα. Πρόκειται για έναν ιδιόρρυθμο άντρα με χαριτωμένους ψυχαναγκασμούς που προκαλεί με τη συμπεριφορά του. Ζει έναν έκλυτο βίο. Ο Ορφέας δεν ακολουθεί πρότυπα. Κινείται έξω από το σύστημα, αλλά παράλληλα με αυτό. Προσπαθεί έτσι να το ξεγελάσει. Αυτό τον κάνει ιδιαίτερα ελκυστικό στους γύρω του, αλλά ταυτόχρονα πολύ επικίνδυνο για αυτούς που μπλέκονται συναισθηματικά μαζί του.

Είναι ένα βιβλίο  γεμάτο συναισθήματα τόσο για τον έρωτα, για την αγάπη, την φιλία, την αλληλεγγύη και τον αλτρουισμό, την απελευθέρωση των «θέλω» μας, μα και για τις αδυναμίες, τις ενοχές, και τα λάθη που καθορίζουν τις ζωές μας.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από την Libron Εκδοτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο συγγραφέας του βιβλίου

Ο Σταύρος Ζαφειράκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ενώ παράλληλα σπουδάζει υποκριτική και είναι τελειόφοιτος του Μεταπτυχιακού Τμήματος Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έχει σπουδάσει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στο Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών. Το « Λάττε Ντεκαφεϊνέ » είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

 

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Ο Ορφέας, ένας γοητευτικός άνδρας ερωτεύεται την ψυχαναλύτριά του και οδηγεί τον εαυτό του στα άκρα, για να την κατακτήσει.

Η Ισμήνη, μια συντηρητική γυναίκα με έντονο ενοχικό στοιχείο, πειραματίζεται με τον έρωτα του ασθενή της, ενώ παράλληλα προσπαθεί να τον θεραπεύσει.

Οι συναντήσεις των δύο και η αναπάντεχη εξέλιξη της σχέσης τους αποκαλύπτουν πόσο λεπτή και εύθραυστη είναι η ισορροπία του πνεύματος και πως κάτι που μοιάζει με βαρετή καθημερινότητα μπορεί να μετατραπεί σε ένα μοιραίο παιχνίδι.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Βασιλική Ευαγγέλου Παπαθανασίου

Βασιλική Ευαγγέλου- Παπαθανασίου Γεννήθηκα ένα φθινόπωρο στην πιο καυτή πόλη της Κεντρικής Ελλάδας. Πρώτος μου έρωτας ήταν τα 24 γράμματα της αλφαβήτας. Από τότε, δε σταμάτησα να σχηματίζω μ' αυτά λέξεις, προτάσεις, δίνοντας δύναμη και ψυχή στο άδειο χαρτί. Τη γλώσσα μου δώσανε ελληνική κι αυτή θα κρατήσω. Φιλόλογος και αρθρογράφος σε ηλεκτρονικά περιοδικά στην πραγματική ζωή, αλλά στα όνειρα μου ζωγράφος στη Μονμάρτη. Σε ένα καλό βιβλίο και στη θέα της θάλασσας βρίσκω την απόλυτη γαλήνη.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;