Τι γίνεται όταν ο ποιητής χάνει τη συνοχή του; από τον Γιώργο Γεωργούλα

Το «ελλείψει συνοχής» αποτελεί την πρώτη ποιητική συλλογή του Γιώργου Γεωργούλα από την LIBRON Εκδοτική. Μια συγγραφική απόπειρα να αποτυπώσει τα αμφιθυμικά συναισθήματα του ανθρώπου για μεγάλα διλήμματα και νοήματα της ζωής, για τον φόβο μπροστά στην αγάπη, τον τρόμο μπροστά στο πρόσωπο που βλέπει κανείς στον καθρέφτη, για το χρόνο και την ταχύτητά του. Ποιήματα που για κάθε αναγνώστη μπορεί να αποκτήσουν διαφορετικό νόημα ή πρόσωπο. Ποιήματα που φωτογραφίζουν καταστάσεις που ο καθένας μπορεί να βρεθεί, ποιήματα που δίνουν λέξεις στις σκέψεις και στα συναισθήματα του ανθρώπου σε αυτές τις στιγμές της ζωής του.

Μάλλον φοβάστε γιατί δεν αγαπάτε/ ή, αν αγαπάτε, αγαπάτε σαν ζώα

 

Μια ποιητική συλλογή που διαβάζεται αβίαστα, χωρίς μεγαλεπήβολες υποσχέσεις με βαριές λέξεις. Μια ποιητική συλλογή που δίνει μια ευχάριστη νότα στη βιβλιοθήκη. Με ιδιαίτερη προσοχή και αισθητική χαρακτηρίζεται το εξώφυλλο, η σύνταξη των ποιημάτων και η συνοχή. Ο συμβολικός τίτλος της εγείρει ερωτήματα και αισθήματα μυστηρίου από την επιλογή του ποιητή να παρουσιάσει τον τίτλο (χωρίς κεφαλαία) ως και τo νοηματικό του συμβολισμό. Η πλοκή είναι ενδιαφέρουσα, καθώς τα ποιήματα διαδέχονται το ένα το άλλο με μια ευχάριστη κι απρόβλεπτη τροπή που σε συνεπαίρνει ως το τέλος των σελιδών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος είναι ο Γιώργος Γεωργούλας;

Ο Γιώργος Γεωργούλας ζει και εργάζεται στα Γιάννενα. Είναι απόφοιτος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημιουργικής Γραφής» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Αναζητώντας το νόημα για τα μικρά και τα μεγάλα της ζωής, στη λογοτεχνία βρήκε πολλές από τις απαντήσεις. Προσπαθεί να ανατροφοδοτεί τη σχέση αυτή είτε με σπουδές που σχετίζονται με το παιχνίδι των λέξεων είτε με το να βλέπει τον κόσμο, όχι όπως είναι, αλλά όπως θα ’θελε να είναι.

Το «ελλείψει συνοχής» είναι η πρώτη του ποιητική συλλογή.

 

 

 

κέντησαν πάνω στα σωθικά χιλιάδες λόγους/ μα κανένα αντίο

Ποια είναι η εκδοτική LIBDON- LIBRON Publications;

Η ομάδα της “Libron” είναι ένας καινούργιος εκδοτικός οίκος κοντά στον συγγραφέα, δίπλα στον αναγνώστη και σε όλους εσάς που η συγγραφή αποτελεί στόχο. Όλοι μας στην “Libron” πιστεύουμε στο όραμα αυτό και μέσα από τον εκδοτικό χώρο θα προσπαθήσουμε να τοποθετήσουμε τα κείμενά σας κάπου ανάμεσα στα ράφια όλου του κόσμου.

Σας περιμένουμε λοιπόν, είτε σαν συγγραφείς, είτε σαν αναγνώστες ή και σαν απλοί συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις μας, ώστε η παρέα αυτή να γίνει μεγαλύτερη και και πιο δημιουργική.

Μια διαφορετική άποψη στον εκδοτικό χώρο. Κοντά στον συγγραφέα και στην σκέψη του αναγνώστη. Βιβλία, συζητήσεις, workshops, σεμινάρια, παρουσιάσεις… όσο πιο κοντά στο ειλικρινές βιβλίο.

(Από την επίσημη σελίδα τους)

 

 

 

Περίληψη

Φθάνει μόλις εκεί, ανάμεσα στην ευτυχία και το παράλογο του κόσμου μία στιγμή να αγγίξεις, να ορίσεις και να οριστείς, να ανα-καλέσεις μνήμες του σώματος, απόηχους των σκέψεων, τους υπόκωφους ήχους των απωλειών, ύστερα, μες το φως ξαναγυρνάς σκορπίζοντας λέξεις για πράγματα και άλλες που ακόμη δεν έχεις ονομάσει, μήπως και βρεις τον εαυτό σου.

Μια συνοχή, ένα νόημα ολοκληρωμένο. 

 

 

 

 

 

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γιώτα Συνιρίδου

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, μία κοινωνική λειτουργός με ακόρεστη αγάπη για τα βιβλία και το γράψιμο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;