Ερωτευμένες πόρνες, το βιβλίο έκπληξη

Ερωτευμένες πόρνες

Αυτό εδώ το βιβλίο με εξέπληξε θετικά λόγω της πορείας που διαγράφει ο κάθε ήρωας και η κάθε ηρωίδα που εμφανίζεται, ακόμα και όταν παρουσιάζεται ως δευτερεύον πρόσωπο. Οι Ερωτευμένες πόρνες είναι ένα μοναδικό βιβλίο, σίγουρα. 

Το παραπάνω συνέβη για πολλούς λόγους, κυρίως όμως, επειδή το ζήτημα του έρωτα και της σαρκικής επαφής- της ερωτικής πράξης γενικότερα- μέσα στο βιβλίο αυτό πράγματι αποκτά άλλες διαστάσεις. Κινείται σε ρυθμούς δηλαδή αλλιώτικους, ενίοτε πιο φανερούς και άλλοτε ακριβοθώρητους. Διαστάσεις, επίσης, πολύ διαφορετικές από εκείνες που έχουμε συνηθίσει να συναντάμε στην ελληνική λογοτεχνία.  Δεν είναι σήμερα το θέμα μας γιατί δεν συναντάμε τέτοιες ή γιατί συνειδητά μεγάλο μέρος του κόσμου τις αποφεύγει τέτοιου είδους εκφάνσεις του έρωτα. Σημασία έχει πως το συγκεκριμένο βιβλίο είναι ένα σύνολο ιστοριών και απόκρυφων σκέψεων ή πόθων, όπως αυτοί αποτυπώθηκαν μέσα στις σελίδες του βιβλίου από τα μύχια της ψυχής ορισμένων ανθρώπων που τα έζησαν όλα αυτά καταθέτοντας ψυχή και σώμα.

Αν θεωρήσει κάποιος πως το βιβλίο αυτό αναλώνεται σε συγκεκριμένες, σκοτεινές, επικίνδυνες και αδιάφορες ιστορίες κάνει λάθος. Ζωή είναι τα πάντα, όχι μόνο εκείνα που εμείς επιλέγουμε να δούμε ή όσα κατανοούμε ευκολότερα. Άλλωστε, όπως εξομολογείται και η ίδια η Υακίνθη, πολλοί άνθρωποι γεννήθηκαν δίπλα σε λάθος κόσμο…το θέμα είναι η διαδρομή που χαράζει ο καθένας μας στη συνέχεια και που επιλέγει να καταθέσει τον ίδιο του τον εαυτό.

Οι ηρωίδες μου εκτός από την Υακίνθη έχουν τα πραγματικά τους ονόματα. Ξεχωριστή θέση στην ψυχή μου έχει η Μόνικα που η μοίρα το έφερε να γνωρίσω έστω και αργά το πραγματικό της πρόσωπο και την αληθινή ταυτότητα που είχε. Δικαιολόγησα και έφυγα κι ας στάλαξε στην καρδιά μου μια γλυκόπικρη αλμύρα από την μοίρα που έχουν και θα έχουν οι Ερωτευμένες πόρνες που μαζί τους έζησα κι έγραψα και χάραξα στα εύκολα σώματα τους και στις αδύναμες ψυχές τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με όλη μου την αγάπη 

Μαίρη Τσίλη

Από το οπισθόφυλλο:
Τέσσερις γυναίκες με διαφορετικές άλλα απλές και καθημερινές ζωές. Τέσσερα σώματα που ταίριαξαν μέσα σε μια εποχή που φωνάζει για ηθική ενώ μέσα της, σπαράζει για την αποδοχή και την ανάγκη για έρωτα και ηδονή. 
Τέσσερις ψυχές που καίνε τις σάρκες τους για να εξαφανιστεί και κάθε ίχνος ντροπής και που δεν έπαψαν ποτέ να διψούν για αληθινή αγάπη. 
Η Υακίνθη που ξεκίνησε ως άμαθη και που όμως έπαιξε ρόλο πρωταγωνιστικό και καταλυτικό. Η Σοφία που αλλιώς φαινόταν στην αρχή και που καθόλου δεν την δικαίωσε η συνέχεια της. 
Η Πέννυ που ήταν τόσο ακραία προκλητική και δυναμική και που άντεξε να ξεγυμνώσει τις ευαισθησίες της έστω για μια φορά. .
Και η Μόνικα που ήταν ένα ιδιαίτερο πλάσμα, μια απρόβλεπτη ύπαρξη που είχε ένα ιδιαίτερο φινάλε. 
Οι Ερωτευμένες πόρνες, ένα βιβλίο βασισμένο σε αληθινές εμπειρίες και γραμμένο με αγάπη και σεβασμό στην ιδιαιτερότητα και στην διαφορετικότητα του κάθε ανθρώπου. 
Όλα αυτά μέσα σε ένα ταξίδι από το Ρέθυμνο της Κρήτης μέχρι την Λισαβόνα στην Πορτογαλία και ταυτόχρονα μέσα σε ένα παιχνίδι ανάμεσα στην φαντασίωση και στον ρεαλισμό. 
Και μην ξεχνάτε κάτι. . Πως. . Όμορφος άνθρωπος γίνεσαι όταν μαθαίνεις να αγαπάς ακόμα κι εκείνους που δεν είναι σαν εσένα. 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος

Μια καλή μέρα ξεκινάει με μια κούπα καλό καφέ (για εσάς, εγώ τους έχω κόψει). Αν δεν γράφω κάτι, τότε ψάχνω με τι θα καταπιαστώ. Ξεκινώ να γράφω γιατί μου αρέσει και απολαμβάνω το ταξίδι γιατί δεν ξέρω που θα με οδηγήσει. Πάντα με καλή διάθεση, πάντα αληθινά : Vincit omnia verita (η αλήθεια υπερισχύει όλων)

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;