Fatum est, έτσι ορίζουν οι μοίρες – Όλγα Βλάχου

fatum est

Fatum est, σύμφωνα με την Όλγα Βλάχου, δηλαδή ότι έτσι ορίζουν οι μοίρες. Πρόκειται για ένα βιβλίο στο οποίο καθοριστικό ρόλο διαδραματίζoυν οι Μοίρες. Η πρώτη Μοίρα, η Κλωθώ (συμβολίζει και το παρόν), γνέθει το νήμα της ζωής, η δεύτερη, η Λάχεσις (το παρελθόν), μοιράζει τους κλήρους, καθορίζει τι θα «λάχει» στον καθένα (εξ’ου και λαχείο). Η τρίτη, η Άτροπος (το μέλλον), κόβει χωρίς τον παραμικρό δισταγμό, όταν έρθει η ώρα, την κλωστή της ζωής των ανθρώπων. Το μυθιστόρημα ξεκινά με τις τρεις μοίρες να “διαλέγουν” τυχαία τους πρωταγωνιστές, τη Χριστίνα και τον Σεμπάστιαν.

Ο Σεμπάστιαν, ακροβάτης σε τσίρκο, έρχεται στην Ελλάδα με σκοπό την κλοπή των σχεδίων του Καραβάτζιο.Η Χριστίνα, μια μαθήτρια Λυκείου, ζει ένα ανέμελο καλοκαίρι όπως αρμόζει σε μια έφηβη.Ένα ατύχημα γίνεται η αφορμή να συναντηθούν και να αρχίσει ένα φαινομενικά αθώο ερωτικό παιχνίδι, με ερωτευμένη κυρίως τη μικρή Χριστίνα. Μετά από μια απόδραση στη γειτονική Ιταλία και τη γέννηση ενός μεγάλου έρωτα, εκείνη ανακαλύπτει ότι ο αγαπημένος της κρύβει ένα εξαιρετικά σκοτεινό μυστικό. Έτσι, εξαιτίας της απελπισίας της, εξαφανίζεται από τη ζωή του, παίρνοντας άθελα της τα σχέδια των έργων του Καραβάτζιο. Όμως, όπως υπαινίσσεται και ο τίτλος του βιβλίου (fatum est), μοιραία οι δρόμοι τους θα ξανασυναντηθούν.

Μετά από 8 χρόνια, λοιπόν, οι δυο εραστές επανασυνδέονται. Όμως, τίποτα δεν είναι το ίδιο. Ο Σεμπάστιαν έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο ζωής του και ζει ελπίζοντας ότι θα βρει τον χαμένο του έρωτα. Η Χριστίνα, από την άλλη, έχει μια συγκροτημένη ζωή, καθώς πλέον εργάζεται ως αστυνομικός και έχει μια σταθερή σχέση. Αλλά, πέρα απ’ αυτά, κι αυτή κρύβει κάτι που θα ανατρέψει τις ισορροπίες και των δυο. Παράλληλα, εκτυλίσσεται και μια μυστηριώδης υπόθεση που η Χριστίνα πρέπει να διαλευκάνει. Οι πρωταγωνιστές μας, ιδίως ο Σεμπάστιαν, καλούνται να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεων τους αλλά και τις νέες προκλήσεις που προκύπτουν, ώστε να γιατρέψουν τις πληγές τους και να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες με δυναμισμό. Με συνοδοιπόρους δυο αληθινούς φίλους, την Κατερίνα και τον Θάνο, οι δυο ήρωες θα μπορέσουν να ξεφύγουν από το σκοτάδι τους και να εκπληρώσουν ό,τι είναι γραμμένο από τις Μοίρες.

Το fatum est είναι ένα βιβλίο που επιβεβαιώνει τη γνωστή αρχαιοελληνική ρήση “Το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον”. Είναι ένα βιβλίο γραμμένο με απλή γραφή, γρήγορη πλοκή και αρκετές περιγραφές που μπορούν να ταξιδέψουν τον αναγνώστη στην Ιταλία. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΕΝΑΟΝ .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Τάνια Δρανοβίτη

Συνεχώς νυσταγμένη 20χρονη. Έχοντας μεγάλη αγάπη για τον γραπτό λόγο, κατέληξα φοιτήτρια στη Φιλολογία της Θεσσαλονίκης. Ανέκαθεν πίστευα ότι οι λέξεις και οι ιδέες μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο και νομίζω πως ήρθε η ώρα να κάνω κι εγώ την προσπάθεια μου.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;