Inferno, ένα βιβλίο του Dan Brown

Inferno

Πριν από περίπου 3 καλοκαίρια έπεσε στα χέρια μου το Inferno, του Dan Brown. Ξεκίνησα την ανάγνωση με μεγάλες προσδοκίες, αφού εκείνη την περίοδο είχε τύχει να διαβάσω και το «Κώδικας Da Vinci» του ίδιου συγγραφέα, το οποίο με είχε ενθουσιάσει. Και μπορώ να πω ότι δεν απογοητεύτηκα καθόλου! Αντιθέτως, ακόμα το φέρνω στη μνήμη μου, ιδιαίτερα όταν το θέμα του υπερπληθυσμού του πλανήτη έρχεται για κάποιο λόγο στην επικαιρότητα. Αλλά ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.

Ο Ρόμπερτ Λάνγκντον ξυπνά σε ένα νοσοκομείο στην Φλωρεντία χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα πώς βρέθηκε εκεί και με μια σκέψη να αντηχεί στο μυαλό του: Ψάξε και θα βρεις. Αυτός και η νεαρή γιατρός Σιένα Μπρούκς θα βιώσουν μια καταδίωξη από άγνωστους εχθρούς στους δρόμους τις ιταλικής πόλης. Με οδηγό την Θεία Κωμωδία του Δάντη θα προσπαθήσουν να αποκρυπτογραφήσουν γρίφους και αινίγματα για να σώσουν τον κόσμο από μια τεράστια απειλή.

InfernoΑπό αρκετούς ο Dan Brown κατηγορείται για επανάληψη στα βιβλία του. Ο Ρόμπερτ Λάνγκντον, μια όμορφη γυναίκα για συνεργάτιδα και ένα μυστήριο γύρω από την θρησκεία, την ιστορία, την τέχνη ή τον συνδυασμό των παραπάνω είναι τα βασικά στοιχεία σε πολλά έργα του. Το Inferno δεν αποτελεί εξαίρεση. Αλλά και γιατί να αποτελέσει αφού η συγκεκριμένη συνταγή, με τα θετικά και τα αρνητικά της, αρέσει σε ένα ομολογουμένως μεγάλο μέρος του κοινού; Ίσως σκεφτείτε ότι με αυτόν τον τρόπο το βιβλίο γίνεται προβλέψιμο, αλλά σας εγγυώμαι ότι αυτό δεν ισχύει ούτε για μια παράγραφο του συγκεκριμένου έργου.

InfernoΟι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη, η δράση ξεκινά από τις πρώτες σελίδες και δεν σταματά μέχρι τις τελευταίες και το τέλος απλά σου κόβει την ανάσα. Κάθε κεφάλαιο που τελειώνει σε αφήνει να θες να διαβάσεις λίγο ακόμα, με αποτέλεσμα οι 667 σελίδες να διαβάζονται μέσα σε λίγες μέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε όλα αυτά, φυσικά, προστίθενται και οι μοναδικές περιγραφές από τις οποίες χαρακτηρίζεται ο συγγραφέας. Το ταξίδι του Inferno ξεκινά στην Φλωρεντία, συνεχίζει στην Βενετία και ολοκληρώνεται στην Κωνσταντινούπολη. Με τις λεπτομερειακές περιγραφές τόσο των πόλεων όσο και σημαντικών στοιχείων της τέχνης τους (και με μια ιδιαίτερη αναφορά στην Αγία Σοφία) ο Dan Brown θα καταφέρει να σας ταξιδέψει και να σας μαγνητίσει.

Για το τέλος θα σας αφήσω με το κύριο ηθικό ερώτημα που βασανίζει το βιβλίο αυτό. «Θα σκότωνες τον μισό πληθυσμό της Γης σήμερα για να γλιτώσεις τον κόσμο από την εξαφάνιση;». Δώστε την απάντηση που σας ταιριάζει, αλλά θυμηθείτε: σε αυτό το μυθιστόρημα όλα ανατρέπονται!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σύλβια Ζέρβα

Μια εκολαπτόμενη φαρμακοποιός μεγαλωμένη με τις αξίες και τις αρχές του Harry Potter, λάτρης του καφέ και του καλού φαγητού και πάντα σε mood για ένα ταξιδάκι.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;